25 Αυγ 2009

Εντολή Καραμανλή: "Στην Έκθεση θα ανέβουν μόνο οι απαραίτητοι"

Η εντολή του πρωθυπουργού προς υπουργούς και υφυπουργούς είναι ξεκάθαρη. «Στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Σεπτεμβρίου θα πάρετε μόνο τους απολύτως απαραίτητους συνεργάτες σας. Δεν θέλω κουστωδίες. Θα ανέβει στη συμπρωτεύουσα μονάχα όποιος χρειάζεται» ήταν το μήνυμα που... τους έστειλε, μέσω του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γιάννη Αγγέλου, ο οποίος ενημέρωσε τηλεφωνικά τους παραλήπτες.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής προχώρησε ένα βήμα παραπάνω αυτή τη φορά, αποκλείοντας και πλειάδα γενικών γραμματέων και προέδρων οργανισμών. «Ούτε αυτοί θα παρευρίσκονται στα εγκαίνια της 74ης ΔΕΘ. Θα έρθουν μονάχα εκείνοι που έχουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις. Οι υπόλοιποι θα μείνουν στα γραφεία τους, στην Αθήνα» είπε.

Και αυτό γιατί το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να δείξει στην πράξη ότι ακολουθεί το δόγμα περί «σεμνότητας και ταπεινότητας», δίνοντας το καλό παράδειγμα για περιστολή των ελαστικών δαπανών του Δημοσίου, που θα οδηγήσει με τη σειρά του σε μείωση του ελλείμματος της χώρας, κάτι που ζητούν επιτακτικά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οπως τονίζουν και οι συνεργάτες του πρωθυπουργού: «Δεν γίνεται από τη μια ο κόσμος να τα φέρνει δύσκολα βόλτα λόγω της οικονομικής κρίσης και των λαθών του παρελθόντος στον τομέα της οικονομίας και εμείς να πηγαίνουμε σωρηδόν στη Θεσσαλονίκη σπαταλώντας τεράστια ποσά σε καύσιμα, ξενοδοχεία διαμονής, διατροφή και έξοδα παραστάσεως». Δεν αποκλείεται, επίσης, πολλά κυβερνητικά στελέχη να μην προσέλθουν καν με τα κρατικά τους οχήματα. Αλλωστε, στον Κώστα Καραμανλή δεν αρέσει καθόλου η εικόνα με τις καλογυαλισμένες μαύρες λιμουζίνες μεγάλου κυβισμού να παρκάρουν έξω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Φυσικά, εννοείται πως απαγορεύονται τα πάσης φύσεως ξενύχτια και οι κραιπάλες σε νυχτερινά κέντρα και μεγάλες πίστες της Θεσσαλονίκης - τουλάχιστον όσο διαρκεί η Διεθνής Εκθεση.

Πηγή: ΕΣΠΡΕΣΣΟ

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη