23 Ιουλ 2009

Διαφήμιση στα blogs

Υπάρχει ένα blog (στο blogger.com), που έχει βγάλει στη φόρα, με ονόματα, φωτογραφίες και βιογραφικά (!), στοιχείων πρακτόρων της Ε.Υ.Π. (φυσικά δεν μπορούμε εμείς να επιβεβαιώσουμε αν είναι όντως πράκτορες, ούτε μας ενδιαφέρει). Αν χρειαστεί θα δώσουμε το λινκ. Προς το παρόν δεν είναι αυτό το θέμα. Το λέμε για να τονίσουμε στους αναγνώστες για μια ακόμη φορά, ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για την εθνική ασφάλεια. Όσες κινήσεις γίνονται εναντίον blogs, έχουν ως κίνητρο το φόβο εκδοτικών συγκροτημάτων, ότι χάνουν εμπορική αξία. Όμως το εμπόριο είναι ελεύθερο. Και λεφτά δικαιούνται να βγάλουν οι bloggers (ακόμη και χρησιμοποιώντας τα ίδια μέσα με τους εκδότες -εναπόκειται στην ηθική τους-) και "εξουσία" δικαιούνται να έχουν και διαφημίσεις να παίρνουν.
Από που ως που, είναι προνόμιο 5 συγκεκριμένων εκδοτών η ενημέρωση της κοινής γνώμης; Και από που ως που, μπορεί να έχει διαφημίσεις και έσοδα ένα τσοντοσάιτ (που από πίσω κρύβεται εκδότης) και να μην έχει ένα σοβαρό και υπεύθυνο blog ?
Από που ως που μπορεί να έχει έσοδα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ένα portal εφημερίδας, με 50 επισκέψεις την ημέρα και δεν μπορεί να έχει ένα Blog, με 50.000 επισκέψεις την ημέρα;
Δικαίωμα στην "πίτα" έχουν όλοι. Εναπόκειται στον καθένα, κατά πόσο θα τηρήσει τις ηθικές αρχές του και δεν θα "στρατευθεί" επειδή πήρε διαφήμιση.
Άλλωστε την περισσότερη κρατική διαφήμιση, παίρνουν το "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" (που ξεσκίζει την κυβέρνηση) και το TVXS.gr (που επίσης ξεσκίζει την κυβέρνηση!).
Και στο τέλος, οι ανaγνώστες κρίνουν και ελεύθερα επιλέγουν τι θα διαβάσουν.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη