17 Ιουλ 2009

Ένας ακόμη πετυχημένος Έλληνας, ο Chris Tomaras στους New York Times


Με ένα εκτενές άρθρο οι Times της Νέας Υόρκης, μεταφέρονται στο Σικάγο, στη πόλη, όπου πρωτοέκανε την εμφάνισή του ο γνωστός ελληνικός γύρος πριν από περίπου 35 χρόνια. Στο αφιέρωμα πρωτοστατεί η παρουσία και τα λεγόμενα του γνωστόυ στην Eλληνική κοινότητα των ΗΠΑ αλλά και της γενέτειρας εξαιτίας της ενασχόλησή του με τα θέματα του Απόδημου ελληνισμού, κ. Χρήστου Τομαρά, προέδρου και ιδιοκτήτη της μεγαλύτερης στον κόσμο εταιρείας παραγωγής γύρου με την επωνυμία Kronos Foods.
Στην ιστοσελίδα μάλιστα της έγκυρης αμερικανικής εφημερίδας, περιέχεται και ένα μικρό Video με τον... κ. Τομαρά να μιλά για τον τρόπο με τον οποίο παρασκευάζεται ο γύρος, προϊόν, που όπως αναφέρει DAVID SEGAL στο δημοσίευμά του, δεν έχει του οποίου οι μεγάλες μονάδες παραγωγής, οι οποίες έχουν έδρα στο Σικάγο, δεν έχουν επηρεαστεί από την κρίση. Ἁν δεν έχουν αυξηθεί, στην χειρότερη περίπτωση έχουν μείνει σταθερές. Ο Χρήστος Τομαράς ωστόσο δεν είναι μόνο γνωστός από την εταιρεία Κρόνος.

Έχει για πάρα πολλά χρόνια ασχοληθεί με τα κοινά της Ομογένειας, από πολλές θέσεις με αξιόλογη δράση ωστόσο στην συνήδειση της ομογένειας καταχωρήθηκε ως πλέον δραστήριος ως πρόεδρος του ΣΑΕ Αμερικής, μέχρις ότου παρέδωσε την σκυτάλη στον Θ. Σπυρόπουλο, αφήνωντας τις καλύτερες των εντυπώσεων για την θητεία του συγκρινόμενη ειδικά με εκείνη του σημερινού συντονιστή ο οποίος έχει διχάσει τον ίδιο θεσμό και αποσυντονίσει πλήρως την ομογένεια με το εγωκεντρικό και μηδενιστικό του ρόλο που του υποδεικνύουν άλλα ιδοτελή συμφέροντα. Για τον διακριτικό και θετικό ρόλο του κ. Τομαρά στα κοινά της ομογένειας με το υλικό, το έμψυο δυναμικό αλλα και τις δυνατότητες που είχε ως πρόεδρος του ΣΑΕ το Greek American News Agency έχει επανηλλειμένα ξανάγραψει, τονίζοντας τα θετικά αλλά τα όποια αρνητικά κατά την περίοδο της πολυετούς θητείας του στο τιμίόνι του ΣΑΕ Αμερικής. Το ΣΑΕ τον τίμησε κατά την τελευταία -επεισοδιακή είναι αλήθεια γενική συνέλευση του στο Σικάγο τον περασμένο Νοέμβριο ακριβώς διότι υπήρξε τουλάχιστον συνεναιτικός και κατευναστικός όπου και όταν υπήρξε εσωτερικό πρόβλημα στην Ομογένεια σε αντίθεση με τον διάδοχο του που ετσιθελικά επιβάλλει τις θελήσεις του με μόνο γνώμονα την αυτοπροβολή του με χαμηλό μάλιστα κόστος... Σήμερα ο Χ. Τομαράς -συνεχίζοντας το έργο και την προσφορά του, προς τον Ελληνισμό της Αμερικής είναι πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιδρύματος Υποτροφιών, με έδρα το Σικάγο. ενός ιδιαίτερα σοβαρού και προβεβλημένου ΕλληνοΑμερικάνικου οργανισμού που βοηθά με όλες του τις δυνάμεις την προαγωγή της ελληνικής παιδείας αλλά το κυρώτερο εκείνους τους σπουδαστές και φοιτητές που έχουν ανάγκη οικονομικής υποστήριξης. Τον Νοέμβριο του 2008 είχε παραχωρήσει μια εφόλης της ύλης συνέντευξη στο Greek American News Agency, δίνοντας την δική του άποψη για τα τεταινόμενα και την πορεία της Ομογένειας.

Διαβάστε το δημοσίευμα των New York Times

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη