1 Ιουλ 2009

Χριστοφοράκο, άσε τα παραμύθια και δώσε τα CD !


Κάτω από τη σφοδρή πίεση της εισαγγελέως Μονάχου που ερευνά τα μαύρα ταμεία της Ζίμενς, βρίσκεται από χθες ο κ. Μιχ. Χριστοφοράκος:
«Δώσε τα CD με τα ονόματα που έχεις καταθέσει σε συμβολαιογράφους», ήταν η πρώτη απαίτηση της Γερμανίδας εισαγγελέως, ενώ οι συνήγοροι του πρώην ισχυρού άνδρα τής Ζίμενς Ελλάς ανέφεραν ότι τον έχουν συμβουλέψει «να τα πει όλα και να τα δώσει όλα». Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που αποφάσισε να αποκαλύψει στην τετράωρη συνάντησή τους, δεν ικανοποίησαν απόλυτα την εισαγγελέα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι δύο ώρες πριν από την πρώτη ανάκριση του κ. Χριστοφοράκου- θα ακολουθήσουν και άλλες- η κ. Μπόιμλερ Χεσλ είχε καλέσει στο γραφείο της τον... κ. Ρ. Σίκατσεκ, προκειμένου να συζητήσει μαζί του την ελληνική πτυχή του μεγάλου σκανδάλου.
Όπως είναι γνωστό, ο κ. Σίκατσεκ ήταν ο «μεσολαβητής» ανάμεσα στη μητρική Ζίμενς και τον κ. Χριστοφοράκο, που είχε αναλάβει τη «διανομή» των μαύρων χρημάτων στη χώρα μας...
«Μεθοδικός Ελληνογερμανός»
Οι συναντήσεις- ανακρίσεις των δύο προβλέπεται να συνεχισθούν, σύμφωνα με τους Γερμανούς συνηγόρους του πρώην ισχυρού άντρα της Ζίμενς Ελλάς, καθώς ο κ. Χριστοφοράκος θέλει να αποφύγει πάση θυσία την έκδοσή του στην Ελλάδα. Μάλιστα, η εισαγγελέας φέρεται να έχει δηλώσει έπειτα από τη χθεσινή πρώτη ανάκριση, ότι ο κ. Χριστοφοράκος «τίμησε πραγματικά τη φήμη του ως μεθοδικού Ελληνογερμανού».«Η Εισαγγελία του Μονάχου κραδαίνει πάνω από το κεφάλι του Μιχάλη Χριστοφοράκου την απειλή της έκδοσής του στην Ελλάδα, προκειμένου να πετύχει τη ...... μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία μαζί του», εκτιμούν γερμανικοί νομικοί κύκλοι που συνδέουν τη χθεσινή απόφαση της Εισαγγελίας του Μονάχου να παραπέμψει στο Εφετείο την υπόθεση της έκδοσής του.
Ούτε την ιδιότητα με την οποία ανακρίνεται ο κ. Χριστοφοράκος από τη Γερμανίδα εισαγγελέα δέχθηκε να προσδιορίσει ο εκπρόσωπος της Εισαγγελίας Σταϊνκράους-Κοχ. «Αφορά στο περιεχόμενο ανοιχτών υποθέσεων», είπε στα «ΝΕΑ», παραπέμποντας ουσιαστικά στις διώξεις που ακόμη εκκρεμούν για τα μαύρα ταμεία της Ζίμενς και την επικείμενη δίκη του Μίχαελ Κουτσενρόιτερ- είναι εκείνος που έχει ενοχοποιήσει σε κύριο βαθμό τον Μ. Χριστοφοράκο.
Άσοι στο μανίκι
Σε ποιο βαθμό θα επιφυλάξει ευνοϊκή μεταχείριση στον κ. Χριστοφοράκο θα εξαρτηθεί από τους άσους που έχει στο μανίκι του για τα κορυφαία στελέχη της μητρικής Ζίμενς και όχι τόσο από τα στοιχεία που έχει για το πολιτικό χρήμα που διοχέτευσε στην Ελλάδα. Και θα πρέπει να είναι πολύ δελεαστικοί για να ανοίξει η Εισαγγελία του Μονάχου μία ακόμα σελίδα στο σίριαλ, πέραν της επικείμενης δίκης Κουτσενρόιτερ, που μετά τον διαχειριστή των μαύρων ταμείων Ράινχαρτ Σίκατσεκ είναι το πιο υψηλόβαθμο πρώην στέλεχος της Ζίμενς που κάθεται στο σκαμνί. Σε μια κίνηση που χαρακτηρίζεται «στρατηγική», η Εισαγγελία χθες το πρωί απέστειλε την υπόθεση της έκδοσης στο αρμόδιο για να αποφασίσει Εφετείο, σημειώνοντας πως από τα στοιχεία των Ελλήνων ανακριτών δεν προκύπτει η παραγραφή όλων των αδικημάτων.
Η υπόθεση αφορά το πρώτο ένταλμα σύλληψης που είχε στείλει ο κ. Ζαγοριανός για την υπόθεση του ΟΤΕ και σύμφωνα με το οποίο συνελήφθη ο κ. Χριστοφοράκος στο Ρόζενχαϊμ, ενώ εκκρεμεί ακόμη η απόφαση και για το δεύτερο ένταλμα με θέμα την υπογραφή της σύμβασης για το C4Ι.«Σε κάθε περίπτωση η Εισαγγελία διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει από μόνη της τη διακοπή της έκδοσης του Χριστοφοράκου, λέγοντας πως πρόκειται για σημαντικό μάρτυρα. Για να γίνει όμως αυτό, ο Χριστοφοράκος πρέπει να πείσει πως όντως είναι διατεθειμένος να δώσει στοιχεία για μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας», λέει στα «ΝΕΑ» Γερμανός νομικός με γνώση του θέματος.
ΤΑ ΝΕΑ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη