1 Οκτ 2009

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ MACEDONIAN AIRLINES


“….Καλωσορίσατε
Οι Μακεδονικές Αερογραμμές σας καλωσορίζουν στα αεροσκάφη τους και σας εύχονται ένα ευχάριστο και άνετο ταξίδι! Οι Μακεδονικές Αερογραμμές δίνουν μεγάλη προτεραιότητα στη φιλοξενία των επιβατών τους κατά τη διάρκεια των πτήσεων…..”

Macedonian Airlines [Codes SX / MCS]

Ιστορία της Macedonian Airlines / Μακεδονικές Αερογραμμές :


Οι Μακεδονικές Αερογραμμές, ήταν θυγατρική εταιρία της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Οι Μακεδονικές Αερογραμμές ιδρύθηκαν το 1992, αλλά οι πρώτες πτήσεις της εταιρίας έγιναν το 1998 με παλαιά αεροσκάφη τύπου Β727-200 της Ολυμπιακής.

Οι Μακεδονικές Αερογραμμές απέκτησαν το 1999 τα πρώτα «δικά» τους αεροσκάφη, δύο Β737-400. Με αυτά τα αεροσκάφη άρχισαν να εκτελούν πτήσεις τσάρτερ, ενώνοντας τα ελληνικά νησιά με Ευρωπαϊκούς προορισμούς. Το 2000 η εταιρία παρέλαβε ένα επιπλέον Β737-400 με 167 θέσεις.

Οι Μακεδονικές Αερογραμμές είχαν συνάψει συμφωνίες με διάφορους μεγάλους τουριστικούς ομίλους της Ευρώπης (οι συμφωνίες ισχύουν και μετά την ίδρυση των Ολυμπιακών Αερογραμμών). Την συντήρηση των αεροσκαφών των Μακεδονικών Αερογραμμών είχε αναλάβει η τεχνική βάση της Ολυμπιακής. Τα έτη 2002 και 2003, τα αεροσκάφη των Μακεδονικών εκτελούσαν πολλά τακτικά δρομολόγια της μητρικής εταιρίας, λόγω έλλειψης αεροσκαφών στην Ολυμπιακή. Γι΄ αυτό το λόγο οι Μακεδονικές προχώρησαν σε μίσθωση δύο αεροσκαφών τύπου MD-82, μαζί με πλήρωμα (wet-lease).

Από την 12 Δεκεμβρίου του 2003 οι Μακεδονικές Αερογραμμές μετονομάστηκαν σε Ολυμπιακές Αερογραμμές και αυτή η νέα εταιρία εκτελεί πλέον το πτητικό έργο των εταιριών Ολυμπιακή Αεροπορία (Olympic Airlines), Αεροπλοΐα (Olympic Aviation) και Μακεδονικές Αερογραμμές.

O στόλος της Macedonian Airlines / Μακεδονικές Αερογραμμές

Οι Μακεδονικές Αερογραμμές είχαν τρία Β737-400 (όλα μισθωμένα) με 167 οικονομικές θέσεις. Τα 2 Β727-200 (πρώην αεροσκάφη της Ο.Α.), πουλήθηκαν το 2002.
Στις αρχές Ιουλίου 2003 η εταιρία μίσθωσε δύο MD83. Τα αεροσκάφη αυτά εκτελούσαν δρομολόγια charter της εταιρίας. Το ένα αεροσκάφος επεστράφη την στα τέλη 2003.

Οι προορισμοί της Macedonian Airlines / Μακεδονικές Αερογραμμές

Οι Μακεδονικές Αερογραμμές, εκτελούσαν πτήσεις τσάρτερ από τα ελληνικά νησιά, την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη προς την Ευρώπη. Μετά την απόσυρση των Β737-200 της Ολυμπιακής Αεροπορίας (τέλη 2002) τα Β737-400 των Μακεδονικών εκτελούσαν και πολλά τακτικά δρομολόγια της Ολυμπιακής.

ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΩΝ

Εταιρικό προφίλ

Οι Μακεδονικές Αερογραμμές, θυγατρική εταιρεία της Ολυμπιακής Αεροπορίας Α.Ε., εκτελούν ναυλωμένες πτήσεις προς και από το εξωτερικό και το εσωτερικό της Ελλάδας.

Το 1998 εκτέλεσαν την πρώτη τους πτήση με αεροσκάφος τύπου Β727 και έκτοτε ενώνουν τα ελληνικά νησιά και την ενδοχώρα με τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης, της Β. Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

'Ενα χρόνο αργότερα το 1999, οι Μακεδονικές Αερογραμμές εξαπλώνουν τις δραστηριότητές τους και εκσυγχρονίζονται με την απόκτηση δύο νέας τεχνολογίας αεροσκάφη τύπου Β737-400, 167 θέσεων, με τα οποία τους παρέχεται η δυνατότητα να συνδέσουν την Ελλάδα απευθείας με τη Β. Ευρώπη.

Το 2000 αποκτούν και τρίτο αεροσκάφος τύπου Β737-400, 167 θέσεων, και το δίκτυο των Μακεδονικών Αερογραμμών γίνεται πιο πυκνό.

Η Μακεδονικές Αερογραμμές συνεργάζονται με τους μεγαλύτερους τουριστικούς οργανισμούς της Ευρώπης και κατατάσσονται, για το έτος 2000, ένατη εταιρεία σε διεθνές επίπεδο σε θέματα ανάπτυξης και απόδοσης.

Καλωσορίσατε

Οι Μακεδονικές Αερογραμμές σας καλωσορίζουν στα αεροσκάφη τους και σας εύχονται ένα ευχάριστο και άνετο ταξίδι! Οι Μακεδονικές Αερογραμμές δίνουν μεγάλη προτεραιότητα στη φιλοξενία των επιβατών τους κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

Tο Πλήρωμα

Tο ιπτάμενο προσωπικό των Μακεδονικών Αερογραμμών συνδυάζει την υψηλού επιπέδου εκπαίδευσή του και τη θερμή και άρτια, εξυπηρέτηση των εmβατών δημιουργώντας μία άνετη και φιλόξενη πτήση.

Εξυπηρέτηση

Η άνεση του ταξιδιού συμπληρώνεται με την εκλεκτή γαστρονομική επιλογή των Μακεδονικών Αερογραμμών. Υπάρχουν μία σειρά από γευστικά menu από τα οποία μπορεί ο ναυλωτής να διαλέξει
και ποικιλία κρασιών και ποτών. Επίσης υπάρχει πάντα η δυνατότητα για ειδικές παραγγελίες (επιxειρηματικό ταξίδι, αθλητικούς συλλόγους) καθώς και για μεμονωμένους επιβάτες με ειδική προτίμηση (vegeterian κ.ά.). Οι πελάτες μας μετά το πέρας του ταξιδιού μένουν ικανοποιημένοι γιατί όλες αυτές οι γαστρονομικές υπηρεσίες συνοδεύονται από την άψογη και φιλική εξυπηρέτηση των πληρωμάτων των Μακεδονικών Αερογραμμών.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη