19 Σεπ 2009

Συνέντευξη Άδωνι Γεωργιάδη για το "Μακεδονικό"

AΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΤΟ NEWSTIME:
Να περάσουμε σε ένα άλλο σημαντικό θέμα, το Μακεδονικό ή “Σκοπιανό”, όπως έχουμε συνηθίσει να το λέμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Ο κ. Λοβέρδος σε συνέντευξή του δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να επιτρέψει την επάνοδο των Σλαβομακεδόνων προσφύγων του εμφυλίου στην Ελλάδα, να κάψει όπως μας είπε τα κόκκινα δελτία. Συμφωνείτε;
Ο Αντρέας Λοβέρδος είναι ένας εξαιρετικός συνάδελφος, και πρέπει να τονιστεί αυτό και κάνει πραγματικά πολύ σπουδαία δουλειά ως υπεύθυνος του τομέα Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ. Το λέω γιατί τον έχω παρακολουθήσει εκτενώς στην αρμόδια επιτροπή που συμμετέχομε και οι δύο , εγώ είμαι ο αντίστοιχος του ΛΑΟΣ.
Ο κ. Λοβέρδος εξέφρασε μία θέση στην οποία εγώ δεν είμαι...
απλά αντίθετος, είμαι κατηγορηματικά αντίθετος. Είναι μια λανθασμένη θέση. Αυτοί οι άνθρωποι, φεύγοντας, δεν έφυγαν όπως λένε πολύ διωγμένοι και κατατρεγμένοι και κακόμοιροι. Δεν είναι αυτή η αλήθεια. Αυτοί οι άνθρωποι έφυγαν γιατί είχαν εν όπλοις επαναστατήσει ως συμμορίτες, όπως έλεγαν τότε, ήταν το λεγόμενο ΝΟΦ, οι οποίοι ήθελαν να επιβάλουν την απόσχιση του εδάφους της Μακεδονίας από το ελληνικό έδαφος, την ελληνική επικράτεια, πράξη που τότε είχε επικυρώσει η λεγόμενη 5η ολομέλεια του ΚΚΕ. Το λέω για να θυμόμαστε και την Ιστορία.
Αυτοί λοιπόν έχασαν την ανταρσία τους κατά τη διάρκεια του όπως λεγόταν τότε συμμοριτο-πολέμου, ας τον πούμε εμφύλιο σήμερα, έσφαξαν, έκαψαν , βίασαν, τυράννησαν και έφυγαν φοβούμενοι τα αντίποινα από τους κατοίκους. Φεύγοντας, φυσικά άφησαν πίσω τους όλες τις περιουσίες τους και ότι τυχόν άλλο είχαν στην Ελλάδα. Αν τώρα τους πούμε ελάτε, όπως είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος και διεκδικείστε στα εθνικά δικαστήρια, τυχόν αποζημιώσεις, θα μπλέξουμε σε έναν κυκεώνα αναταραχής στην περιοχή.
Αυτό δεν μπορεί να γίνει. Οι άνθρωποι αυτοί με την συμπεριφορά τους έδειξαν ότι δεν έχουν ελληνική εθνική συνείδηση, με τις πράξεις τους αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν, μετά την ευτυχώς ήττα τους και άρα οι απόγονοι τους ζουν στο κράτος που οι γονείς τους επέλεξαν να μείνουν .
Θα ήταν σαν να λέγαμε τώρα ότι οι απόγονοι των πρώτων αποίκων στην Αυστραλία ή στις ΗΠΑ πρέπει να γυρίσουν στην Μεγάλη Βρετανία και να πάρουν βρετανικό διαβατήριο και να διεκδικήσουν τις περιουσίες των γονιών τους που άφησαν τότε. Αυτά δεν γίνονται. Η ιστορία έχει αποφασίσει.
Άρα εσείς λέτε ότι ακόμη και για τα παιδιά, που δεν πολέμησαν τότε, αυτοί που ήταν έλληνες πολίτες αλλά άλλου γένους όπως λέει ο περίφημος νόμος του ’83, να μην επιτραπεί ούτε σε εκείνους η επιστροφή στα χωριά τους.
Σε καμία απολύτως περίπτωση. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα στην Ελλάδα. Ήσαν αντάρτες συμμορίτες . Δυστυχώς, αμαρτίες γονέων παιδεύουσιν τέκνα. Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι τα παιδιά δεν είχαν καμία συμμετοχή, αλλά όμως τι θα γίνει τώρα, θα γυρίσουμε πίσω να προκαλέσουμε κοινωνική αναταραχή στην ελληνική Μακεδονία;’
Θα ήθελα και τη γνώμη σας συνολικά για το Μακεδονικό. Θα ήσασταν υπέρ του όρου για τη γειτονική χώρα “Δημοκρατία της Βορείου Μακεδονίας”, όπως συζητείται και στο πλαίσιο των προτάσεων Νίμιτς;
Είμαι πάρα πολύ κατά, το θεωρώ μεγάλο λάθος και θα ήθελα να εξηγήσω γιατί. Το όνομα Μακεδονία, είναι ένα ελληνικό φυσικά όνομα, το οποίο σηματοδοτεί κάτι, δηλαδή ένα τμήμα της ελληνικής επικράτειας και ένα τμήμα του ελληνικού γένους εδώ και αιώνες. Τώρα υπάρχει η άποψη, έλα μωρέ για ένα όνομα θα κάνουμε έτσι; Δεν είναι όμως έτσι στην ιστορία, το βλέπω και ως επιστήμων ιστορικός. Το κάθε όνομα μεταφέρει πίσω από αυτό ιστορικά δικαιώματα. Δεν είναι μόνο του το όνομα. Πώς λοιπόν η Ελλάδα να αναγνωρίσει τη «Μακεδονικότητα» στους Σκοπιανούς, οι οποίοι με την Μακεδονία δεν έχουν καμία σχέση, είναι Σλάβοι και μάλιστα για να είμαστε και ακριβείς είναι κατά βάση Βούλγαροι; Αυτή είναι η αλήθεια.
Δηλαδή εσείς δεν δέχεστε ούτε τον όρο Σλαβομακεδόνες;
Μα, δεν είναι Σλαβομακεδόνες, Βούλγαροι είναι οι άνθρωποι.
Εννοώ με την γεωγραφική έννοια του όρου;
Δεν είναι καθόλου Μακεδόνες, είναι Βούλγαροι. Πείτε τους αν θέλετε Βουλγαρο –Σκοπιανούς.
Οι Μακεδόνες, είναι ένα φύλο ελληνικό που πρωτοαναφέρεται στον Όμηρο. Το Μακεδόνας σημαίνει ο ψηλός, ο μακρύς, ήταν ψηλός ο Μακεδόνας και τι δουλειά έχουν με αυτούς που ήρθαν στην περιοχή αυτή 15 αιώνες μετά. Καμία δουλειά. Πάμε τώρα στην ουσία του θέματος.
Όλη η βάση πάνω στην οποία στηρίζεται αυτό το κρατίδιο είναι ο λεγόμενος Μακεδονισμός. Αυτοί για να οικοδομήσουν αυτή την ψεύτικη εθνική τους συνείδηση, αυτοί δεν έχουν συνείδηση, είναι Βούλγαροι όπως σας είπα, απλώς ο Τίτο για να αποσπάσει αυτό το τμήμα του εδάφους από την Βουλγαρία και να αποκόψει τους δεσμούς από την Βουλγαρία, τους έδωσε μία ψεύτικη εθνική ταυτότητα. Όταν δίνεις σε κάποιο μία ψεύτικη εθνική ταυτότητα, είναι σαν τους γενιτσάρους, έχουν πιο μεγάλο φανατισμό. Τα γενιτσαρικά σώματα ήταν τα πιο φανατικά οθωμανικά στρατεύματα από τα άλλα. Το ίδιο συμβαίνει τώρα μ’ αυτούς.
Ποιο είναι το βασικό επιχείρημα; Πρέπει να πάμε, λένε, σε συμβιβασμό, διότι έχοντας τόσες χώρες αναγνωρίσει αυτή τη χώρα ως Μακεδονία, κινδυνεύουμε σε λίγο ολόκληρος ο πλανήτης να τους λέει Μακεδονία.
Αυτοί που το λένε αυτό, και είναι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, πρέπει να μας απαντήσουν γιατί απέτυχαν όλα αυτά τα χρόνια, και τόσες χώρες αναγνώριζαν την χώρα αυτή ως Μακεδονία. Αυτό είναι το πρώτο. Άρα, πρώτα να μας πουν γιατί απέτυχαν, και μετά να μας πουν τι να κάνουμε για να το λύσουμε. Γιατί όταν κάποιος τα έχει κάνει θάλασσα και μετά έρχεται να σου δώσει τη λύση , πρέπει πρώτα να σου πει γιατί τα έκανε θάλασσα και μετά να σου πει την λύση.
Δεύτερον, θέλω να επαναλάβω το βασικό επιχείρημα που είναι αυτό που δυστυχώς δεν λέγεται στην Ελλάδα , γιατί στην Ελλάδα δεν ξέρουμε για τι μιλάμε συνήθως: Δεν μας ενδιαφέρει αν θα τους λέει Μακεδονία ο υπόλοιπος πλανήτης, δεν μας ενδιαφέρει αν θα τους λέει Μακεδονία το πρώτο διαστημόπλοιο των εξωγήινων που θα έρθει στη γη, δεν μας ενδιαφέρει αν τους λέει Μακεδονία το άκρον άωτον του Γαλαξία! Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το πως θα τους πούμε εμείς! Ακούστε γιατί:
Έχω εγώ ένα πνευματικό δικαίωμα στο βιβλίο που έχω γράψει « Ομοφυλοφιλία στην αρχαία Ελλάδα: Ο μύθος καταρρέει» είναι δικό μου το βιβλίο , εγώ το έχω γράψει αυτό το βιβλίο. Αν μαζευτούν όλοι Αθηναίοι και ψηφίσουν και πουν ότι τα πνευματικά δικαιώματα του βιβλίου ανήκουν σε εσάς είναι δικό σας αυτό το βιβλίο; Όχι! Μόνο αν εγώ σας το παραχωρήσω είναι δικό σας, το τι λένε οι υπόλοιποι το έχουμε γραμμένο στα παλιά μας τα παπούτσια.
Θα σας δώσω ένα ιστορικό παράδειγμα να το καταλάβετε: Όταν ο Τσιανγκ Κάι Σεκ έφυγε από την Κίνα διωγμένος από τον Μάο τσε Τουνγκ και πήγε στην Ταιβάν το κράτος που δημιουργήθηκε ονομάστηκε εθνικιστική Κίνα. Αυτό το κράτος επειδή ήταν το κράτος που συστήσαν οι ξένες δυνάμεις , ενώ ο Μάο τσε Τουνγκ είχε κάνει την επανάσταση με τους Κομμουνιστές και ήταν σε διεθνή απομόνωση, ήταν το κράτος που επί περίπου 20 χρόνια ήταν αναγνωρισμένο από όλο τον πλανήτη γη ως η Κίνα. Μέχρι την εποχή του προέδρου Νίξον που έκανε το άνοιγμα στην Κίνα, όταν λέγαμε στον ΟΗΕ τη λέξη Κίνα εννοούσαμε τη χώρα που σήμερα την ξέρουμε ως Ταιβάν. Μάλιστα αυτή η χώρα είχε και θέση στο Συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ. Όταν όμως τα συμφέροντα της Δύσης άλλαξαν και τα βρήκαν με το Μάο τσε Τουνγκ, οι Ταϊβανέζοι πήγαν μια ωραία πρωία να μπουν στα γραφεία του στον ΟΗΕ και είχαν αλλάξει κλειδαριές. Και τους είπαν Κίνα δεν είστε εσείς, κακώς σας λέγαμε Κίνα όλα ατά τα χρόνια, Κίνα είναι αυτοί. Προσέξτε όμως, αυτό έγινε γιατί επί 20 χρόνια όταν ο υπόλοιπος κόσμος τους έλεγε Κίνα, η πραγματική Κίνα τους έλεγε Ταϊβάν. Γιατί αν η πραγματική Κίνα τους είχε πει Κίνα, το θέμα θα είχε τελειώσει.
Και τι θέλω να πω με αυτό . Μόνο όταν θα τους πούμε εμείς Μακεδονία, αυτοί θα έχουν αποκτήσει δικαιώματα επί αυτού του ιερού ονόματος, διότι εμείς είμαστε οι αποκλειστικοί κάτοχοι και νομείς αυτού του πραγματικού δικαιώματος. Άρα εμείς μόνο μπορούμε να το παραχωρήσουμε.
Μια διευκρινιστική ερώτηση. Ποια η γνώμη σας για όσους στην Ελλάδα αποδέχονται τον όρο Δημοκρατία της Βορείου Μακεδονίας;
Το κάνουν γιατί θέλουν να τα έχουν καλά με τους Αμερικάνους. Θεωρούν το θέμα όχι τόσο μεγάλης σημασίας και στην ιεράρχηση που κάνουν το βάζουν σε δευτερεύουσα θέση συγκριτικά με τη σχέση τους με την Αμερική.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη