21 Δεκ 2009

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες!


Τι έλεγε ο Κώστας Κιλτίδης ένα μήνα πριν;


Κ. Κιλτίδης: «Η κίνηση Αβραμόπουλου σηματοδοτεί συναλλαγή»
Σε προσωπικές επιθέσεις προχωρούν υποστηρικτές Μπακογιάννη

Φωτιές άναψε στα δύο «στρατόπεδα» των μονομάχων για την ηγεσία της Ν. Δ η δήλωση του πρώην υφυπουργού της Ν.Δ. και «υποστηρικτή» της Ντόρας Μπακογιάννη , Κώστα Κιλτίδη, στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, περί «ανίερης» συμμαχίας Αβραμόπουλου - Σαμαρά.
Ακόμη και όρους κομψότητας και αισθητικής επικαλέστηκε ο Κ. Κιλτίδης, προκειμένου να...
στηλιτεύσει τη συμμαχία των δύο πολιτικών. "Δεν είναι το καλύτερο αισθητικά να βλέπει ένας συνειδητός Νεοδημοκράτης διασπαστές μαζί να μιλούν για ενότητα", τόνισε, ενώ ιδιαίτερα αποκαλυπτικός υπήρξε για τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε να δηλώσει τη στήριξή του στον κ. Σαμαρά, ο πρώην υπουργός Υγείας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Μου θύμισαν πρωθυπουργούς που εκφωνούν διμερή συμφωνία", είπε για να διερωτηθεί με νόημα: "Θα υπάρχει δισυπόστατο;".

Ο κ. Κιλτίδης, προχώρησε μάλιστα ένα βήμα πιο πέρα, επισημαίνοντας ότι για τον μέσο νεοδημοκράτη η κίνηση Αβραμόπουλου σηματοδοτεί "συναλλαγή". Επικαλέστηκε, δε, και επώνυμες αναφορές στελεχών που παρότρυναν τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να αναλάβει ρόλο αντιπροέδρου.

Οι δηλώσεις Κιλτίδη, πυροδότησαν αντιδράσεις. Προβληματισμός για τα "οφέλη" της πόλωσης, και μάλιστα με όρους προσωπικής αντιπαράθεσης, σημειώθηκε μεταξύ των συνεργατών της Ντόρα Μπακογιάννη. Την ίδια ώρα στα επιτελεία των Αντ. Σαμαρά και Δημ. Αβραμόπουλου τόνιζαν με νόημα ότι "τέτοιες πρακτικές δεν βοηθούν τη δέσμευση και τις ευθύνες όλων για την ενότητα της Ν.Δ την επόμενη ημέρα" και εμμέσως πλην σαφώς καταλόγιζαν έλλειψη ψυχραιμίας στους υποστηρικτές της Ντόρας Μπακογιάννη, μετά τη δημοσιοόίηση δημοσκοπήσεων (βλ. Kapa Research) που τη φέρουν δεύτερη στην κούρσα της διαδοχής.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη