19 Αυγ 2009

Γιατί η "Μακεδονία" να μην είναι Τουρκική;

Μπόζινταρ Ντιμίτροφ (Βούλγαρος Υπουργός), σε άρθρο του στην ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα TRUD, για την κλοπή της ελληνικής ιστορίας από τη FYROM, αναφερόμενος σε Σκοπιανούς ιστορικούς, που προσπαθούν να επιβάλλουν την αρχαιολατρεία:
"δεν είναι ποτέ αργά να σοβαρευτούν. Δεν αξίζει τον κόπο, για ένα ταξίδι με διαμονή σε πολυτελές ξενοδοχείο, να κάθονται και να γράφουν μαλακίες (!)"
Ναι, αυτή τη λέξη χρησιμοποίησε ο Βούλγαρος Υπουργός !
(Има една приказка - никога не е късно човек да стане за резил. Не си струва за едно пътуване, за един луксозен хотел човек, за да се хареса на домакините, да седне и да пише глупости)
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=143934


Με τίτλο «Η Ελλάδα δεν επιτρέπει στη Μακεδονία να παραγράφει την Ιστορία», η εφημερίδα «ΤΡΟΥΝΤ», επικαλούμενη δημοσιεύματα στον σκοπιανό Τύπου, γράφει ότι «τα Σκόπια συνεχίζουν να ταλαντεύονται μεταξύ της αρχαίας οντότητας, της διαφοράς με την Ελλάδα για το θέμα της ονομασίας και των σχέσεών τους με τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. «Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας» ή «Δημοκρατία της Μακεδονίας (Βόρεια)» είναι οι δύο προτάσεις των Σκοπίων στις ...διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για το όνομα της χώρας. Εντός της εβδομάδας, η Μακεδονία θα ανακοινώσει στον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ την τελευταία πρότασή της για την επίλυση της διαφοράς μεταξύ των δύο χωρών.Εν τω μεταξύ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, κατηγόρησε τους Μακεδόνες κυβερνόντες για εθνικισμό, προκλητική στάση και παραγραφή της ιστορίας. Χαρακτηριστικά είπε: «Επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά προς τα γειτονικά Σκόπια ότι η Ιστορία αιώνων ούτε διαγράφεται, ούτε παραγράφεται. Επαναλαμβάνω ότι στα εθνικά μας ζητήματα χαράξαμε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές. Και από τις γραμμές αυτές δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω». Παράλληλα, στο μακεδονικό χωριό Κοτζατζίκ (γενέτειρα του πατέρα του Κεμάλ Ατατούρκ, Αλί Ριζά) τέθηκαν τα θεμέλια μουσείου του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, η αξία του οποίου ανέρχεται σε 650.000 ευρώ».


Η ίδια εφημερίδα, σε κύριο άρθρο της με τίτλο «Γιατί η Μακεδονία να μην είναι τουρκική;», σημειώνει ότι: «Η "Μακεδονία" και η Ελλάδα δεν μπορούν να τα βρουν για το όνομα αυτού του μικρού κράτους με πρωτεύουσα στον Βαρδάρη. Πάντα, όμως, υπάρχει λύση. Σε μικρό χωριό κοντά στον Βαρδάρη κατασκευάζεται μουσείο του Ατατούρκ, επειδή εκεί γεννήθηκε ο πατέρας του. Ιδού το κλειδί για την επίλυση της υπόθεσης. Αντί για Βόρεια Μακεδονία, οι γείτονές μας της πΓΔΜ μπορούν να επιλέξουν το όνομα Τουρκική Μακεδονία. Διότι, άμα καθυστερήσουν και άλλο, η χώρα τους θα μετατραπεί σε αλβανική».

trud.bg
anixneuseis.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη