13 Οκτ 2009

Το πρώτο πολύ δύσκολο τεστ για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ

ΑΥΡΙΟ 14-10-2009, Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΠΟΥ ΑΠΟΥΣΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ, ΣΗΚΩΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ !
Σε νέες περιπέτειες εισέρχεται η Ελλάδα στο θέμα των Σκοπίων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να εισηγηθεί αύριο την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ, προσθέτοντας έναν πονοκέφαλο επιπλέον στην Αθήνα.
Κατά την ετήσια έκθεση προόδου για την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ που θα δοθεί αύριο στη δημοσιότητα, ο αρμόδιος για τη διεύρυνση επίτροπος Ολι Ρεν είναι αποφασισμένος να εισηγηθεί την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη χώρα αυτή, εκτιμώντας ότι...
εκπληρώνει τα κριτήρια. Την εισήγηση του Φιλανδού επιτρόπου αναμένεται να υποστηρίξουν οι περισσότεροι επίτροποι, δεδομένου ότι η άποψη που επικρατεί είναι ότι η ΠΓΔΜ περιμένει στον προθάλαμο των διαπραγματεύσεων εδώ και 4 χρόνια -είναι υποψήφια για ένταξη χώρα από το 2005- και δεν πρέπει να απομονωθεί από την οικογένεια των «27». Το θέμα της ονομασίας δεν αποτελεί κριτήριο για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια.

Αυτές είναι οι εκτιμήσεις της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη