23 Σεπ 2009

ΠΕΡΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (Ξανά και ξανά και ξανά !)

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
Τον τελευταίο καιρό, ταλαντεύομαι όπως πολλοί συνέλληνες, σχετικά με το τι θα ψηφίσω. Ανήκω στην κατηγορία των Ελλήνων, που δεν παίρνει στα σοβαρά τις "εξαγγελίες" των κομμάτων, επειδή πιστεύω ότι η θεωρία απέχει πολύ από την πράξη, στην οποία δυσκολεύονται πολύ οι Έλληνες πολιτικοί.


Μια από τις επιλογές, που με απασχολούσαν ήταν οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ, του πατριώτη μου, Δυτικομακεδόνα Μιχάλη Τρεμόπουλου. Στο ψηφοδέλτιο των Ο-Π, υπάρχουν αρκετά αξιόλογα άτομα, τα οποία τυχαίνει να γνωρίζω προσωπικά, εδώ στη Θεσσαλονίκη.


Μάλιστα πήρα δύο συνεντεύξεις, μια από τον κ.Τρεμόπουλο παλαιότερα, για το θέμα της "Μακεδονίας", όταν γινόταν χαμός, με τα γνωστά βίντεο, το βουλγαρικο "αναγνωστικό" κ.λ.π.


Πρόσφατα, πήρα συνέντευξη και από τον Χρίστο Μάτη, για τα θέματα της Θεσσαλονίκης, μόνο, καθώς μετά από αρκετές επικοινωνίες μου, με τον Μιχάλη Τρεμόπουλο, στις Βρξέλλες, σχημάτισα την εντύπωση, ότι οι Οικολογοι, δεν έχουν στην ατζέντα τους το "μακεδονικό" και ότι -περίπου- την πάτησαν στο θέμα της παρουσίασης του "αναγνωστικού".


Και εκεί που άρχισα να βλέπω θετικά, τις προτάσεις τους για την πράσινη ανάπτυξη, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, πέφτω στη χθεσινή εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, με καλεσμένους τον Μίμη Ανδρουλάκη, τον Μπογιόπουλο του ΚΚΕ, τη Σοφία Βούλτεψη, τον Καψιώτη του ΛΑΟΣ, και κάποιον Τσιρώνη από τους Οικολόγους.


Κάποια στιγμή τέθηκε το θέμα του αναγνωστικού, της "μειονότητας" στη Φλώρινα και του ονόματος της ΠΓΔΜ, από το Νίκο Χατζηνικολάου.


Ακολούθησε διαμάχη του υποψηφίου των Οικολόγων με τον υποψήφιο του ΛΑΟΣ και παρουσιαστή του ΤΗΛΕΑΣΤΥ, Καψιώτη.


Γνωρίζω, μετά από τόσα χρόνια, ότι υπάρχει ημιμάθεια, αν όχι απόλυτη αμάθεια για το "μακεδονικό" στο κλεινόν άστυ.


Αλλά οι απύθμενες μαλακίες, που εκστόμισε ο ανεκδιήγητος υποψήφιος των Οικολόγων, ήταν άνευ προηγουμένου. Δεν θα σχολιάσω τι είπε ο τρισάσχετος και ανιστόρητος μπαρουφολόγος, αλλά θα τονίσω μερικά κρίσιμα σημεία του "μακεδονικού" κυρίως προς τον εκλεκτό δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου και όσους θέλουν σε τίτλους να καταλάβουν το πρόβλημα:


1ος μύθος: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΓΔΜ

Στο "μακεδονικό ζήτημα" κανείς ΔΕΝ ενδιαφέρεται για το όνομα. Δυστυχώς, δεν είναι το όνομα, το μεγάλο πρόβλημα. Φυσικά και αποδέχονται οι Σκοπιανοί, χωρίς συζήτηση, οποιοδήποτε όνομα, αρκεί να κατοχυρωθούν ως "Μακεδόνες" εθνικά και η γλώσσα τους ως "Μακεδονική". Από κει και πέρα, τι τους νοιάζει πώς θα λέγεται η χώρα τους; Δυστυχώς όμως, το ίδιο ακριβώς, "καίει" και μας.

ΤΟ ΚΟΜΒΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ
Ξαναείπαμε χιλιάδες φορές και γινόμαστε μονότονοι, ότι μας ενοχλεί πολύ, η επιτηδευμένη αφέλεια, που χρησιμοποιείται κατά κόρον, δηλαδή η φράση "στην Ελλάδα αμφισβητείται η ύπαρξη ξεχωριστής ταυτότητας και γλώσσας (των Σκοπιανών)".

Αρχαιοελληνική σοφιστεία !

ΛΟΙΠΟΝ, ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ:

Στην Ελλάδα, δεν αμφισβητούμε την ύπαρξη ξεχωριστής ταυτότητας και γλώσσας των κατοίκων της FYROM. Αυτό που αμφισβητούμε είναι, ότι αυτή η ταυτότητα και η γλώσσα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ! Πώς θα γίνει δηλαδή;


ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ:
Στην Ελλάδα, δεν αμφισβητούμε την ύπαρξη ξεχωριστής ταυτότητας και γλώσσας των κατοίκων της FYROM. Αυτό που αμφισβητούμε είναι, ότι αυτή η ταυτότητα και η γλώσσα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ! Πώς θα γίνει δηλαδή;


ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ:
Στην Ελλάδα, δεν αμφισβητούμε την ύπαρξη ξεχωριστής ταυτότητας και γλώσσας των κατοίκων της FYROM. Αυτό που αμφισβητούμε είναι, ότι αυτή η ταυτότητα και η γλώσσα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ! Πώς θα γίνει δηλαδή;


Πώς αλλιώς να το πούμε, για να σταματήσει ο κάθε μαλάκας, να εμφανίζει αυτή τη σοφιστεία, ως επιχείρημα; ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΟΥΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ, ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΠΑΝΙΚΗ, ΚΟΓΚΟΛΕΖΙΚΗ ή ΠΑΡΑΓΟΥΑΝΗ.


Ας βρουν αυτοί τι είναι. Μακεδονική πάντως Δ-Ε-Ν Ε-Ι-Ν-Α-Ι.

2ος μύθος: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Ως Φλωρινιώτης και "νεζνάμης" πρέπει να τονίσω για χιλιοστή φορά:

Στη Φλώρινα υπάρχει μια κοινότητα 1.000-1.500 ανθρώπων, μεταξύ ημών των ντόπιων, που πιστεύουν ότι δεν είναι ελληνικής εθνικής καταγωγής. ΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΠΕΛΟ ΤΟΥΣ ! Αν θέλουν να αισθάνονται ιδίας εθνικής καταγωγής με τον τσάρο Σαμουήλ ή τον Τόσε Πόεσκι ή τον Αντον Κάλτσεφ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ.

Αν θέλουν να τους αποκαλούμε μειονότητα, και πάλι δικαίωμά τους. Αλλά αυτή η μειονότητα δεν είναι ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ. Δεν υπάρχει μακεδονική μειονότητα στη Μακεδονία, όπως δεν υπάρχει Θεσσαλική μειονότητα στη Θεσσαλία και Αθηναϊκή μειονότητα στην Αθήνα.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ: "Αποδέχεστε την ύπαρξη μειονότητας στη Φλώρινα;", αλλά "Αποδέχεστε ότι κάποιοι που θέλουν να αυτοαποκαλούνται "μειονοτικοί" δικαιούνται να αυτοαποκαλούνται "μακεδόνες" ως μειονοτικοί; Τότε όλοι εμείς που αισθανόμαστε Έλληνες εδώ πάνω, δεν μπορούμε να αυτοαποκαλούμαστε μακεδόνες;

3ος μύθος (των άσχετων Οικολόγων): ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΛΕΝΕ ΣΤΟΥΣ "ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΚΛΠ" ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΦΤΑΙΤΕ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΗ FYROM, "MΑΚΕΔΟΝΙΑ".

Η απόλυτα ανιστόρητη θέση, για να αποφύγει κανείς την δική του τοποθέτηση.

Μα βρε άσχετοι, υπονοείτε, ότι χάθηκε η ευκαιρία το 1992, να τα βρούμε με τους Σκοπιανούς. ΑΣΧΕΤΟΙ, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΣΧΕΤΟΙ.

Για να τελειώνουμε με αυτό το παραμύθι:

Ποτέ, μα ποτέ, Π-Ο-Τ-Ε, οι Σκοπιανοί δεν έφτασαν κοντά στην αποδοχή κάποιου συμβιβαστικού ονόματος. ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ Α-Σ-Υ-Ζ-Η-Τ-Η-Τ-Ι το όνομα ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, που υπονοεί ο κάθε άσχετος. Με τον ίδιο ακριβώς αρνητισμό, που απορρίπτουν και σήμερα οποιοδήποτε όνομα, εκτιμώντας ότι ο χρόνος λειτουργεί υπέρ τους και ότι θα αναγνωριστούν μετά το de facto και de jure ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, αφού η Ελλάδα, θα υποχωρήσει στο τέλος, εξαιτίας των πιέσεων των συμμάχων τους.

Και τότε μας έλεγαν, ότι σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσαν να αποδεχθούν το όνομα "Σλαβομακεδονία", γιατί θα είχαν εμφύλιο με τους Αλβανούς, που δεν αποδέχονταν το "Σλαβο-".

Οι κουτοπονηριές των Σκοπιανών ήταν και είναι ίδιες. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΕΠΑΦΗΣ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ !!!!!!!!

Και τέλος: Κανένα κόμμα, από το 1991, κανένας ηγέτης δεν λειτούργησε ως προδότης. Όλοι οι Έλληνες πολιτικοί, μηδενός εξαιρομένου, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, ανάλογα με τις εποχές και τους συσχετισμούς δυνάμεων.

"Προδοσία" δεν υπήρξε από κανέναν, ούτε υπάρχει, ούτε θα υπάρξει.

Το μόνο που υπάρχει είναι ΑΓΝΟΙΑ. Βαθιά άγνοια από τους δημοσιογράφους και τους κάθε λογής άσχετους, που μετατοπίζουν την κουβέντα, στον αν υπάρχει μειονότητα, ενώ το θέμα είναι : "έστω ότι υπάρχει μειονότητα: δικαιούται να ονομάζεται "μακεδονική".

Απλό, τόσο απλό.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη