18 Δεκ 2009

Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης : Εκδήλωση για το κλίμα


Εκδήλωση με ομιλητή τον ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλο, ο οποίος ήταν επικεφαλής της αντιπροσωπείας των Οικολόγων – Πράσινων στη μεγάλη πορεία των Ευρωπαίων Πράσινων στην Κοπεγχάγη οργανώνει η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης στην αίθουσα της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) Πρ. Κορομηλά 51 την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στις 7.00 μμ.

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος θα παρουσιάσει φωτογραφικό υλικό και βίντεο από...

τις εκδηλώσεις και θα αναφερθεί στις κύριες εστίες προβληματισμού του παγκόσμιου πράσινου κινήματος μπροστά στην κλιματική αλλαγή και τις παγκόσμιες διαπραγματεύσεις για την αντιμετώπιση της.
Αμέσως μετά ο συγγραφέας του βιβλίου «Τοπικοποίηση», Γιώργος Κολέμπας θα μιλήσει για το περιεχόμενο του βιβλίου του (εκδ. Αντιγόνη), όπου προτείνει τη στροφή σε μια αποκεντρωμένη, τοπικοποιημένη οικολογική κοινωνία, η οποία θα έχει σαν κύτταρο την αυτοδύναμη κοινότητα, και θα στηρίζεται στην άμεση δημοκρατία και στον συνομοσπονδιακό κοινοτισμό ως δυνατότητα για ουσιαστική απάντηση στην περιβαλλοντική κρίση.
Ο Γιώργος Κολέμπας είναι πρώην εκπαιδευτικός Μ.Ε. και οικο-γεωργός στο Πήλιο. Από το 1990, που “επανατοπικοποιήθηκε”, προσπαθεί δια του “παραδείγματος” να συμβάλει στη διαμόρφωση της κατεύθυνσης της τοπικοποίησης. Ειδικά το δεύτερο μέρος του βιβλίου του ασχολείται με θέματα που ήταν αντικείμενο της δραστηριότητάς του αυτά τα χρόνια.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη