12 Ιαν 2010

Οι μετανάστες θα ψηφίζουν για τους Έλληνες


του Κώστα Μαργαρίτη
Δημοσιογράφου

Ξεκίνησε η νέα χρονιά -2010- με αρκετά εσωτερικά προβλήματα, που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δείχνει αδύναμη να τα αντιμετωπίσει. Το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την ιθαγένεια και τη δυνατότητα ψήφου στους μετανάστες, δεν είναι κάτι απλό και επιπόλαιο. Τα προβλήματα ένταξης είναι συγκεκριμένα. Έχουν να κάνουν με τον πολιτισμό, την ταυτότητα, τις αρχές και την ιστορία της χώρας μας. Όσοι μετανάστες αρνούνται να δεχτούν αυτές τις αρχές και...
να προσαρμοστούν στα δεδομένα της πατρίδας μας, όχι μόνο δεν πρέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου, αλλά δεν έχουν θέση ούτε στην Ελλάδα μας.

Είμαι εκφραστής και υπέρμαχος της πολυπολιτισμικότητας. Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, που η φιλοσοφία του είναι καθαρά ψηφοθηρική, καταργείται κάθε έννοια προστασίας του κράτους μας. Ενσωμάτωση στην ελληνική κοινωνία θα πρέπει να σημαίνει και αποδοχή του δικού μας πολιτισμού. Οι Έλληνες είναι λαός, δεν είναι πληθυσμός. Η Ελλάδα είναι μια ανοιχτή δημοκρατική κοινωνία, που θέλουμε να δίνει τη δυνατότητα έκφρασης σ' όλους τους πολίτες, αλλά δε θα επιτρέψουμε να γίνει ''ξέφραγο αμπέλι''. Στην Ελλάδα της Ευρώπης, που κυριαρχούν η σύνθεση, η συνεννόηση και η συνεργασία, τα νομοσχέδια που αφορούν στη φυσιογνωμία μας θα πρέπει να είναι σοβαρά και υπεύθυνα.

Οι Έλληνες πολίτες ας κληθούν να αποφασίσουν και η κυβέρνηση ας ακολουθήσει τη λαϊκή κυριαρχία. Ας μη λησμονούμε οτι έχουμε δημοκρατία και δεν μας έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα της γνώμης... Τέρμα στις μεθοδεύσεις και στους αιφνιδιασμούς. Προτεραιότητά μας να φτιάξουμε το ελληνικό κράτος και κατόπιν να ανοίξουμε τις πόρτες για να αποφασίζουν οι μετανάστες για τις τύχες μας. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες!
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη