16 Οκτ 2009

Τα δέκα ψεύτικα e-mails που κυκλοφορούν συνεχώς. Ν.9


Στο Ν.9 των ανόητων αλυσιδωτών e-mails που κυκλοφορούν ευρύτατα (chain mails), τοποθετούμε το μήνυμα με τίτλο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ".
Το μήνυμα λέει:
Να γιατί θέλουν λοιπόν τη Μακεδονία....οι Αμερικάνοι!
Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας. Η μέτρηση ήταν 9550 Μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150 !

Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών,Θεσσαλονίκης,Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας,Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι,Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ.
Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ.
Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού.
Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο !!!.
Εμείς ερωτάμε.... ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ;
Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» στις 23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ.
Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους.
Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτάόπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων.
Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας.Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ. Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά (1998) ήταν20.000 δολάρια το γραμμάριο !.
Βάσει των παραπάνω, με κάθε επιφύλαξη και σύμφωνα με υπολογισμούς από τα παραπάνω. εμπεριέχονται 48 εκατ τόνοι ουρανίου προς 20δις δολάρια ο τόνος δηλ. συνολικά
$ 960.000.000.000.000.000
(τα μηδενικά είναι σωστά και είναι :
960 τετράκις εκατομμύρια δολάρια !!!!)
ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ $ 96.000.000.000
.....
Θα ξεπεράσουμε τις επιστημονικές ανοησίες, περί "μπεκερέλ ανα τετραγωνικό μέτρο", που δείχνουν ότι αυτός που το πρωτοέγραψε κάπου στα 2003-2004, ήταν άσχετος,
θα ξεπεράσουμε τα παραμύθια, περί δημοσίευσης των (ανύπαρκτων) δήθεν μελετών του ΙΓΜΕ (δείτε εδώ http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=530528&lngDtrID=252),

και θα μείνουμε σε ένα πολύ κατανοητό, στους οπαδούς τέτοιων συνωμοσιών, θέμα:

Το οικονομικό.

Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα, έχει επιβεβαιωμένους περίπου 1.500 τόνους ραδονίου.

Ας υποθέσουμε όμως ότι τα ....48.000.000 τόννοι, (ποσό 30.000 φορές μεγαλύτερο του πραγματικού) είναι αλήθεια!

Πού είναι το ενδιαφέρον του μηνύματος; Τι είναι αυτό που εξιτάρει, τους αρεσκόμενους σε σενάρια συνωμοσίας οπαδούς τέτοιων θεωριών;

Μα, το γεγονός ότι θα μπορούσαμε να είμαστε πολύ πλούσιοι (96 δισεκατομμύρια δολάρια ο καθένας!), αλλά δεν μας αφήνουν οι ..νεφελίμ.

Ας υπιθέσουμε ότι υπάρχει τέτοια ποσότητα και είναι και εκμεταλλεύσιμη. Ας υποθέσουμε ότι το βγάζουμε το ραδόνιο και το πουλάμε. Ποιός θα αγοράσει ...48 εκ.τόνους; Και να το κάνει τι;

Και μάλιστα στην τιμή των ...20 δις τον τόνο;

Για κάθε πυρηνική βόμβα απαιτούνται 2,4 κιλά ραδιενεργού υλικού κατά μέσο όρο.

Άρα φτάνει για 20.000.000.000 (20 δισεκατομμύρια πυρηνικές βόμβες, 2,5 ατομικές βόμβες ανά άνθρωπο). Θα υπάρχει αγοραστής για τέτοιες ποσότητες; Νόμος προσφοράς-ζήτησης!

Τα δε, περί τιμής είναι αστεία. Τα ραδιενεργά υλικά δεν έχουν τιμή και αντιλαμβάνεστε γιατί !

Νομίζω ότι παρέλεκει να συνεχίσουμε....

Θα μείνουμε στο μήνυμά μας: με τέτοιες γραφικότητες και τέτοιες μπούρδες (που θα λεγε κι ο βουλευτής Κέρκυρας Γεωργιάδης-τι έγινε αυτό το παληκάρι;), δεν θα υπερασπιστούμε την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Να σοβαρευτούμε και να αφήνουμε στους τηλεβιβλιοπώλες τέτοια παραμύθια της Χαλιμάς. Θα μας παίρνουν "στο ψιλό" με τέτοια καραγκιοζλίκια.


15-10-2009, taxalia.blogspot.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη