14 Δεκ 2009

Με λήστεψαν 20 φορές. Στις πόσες μπορώ να αντιδράσω κύριε αστυνόμε;

Μόνιμη, πασίγνωστη -αλλά αδιέξοδη πιά- συμβουλή των αστυνομικών ειναι: "μην αντιστέκεσαι, κάνε ότι σου ζητούν οι κάθε λογής κακοποιοί. Μη βάζεις σε κίνδυνο τη ζωή σου".
Λογικό. Άπειρη συζήτηση έγινε για την αυτοδικία, να μην την αναπαράγουμε.
Μετά από 20 χρόνια όμως, εφαρμογής του παραπάνω δόγματος, οι κακοποιοί έχουν γίνει 100 φορές σκληρότεροι και 1.000 φορές περισσότεροι !
Μήπως λοιπόν, θα πρέπει να πάρει απαντήσεις, ο πολίτης που βλέπει έντρομος, μια καταιγίδα κλοπών, ληστειών, φόνων, δίπλα του ή μέσα στο σπίτι του, στην απλή ερώτηση:
"τι γίνεται από εδώ και πέρα;".
Πόσο ακόμη θα συνεχίσουμε να ...μην αντιστεκόμαστε;
Λογικό είναι, οι κακοποιοί δε διστάζουν να πυροβολήσουν, η ζωή αξίζει περισσότερο από τα υλικά αγαθά κι όλα αυτά που ακούμε συνεχώς και είναι σωστά!
Αλλά με τα πολλά "σωστά" γέμισε ο τόπος κωλόπαιδα. Καλή κι ευαισθησία όλων μας για τους ναρκομανείς που είναι ασθενείς, όμως αυτοί οι ασθενείς, έχουν επανδρώσει ένα στρατό κακοποιών, που όταν τους σβερκώσεις έχουν έτοιμη τη δικαιολογία "είμαι χρήστης ρε φίλε..."
Κι εγώ τι φταίω ρε μαλάκα, να μπαίνω και να βλέπω το σπίτι μου διαλυμένο, επειδή εσύ δεν μπορείς να κόψεις την πρέζα; Ας πρόσεχες, πώς θα γίνει δηλαδή. Πάρε τώρα τις φάπες σου!
Για αυτό σου λέω αστυνόμε:
Παρα-ξεθάρρεψε με το δόγμα της "υποταγής" όλη η τσογλαναρία της χώρας και ντύθηκε "σκληρός κακοποιός".
Χρειάζονται και μερικές φάπες ! Η πολλή "υποταγή, μη χάσουμε τη ζωούλα μας", θα μας οδηγήσει ...στο να τη χάσουμε ! Με τέτοιους ρυθμούς που αυξάνεται το έγκλημα, που θα πάει...
Κάτι δεν πρέπει να κάνουμε με αυτά τα χάλια αστυνόμε;
Κάποιος δεν πρέπει να σταματήσει αυτήν την κατρακύλα;
Απαντήσεις λοιπόν....
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη