11 Αυγ 2009

Αποψίλωση των Τούρκων στην Διεθνή σκηνή

Aρθρο του Κώστα Μαργαρίτη*
Τα Ελληνοτουρκικά και οι διεθνείς σχέσεις της χώρας μας έχουν αφεθεί στην τύχη τους και πολλές φορές εισπράττουμε δυσάρεστα αποτελέσματα για την Ελλάδα μας. Δείξαμε ότι ή δεν έχουμε το ανάστημα να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν ή μάθαμε στους εύκολους συμβιβασμούς και ταυτόχρονα ζημιογόνους για τα εθνικά μας θέματα. Είδατε προ μερικών μηνών την δυναμική αντίδραση του Προέδρου της Γαλλίας κ.Νικολά Σαρκοζί στις συζητήσεις του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Μπάρακ Ομπάμα, για το μέλλον και την φυσιογνωμία της Ευρώπης.

Οι Τούρκοι τους τελευταίους μήνες με τις παραβιάσεις τους στον εθνικό εναέριο χώρο μας και με τις προκλητικές δηλώσεις των ηγετών της, δείχνουν ότι απαξιώνουν την ευρωπαϊκή προοπτική τους και δεν σέβονται τις διεθνείς συνθήκες. Εμείς, ως Έλληνες, που έχουμε το πάνω χέρι γιατί δεν αντιδρούμε δυναμικά; Που είναι οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων; Θέλετε να σας θυμίσω τι τόνιζε ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου... όταν ήταν υπουργός εξωτερικών το 2002; Στις 23/11/2002, λοιπόν, ο Γ. Παπανδρέου δήλωνε στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ απευθυνόμενος στον… τουρκικό λαό –ή μήπως στους στρατηγούς;- μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Πράγα: «Αγωνιζόμαστε για εσάς. Προσπαθούμε να πείσουμε Γερμανία, Γαλλία. Η Γερμανία είναι δύσκολη περίπτωση. Αγωνιζόμαστε να πάρουμε ημερομηνία (σ.σ. έναρξης των συνομιλιών ένταξης) στην Κοπεγχάγη. Υπάρχουν όμως μερικά προβλήματα. Δεν σκέφτονται όλοι σαν εμάς. Ειδικά η Γερμανία είναι κάθετα αντίθετη. Η Γαλλία το ίδιο. Είναι πολύ σημαντικό να πειστεί η Γερμανία. Αν πειστεί αυτό θα γίνει εφικτό»!!!

Όλα αυτά δεν τα γνωρίζει ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Κώστας Καραμανλής; Τι κάνει το επικοινωνιακό επιτελείο της Κυβέρνησης; Γιατί δεν αξιοποιεί τις ΄΄ βαθυστόχαστες΄΄ τοποθετήσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ; Ο Ελληνικός λαός διαθέτει και μνήμη και κρίση. Την ώρα των Εθνικών εκλογών θα θυμηθεί με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα τον προσβάλλουν, όλα όσα τον μειώνουν, όλα όσα τον αποδυναμώνουν στην διεθνή πολιτική σκηνή.


Kωνσταντίνος Μαργαρίτης
*Δημοσιογράφος
υπ. Βουλευτής ΝΔ Α΄ Θεσ/νίκης
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη