13 Οκτ 2009

Τι θα γίνει με τον Καποδίστρια ΙΙ, τον εκλογικό νόμο και τις συντάξεις;

Ενδιαφέροντα θέματα, περιελάμβανε η χθεσινή ενημέρωση των συντακτών, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή, που κλήθηκε να ενημερώσει και να σχολιάσει δημοσιεύματα και ειδήσεις. Απόσπασμα από το χθεσινό breefing:

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Ινστιτιούτου Brookings
ΚΑΛΑΡΥΤΗΣ: Μια διευκρίνιση. Είπατε ότι ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον κ. Τάλμποτ για θέματα Παιδείας και Διαδικτύου;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ναι.
ΚΑΛΑΡΥΤΗΣ: Με ποια ιδιότητα έχει έρθει ο κ. Τάλμποτ επ` αυτού του ζητήματος; Γι` αυτό ρωτάω.
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ο κ. Τάλμποτ είναι μια διεθνής προσωπικότητα. Είναι Πρόεδρος του...

Ινστιτούτου Μπρούκινγκς και με αυτή την ιδιότητα συναντάται με τον κ. Πρωθυπουργό.

Nέος εκλογικός νόμος, Καποδίστριας ΙΙ
ΚΑΛΑΡΥΤΗΣ: Ωραία. Ήθελα να ρωτήσω, σε σχέση με το νέο εκλογικό νόμο που προωθεί η κυβέρνηση, η συνένωση των Δήμων, «Καποδίστριας ΙΙ» και η μείωση και συγχώνευση των Περιφερειών θα γίνουν και θα προχωρήσουν προκειμένου να εφαρμοστεί ο εκλογικός νόμος πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2010, για να γίνουν οι δημοτικές εκλογές με τη νέα διοικητική διάρθρωση της χώρας;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ο εκλογικός νόμος είναι ένα εργαλείο, έτσι ώστε η λαϊκή εντολή να αποτυπώνεται με τον καλύτερο και πιο δημοκρατικό τρόπο και μετά τις προγραμματικές δηλώσεις οι οποίες θα ακολουθήσουν, αυτές τις ημέρες, θα υπάρχει ευκαιρία να σχολιάσουμε και τις λεπτομέρειες.

Κατάργηση του "νόμου Πετραλιά", για τα όρια συνταξιοδότησης
ΠΕΤΟΥΡΗ: Θα ήθελα να σας ρωτήσω, αν στο πλαίσιο της άμεσης υλοποίησης των δεσμεύσεών σας, την οποία διακηρύττετε, ευσταθεί πρωτοσέλιδο απογευματινής εφημερίδας που μιλάει για την κατάργηση του νόμου Πετραλιά σε ό,τι αφορά τα όρια της συνταξιοδότησης. Είναι μέσα στις προθέσεις σας; Το έχετε εξετάσει ήδη αυτό; Το έχετε αποφασίσει;
ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Έχω υπόψη μου το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να περιμένουμε τις προγραμματικές δηλώσεις. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά -αυτό δεν είναι υπεκφυγή- είναι ότι ισχύουν οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις και η κατεύθυνση την οποία έχουμε ως κυβέρνηση, προκειμένου να έχουμε ένα πιο δίκαιο ασφαλιστικό κοινωνικό σύστημα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη