7 Δεκ 2009

Έμμεση συγνώμη ζητά ο Π.Ο.Υ. για σχέσεις με τις φαρμακοβιομηχανίες


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, εξέδωσε μια πολύ σημαντική ανακοίνωση, η οποία -γιατί;- πέρασε απαρατήρητη από τα Μ.Μ.Ε. Στην ανακοίνωση υπάρχουν πολύ σημαντικά σημεία!

Εμείς αναδείξαμε την ομολογία του Π.Ο.Υ. ότι η γρίππη είναι "μέτρια" και ότι η αποκατάσταση της υγείας των "θυμάτων" γίνεται συνήθως μέσα σε μια εβδομάδα, χωρίς φαρμακευτική βοήθεια !

Το θέμα του εμβολιασμού έχει απασχολήσει πολύ την κοινή γνώμη, η οποία αποσβολωμένη παρακαλουθεί τους ειδικούς, να μην μπορούν να καταλήξουν αν πρέπει να εμβολιαστούν ή όχι. Για μας, σαν πολίτες, η πιό αξιόπιστη πηγή είναι ο Π.Ο.Υ., κι όχι τα βιντεάκια στο youtube ή ανκορμεν των ελληνικών τηλεοπτικών καναλιών! Θεωρούμε περίεργο λοιπόν το γεγονός ότι...
αυτή η ανακοίνωση δεν αναλύεται όπως πρέπει, παντού.

Πέρα από το θέμα της "ακινδυνότητας" της γρίππης Α, όπως παραδέχεται πλέον ο Π.Ο.Υ. υπάρχει και η συγνώμη που ζητά, επειδή αφέθηκαν παγκοσμίως, να κυκλοφορούν φήμες για σχέσεις της ιατρικής κοινότητας με τις φαρμακοβιομηχανίες.

Επισημαίνει λοιπόν, ορθώς, ο Σταύρος Κυριαζής:

Όταν απέστειλα το WHO briefing note no 19 –το οποίο και αναρτήσατε εδώ, ο βασικός λόγος ήταν να αναδειχθεί το ζήτημα της “έμμεσης συγγνώμης” που ζητάει ο ΠΟΥ σχετικά με τις μαζικές κατηγορίες που του προσάπτονται -και μάλιστα από τους πλέον ειδικούς επιστήμονες- για την "ύποπτη" σχέση του με φαρμακευτικές βιομηχανίες. Συγκεκριμένα υπάρχουν κατηγορίες ότι σε χρόνο πριν από την εμφάνιση του Η1Ν1, κάποιες βιομηχανίες ήδη ασχολούνταν με την δημιουργία του εμβολίου...
Και νομίζω είναι ...αρκετά ευνόητο τι σημαίνουν τέτοιες κατηγορίες!!!
Eιδικά όταν ο ΠΟΥ δεν τις απορρίπτει κάθετα...
Διαβάστε από την αρχή την ανακοίνωση του ΠΟΥ, λίγο παραπάνω από το απόσπασμα που δημοσιεύσατε και συγκεκριμένα εδώ:

WHO is aware of some concerns, expressed in the media, that ties with the pharmaceutical industry among experts on the Organization’s advisory bodies may influence policy decisions, especially those relating to the influenza pandemic.

WHO has historically collaborated with the pharmaceutical industry for legitimate reasons. Efforts to improve health depend on better access to high-quality and affordable medicines, vaccines, and diagnostics.

Σταύρος Κυριαζής

Η κρίσιμη ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, εδώ
Το άρθρο μας σχετικά με την ακινδυνότητα της γρίππης, εδώ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη