22 Αυγ 2009

4,2 εκ.$ ΕΔΩΣΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΟΜΠΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙ Η ΓΕΡΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ!


Η εταιρεία Livingston Group είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία Λόμπι στην Ουάσιγκτον, μια εταιρεία που προσλαμβάνουν και χρηματοδοτούν πολλές χώρες για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους στο Λευκό Οίκο αλλά περισσότερο στη ΓΕΡΟΥΣΙΑ των ΗΠΑ.
Πελάτες της εταιρείας αυτής είναι οι κυβερνήσεις του Αζερμπαϊτζάν, της Αιγύπτου, της Λιβύης και της Δημοκρατίας του Κονγκό και μιας... Τράπεζας στις Ολλανδικές Αντίλλες! Μια χώρα όμως με τεράστιο πρόβλημα εικόνας στις ΗΠΑ, έδωσε τα περισσότερα χρήματα στην εταιρεία του Λίβιγκστον: Η ΤΟΥΡΚΙΑ!
Ο Ρόμπερτ Λίβιγκστον, πρώην Ρεμπουπλικάνος βουλευτής της Λουιζιάνα και πρόεδρος στο ίδρυμα Πιστώσεων, έχει χρηματοδοτήσει πολλούς προεκλογικούς αγώνες Γερουσιαστών...

και σήμερα αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα πολλών Κυβερνήσεων στις ΗΠΑ.
Η Τουρκία λοιπόν, όταν είδε οτι ο Μπαράκ Ομπάμα και η Χίλαρι Κλίντον, έβαλαν στο πρόγραμμά τους την αναγνώριση της ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ γενοκτονίας, προσέλαβε τον ...εκλεκτό κύριο Λίβιγκστον για να ...αλλάξει κάποια πράγματα.
Της στοίχισε 4,2 εκατομ. δολάρια η ιστορία αυτή, αλλά πέτυχε το στόχο της:
Την αδρανοποίηση της επιτροπής της γερουσίας για το θέμα της αναγνώρισης της γενοκτονίας και την αλλαγή πλεύσης του Λευκού Οίκου!
Εκατοντάδες τηλεφωνήματα σε γερουσιαστές, φαξ και email διαμαρτυρίας έστειλε η εταιρεία του Λίβιγκστον, μαζί με σημαντικά ραντεβού του ίδιου του Τούρκου Πρέσβη με αμερικανούς παράγοντες.
Μήπως κάποιοι στην Ελλάδα πρέπει να ...αντιγράψουν τουλάχιστον την πολιτική αυτή;
Γιατί απο ελληνικό Λόμπι στην Ουάσιγκτον...άλλο τίποτα!

Αναστάσιος Καζαντζίδης

Υ.Γ.
Θυμήθηκα τα λόγια του Κρίς Σπύρου για το ρόλο της εταιρείας ...λόμπι Μανάτος και Μανάτος που χρησιμοποίησε ο Μητσοτάκης για να πείσει του ελληνοαμερικανούς οτι η Ελλάδα συμφωνεί με το ...FYROM και να αλλάξει έτσι η πολιτική του Μπίλ Κλίντον...για σύγκριση

http://www.propublica.org/feature/opening-the-window-on-foreign-lobbying

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη