13 Οκτ 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΕ
Μετά από αρκετά χρόνια αδράνειας και απαξίωσης της ΕΦΕΕ (Εθνική Φοιτητική Ένωση Ελλάδος) , υπήρξε κατ αρχήν συμφωνία από τις φοιτητικές παρατάξεις των ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ΠΑΣΠ, ΠΚΣ, ΑΡ.ΕΝ, για να ξεκινήσει η διαδικασία για τη σύγκληση του ανώτατου οργάνου του φοιτητικού συνδικαλιστικού κινήματος. Ιδιαίτερη λύπη προκαλεί η στάση των...

εκπροσώπων της ΕΑΑΚ που προσπάθησαν, ανεπιτυχώς όμως, να ακυρώσουν την απόφαση.
Πιο συγκεκριμένα, το απερχόμενο Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ αποφάσισε τη διεξαγωγή του 18ου Πανσπουδαστικού Συνεδρίου στις 23-25 Οκτώβριου 2009. Γι αυτό αποφάσισε τη σύσταση της Τεχνικής Γραμματείας που θα οδηγήσει στο Πανσπουδαστικό Συνέδριο. Η Τεχνική Γραμματεία θα συνεδριάσει την Παρασκευή 16 Οκτώβριου και θα συμμετέχουν ένας εκπρόσωπος από κάθε παράταξη.
Η στάση της παράταξης μας για τη συγκρότηση της ΕΦΕΕ είναι πάγια και διαρκής. Πιστεύαμε και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι το φοιτητικό κίνημα θα πρέπει ενιαίο και συντεταγμένο, μέσα από τα θεσμικά του όργανα, να συνεχίσει τον αγώνα του για μια καλύτερη δημόσια παιδεία υπερασπίζοντας τα συμφέροντα του φοιτητή. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και φέτος με την στάση της και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε, μαζί με τις υπόλοιπες παρατάξεις, προσπάθησε να συμβάλει ουσιαστικά στην τελεσφόρηση των διαβουλεύσεων για την σύγκληση του Πανσπουδαστικου Συνεδρίου.
Η κατ’ αρχήν θετική στάση της πλειοψηφίας των φοιτητικών παρατάξεων δίνει ένα τόνο αισιοδοξίας για την ολοκλήρωση του όλου εγχειρήματος και την ανάδειξη της νέας ΕΦΕΕ.
Σήμερα το φοιτητικό κίνημα στέλνει ένα πρώτο μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης, παραμερίζοντας τα λάθη και τα εμπόδια του παρελθόντος, δίνουμε μια προοπτική ενότητας μέσα από την κατ’ αρχήν σύγκληση της Τεχνικής Γραμματείας για την διοργάνωση του Πανσπουδαστικου Συνεδρίου. Ελπίζουμε και φιλοδοξούμε το κλίμα διάλογου και συνεννόησης να συνεχίσει και να τελεσφορήσουν οι διαδικασίες για την συγκρότηση της ΕΦΕΕ. Με γνώμονα το συμφέρον του φοιτητή και της δημόσιας παιδείας.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη