19 Οκτ 2009

Με Ουκρανία η Ελλάδα για το Μουντιάλ


Την Ουκρανία θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα στον αγώνα μπαράζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής. Πρώτο παιχνίδι στην Ελλάδα, ο επαναληπτικός στην Ουκρανία.

ΠΟΡΕΙΑ

Οι Ουκρανοί συμμετείχαν για πρώτη φορά σε τελική φάση Μουντιάλ το 2006 στη Γερμανία, φτάνοντας μάλιστα ως τα προημιτελικά, οπότε και αποκλείστηκαν από τους μετέπειτα παγκόσμιους πρωταθλητές Ιταλούς με 3-0.

Συμμετείχαν στον 6ο όμιλο των προκριματικών της ευρωπαϊκής ζώνης τερματίζοντας μετά από «μάχη» με τους Κροάτες στη δεύτερη θέση πίσω από την Αγγλία. Η Ουκρανία συγκέντρωσε 21 βαθμούς, έχοντας απολογισμό 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και μόλις μια ήττα από την Αγγλία εκτός έδρας.

Μετά την ισοπαλία με τη Λευκορωσία κινδύνεψαν άμεσα με αποκλεισμό αλλά η νίκη επί των αδιάφορων Αγγλων την προτελευταία αγωνιστική αποδέιχτηκε καταλύτης. Στα προκριματικά πέτυχαν 21 γκολ και δέχτηκαν 6. Πρώτος σκόρερ της ομάδας αναδείχτηκε ο Αντρέι Σέφτσενκο, ο οποίος πέτυχε 6 γκολ σε 9 ματς.

ΑΣΤΕΡΙΑ

Ο Αντρέι Σεφτσένκο μπορεί στα 33 του να μην είναι αυτός που ήταν κάποτε στη Μίλαν, αλλά δεν παύει να είναι ο σημαντικότερος Ουκρανός ποδοσφαιριστής της τελευταίας 20ετίας και παράλληλα πρώτος σε γκολ και συμμετοχές της Εθνικής.

Οι... γνωστοί Τίμοστσουκ, Καλινιτσένκο και βέβαια ο Βορονίν δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, ενώ στα 23 και με μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα, ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι θεωρείται το νέο αστέρι του ουκρανικού ποδοσφαίρου.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο 46χρονος Ολέξι Μιχαϊλιτσένκο, «μαθητής» του μεγάλου Βαλερί Λομπανόφσκι, υπήρξε ένας από τους καλύτερους σοβιετικούς μέσους της δεκαετίας του '80, διαπρέποντας με την Ντιναμό Κιέβου και τη Σοβιετική Ενωση.

Προπονητικά η καριέρα του ξεκίνησε το 2002 από την Ντιναμό Κιέβου, το 2004 ανέλαβε τις Ελπίδες της Ουκρανίας και από το 2008 ανέλαβε την Εθνική Ουκρανίας.

Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.g

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη