15 Ιουλ 2009

Προσωπικές πληροφορίες στο Ίντερνετ ; Μόνο εάν σε λένε John Smith!

Ο κόσμος δεν έχει διάθεση να βάλει μυαλό» γράφει ο Rhymer Rigby των Financial Times αναφερόμενος σε αυτούς που βρέθηκαν σε δύσκολη θέση μετά την παρουσίαση ακατάλληλων λεπτομερειών για το άτομό τους στο Διαδίκτυο.
Του Rhymer Rigby

Πρόσφατα είχαμε την περίπτωση του Sir John Sawers, του νέου επικεφαλής της ΜΙ6, και του λογαριασμού της συζύγου του στο Facebook. Κάποιες λεπτομέρειες που μάθαμε για τον νέο επικεφαλής των πρακτόρων ήταν αβλαβείς (για παράδειγμα ότι φοράει Speedos), άλλες όχι τόσο (όπως η... διεύθυνση κατοικίας του και οι λεπτομέρειες για φίλους και συγγενείς του).Δεν είναι ο μόνος. Η λίστα είναι μεγάλη και περιλαμβάνει από ρεπουμπλικανούς που κάνουν ρατσιστικά σχόλια, μέχρι τραπεζίτες οι οποίοι βρίζουν τα αφεντικά τους.
"Όλοι γνωρίζουν πως πολλές εταιρίες ψάχνουν στο Facebook όταν εξετάζουν κάποιον υποψήφιο εργαζόμενο", λέει η κ. Charlotte Butterfield, διευθύντρια της εταιρίας εύρεσης εργασίας για νομικούς Law Absolut. "Είναι μια μορφή επιμέλειας και το προφίλ σου στο Facebook σε γενικές γραμμές θα πρέπει να είναι το ίδιο με εκείνο του ατόμου που παρουσιάζεις σε μία συνέντευξη".Η κ. Jenny Ungless, career coach της Monster, δηλώνει ότι όλα θα πρέπει να περνάνε από το "τεστ της γιαγιάς". "Αν δεν θα το έλεγες στη γιαγιά σου, τότε μην το βάζεις στο Internet".
Ωστόσο, οι ιστοσελίδες social networking δίνουν ψευδή αίσθηση οικειότητας και πολύ συχνά ο κόσμος παρουσιάζει διάφορα πράγματα χωρίς πρώτα να το σκεφτεί. Έτσι, αν πρόκειται να αναζητήσετε μία νέα θέση εργασίας, τι μπορείτε να κάνετε για να καθαρίσετε τη διαδικτυακή σας παρουσία;
Περισσότερα στο http://www.foreignpress-gr.com/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη