13 Οκτ 2009

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΤΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ

Γράφει ο Δρ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ.

Πρώτα απ όλα να ευχηθούμε η νέα κυβέρνηση να πετύχει στο έργο της .Σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στα ζητήματα Εξωτερικής πολιτικής και άμυνας .Γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε πρόγραμμα , ούτε AGENDA. Απλά αντιδρούσε στα συμβαίνοντα, ή και δεν αντιδρούσε καθόλου. Στο εξωτερικό η χώρα δεν υπήρχε .Πουθενά δεν κάναμε προτάσεις .Απλά κάποιες προσωπικές

δημόσιες σχέσεις. Σε κανένα μεγάλο θέμα δεν παίρναμε θέση .Πχ στο Αφγανιστάν, στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, στα Καυκασιανά, στην Αντιπυραυλική,στους εξοπλισμούς,κα. Δυστυχώς δεν υπήρχε σοβαρή ομάδα για να ασχοληθεί με τα ζητήματα. Υπήρχε όμως η ομάδα “Κ” και πιο πριν η ομάδα “Β” που ασχολούνταν με αυτή την “γάγγραινα των ρουσφετιών”.Και με το να εξυπηρετούν μια συγκεκριμένη ομάδα στελεχών σε μεταθέσεις-τοποθετήσεις κλπ .Μέχρι και στο Επιτελείο του Υπουργού Άμυνας κάποιοι έκαναν τα δικά τους και ναρκοθετούσαν τις προσπάθειες των άλλων. Μάλιστα κάποιος ένστολος είδε τον εαυτό του ως υπεράνω όλων , και έκανε “τα δικά του” και στο Σκοπιανό!!Κάποιος άλλος υποστήριζε ορισμένους , για να έχει πρόσβαση στα Πανεπιστήμια για να διευκολύνει τα παιδιά του σε μεταπτυχιακά και άλλα. Κάποιος άλλος, επί 5 και πλέον χρόνια ήταν ο “δερβέναγας” των ετήσιων κρίσεων των αξιωματικών .Και μερικοί εμφανίστηκαν προ των εκλογών , στέλνοντας EMAIL με υπονοούμενα για τον Γιώργο Α .Παπανδρέου και ορισμένα στελέχη του, όπως το νέο Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ ΔΡΟΥΤΣΑ.9ένα πραγματικά εξαίρετο άνθρωπο και τεχνοκράτη). Τους θεωρούσαν μάλιστα ότι είναι χαλαροί στα εθνικά θέματα!!!Αν είναι δυνατό. Μέχρι εκεί φθάνει το μυαλό τους. Ακόμα και χθες κάποιοι έστειλαν μηνύματα κατηγορώντας τους ότι “υποστήριξαν το σχέδιο ANNAN”.Και ότι “υπέκλεψαν τη ψήφο μας”.Αν είναι δυνατό!Δεν υπάρχει η ελάχιστη σοβαρότητα. Είδαμε και τους υπερπατριώτες (!) τι έκαναν….Είναι όλοι αυτοί που δεν κατάλαβαν τι έχει συμβεί στην χώρα (προ ημερών) και στον πλανήτη εδώ και κάποια χρόνια. Στείρες σκέψεις, ανεδαφική αντίληψη των πραγμάτων και είναι για ραντεβού σε μια άλλη εποχή .Τζάμπα μάγκες. Του καναπέ θεωρητικολόγοι. Εκτός τόπου και χρόνου.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι άνθρωπος αρχών. Το ίδιο και ο κ Μπεγλίτης .Είναι στελέχη μορφωμένα και με παιδεία. Μπορεί να μην προέρχονται από το χώρο της άμυνας, αλλά είδαμε και εκείνους που προέρχονταν τι ακριβώς έκαναν. Εξαιρώ τον προκάτοχο του Β.Βενιζέλου, γιατί τον ενδιέφερε περισσότερο το κόμμα, παρά η άμυνα , ως τομέας του. Πως να εξηγηθεί άλλωστε που κάποιοι καθηγητές Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης στο Χολαργό βρέθηκαν να είναι επικεφαλής Υπηρεσιών του Υπουργείου. Αυτά μόνο σε κάτι περιπτώσεις σαν τη χώρα μας συμβαίνουν. Επειδή ήσαν προσωπικοί υποστηριχτές του προηγούμενου Υπουργού, έπρεπε να τοποθετηθούν σε υπεύθυνες θέσεις. Γνώριζαν πάρα πολύ καλά τα θέματα άμυνας!!!

Επειδή λοιπόν απαιτείται σοβαρότητα, εκτιμώ ότι ορισμένοι αξιωματικοί που κακώς αποστρατεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια θα πρέπει να τοποθετηθούν σε τέτοιες υπεύθυνες θέσεις. Δεν μπορώ να ξεχάσω τις κρίσεις του 2004-2005 στο Στρατό Ξηράς που εκλεκτοί αξιωματικοί και με γνώσεις-σχολεία βρέθηκαν μέσω συνοπτικών διαδικασιών σπίτι τους.

Δεν μπορώ να αγνοήσω στελέχη όπως οι υποστράτηγοι εα(τώρα) ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΣΚΑΣ-ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΤΖΩΗΣ-ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΕΛΛΑΣ -κα(κάπου 40-45 από τις τάξεις 75 και 76 της ΣΣΕ), που θα μπορούσαν με τις εμπειρίες τους να προσφέρουν, να στέλνονται ένα μεσημέρι από ένα “επιλεκτικό” Στρατιωτικό συμβούλιο σπίτι τους .Και εκείνο το απόγεμα τότε αντιστράτηγος και από τους κορυφαίους αξιωματικούς μας να λέει ότι “έγιναν απίστευτα πράγματα”.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν ανώτατοι αξιωματικοί(εα) που αποστρατεύτηκαν από την “λαίλαπα της Θεσσαλίας “που σε τέτοιου είδους θέσεις θα μπορούσαν να συνδράμουν στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του Υπουργείου, όπως οι Αντιστράτηγοι(εα) ΑΝΔΡΕΑΣ ΥΦΑΝΤΗΣ(Επίτιμος Διοικητής 1ης Στρατιάς)ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΔΑΝΙΩΤΗΣ(Επίτιμος ΓΕΠΣ),ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΝΗΣ(Επίτιμος Διοικητής ΑΣΔΕΝ), ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΑΜΑΛΑΚΗΣ(ΔΔΣΠ/ΓΕΕΘΑ),ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ(Επίτιμος Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ) κα. Μπορούν να προσφέρουν .Είναι αξιόλογοι. Έχουν εμπειρίες .Απλά μνημόνευσα μερικούς.

Βέβαια στη Πολεμική μας Αεροπορία δεν μπορώ να μη σταθώ στη περίπτωση του Αντιπτεράρχου(Ι) εα και Επίτιμου Διοικητή της ΔΑΥ και πραγματικά εκλεκτού αξιωματικού ΚΟΣΜΑ ΒΟΥΡΗ. Από πέρυσι είπα ότι η αποστρατεία του ήταν άδικη. Την ήθελαν οι της ομάδας “Κ” στο Υπου ργέιο .Είναι Αρχηγός τάξης. Δεν μπορεί να έγιναν υποπτέραρχοι κάποιοι άλλοι και να πήγε ο ΚΟΣΜΑΣ ΒΟΥΡΗΣ σπίτι του. Δεν μπορεί κάποιοι “να την έβγαλαν σε γραφεία σχολών, και μη-μάχιμες θέσεις και να είναι απόστρατος ο Κοσμάς Βούρης”.Υπάρχει και Θεός. Είναι απίστευτα ορισμένα .Και είναι δεδομένη η θέση μου εναντίον κάθε μορφής κομματισμού στον στρατό .ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ.ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.ΟΥΤΕ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΕΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ ΜΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΘΕΣΕΙΣ….

Αυτά τα έγραψα , ως ελάχιστη συνεισφορά στην προώθηση της αξιοκρατίας , και για να μη δούμε πάλι περιφερειακών φροντιστηρίων καθηγητές να τοποθετούνται σε υπεύθυνες θέσεις. Ασφαλώς η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας δεν είναι της παλαιολιθικής αντίληψης και του παραγοντισμού των σύγχρονων Μαυρογιαλούρων. Όλοι και όλα κρίνονται .Και υπάρχει πάντα Θεός.

http://www.drougos.gr/

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη