13 Ιαν 2010

Ωραία πρόοδος....

Ο Πάνος Σατζόγλου, σχολιάζει την επικαιρότητα στο TaXalia

* «Ένα αλαλούμ ο κόσμος έγινε, όλοι το παίζουνε τρελοί, τίποτα όρθιο δεν έμεινε, μπουρου, μπουρου» Ποιος περίμενε το τραγούδι του Δάντη προ 20ετιας, ότι θα ξανάρχονταν στην μουσική επικαιρότητα. Ωραία πρόοδος....

*Ποιος Καρβέλας, Βίσση, μπουμπούκος, Αλεξανδράτου, Άντζελα. Ποια Αφρούλα και ποια Πετρούλα. Η οποία Πετρούλα αν και τις τελευταίες μέρες βγαίνει στον καιρό κυριολεκτικά με τον πισινό της τελείως...

εκτεθειμένο, κανείς δεν ασχολείται . Που εκείνος ο παραληρηματικός ελληνικός ενθουσιασμός.....

*Λογικό όμως να χάνει κανείς την όρεξη του με τα οικονομικά μέτρα και τις δυσοίωνες μέρες που έρχονται. Παρόλα αυτά εγώ, λόγω διεστραμμένου επαγγελματισμού συνεχίζω (δεν ξέρω για πόσο ακόμη) και ασχολούμαι με κάποια ανάλαφρα θέματα (...έκανα βλέπετε και το εμβόλιο!!)

*Η αισθητική μου και τα μάτια μου δέχονται ένα γερό χτύπημα κάθε φορά που παρακολουθώ έστω και κατά λάθος πάνω στο μάταιο ζάπιγκ αφασίας το τρειλερ του "Μια νύφη για το γιο μου!!

*Ενώ σε όλη την Ευρώπη οι εκπτώσεις έχουν σχεδόν τελειώσει, εδώ ετοιμαζόμαστε δειλά-δειλά να ξεκινήσουμε. Σε τι ωφελεί άραγε αυτή η καθυστέρηση?

*Σήμερα έμαθα πως κάποιοι βουλευτές συνεχίζουν να ρουσφετολογούν σβήνοντας κλήσεις της τροχαίας. Είναι δυνατόν εν έτη 2010 ορισμένοι πολιτικάντηδες να πιστεύουν «ακόμα» ότι έτσι εξυπηρετούν και «καταξιώνονται» στο λαό? .

*Τελικά έχει δίκιο οποίος το είπε: «η ξεφτίλα, πάτο δεν έχει».

*Μακάρι να βγει αληθινή η γερμανική εφημερίδα Die Ζeit που έγραψε ότι: «έφτασε η ώρα στην Ελλάδα που όλοι, οι παραχαϊδεμένοι , θα αρχίσουν να κοιτάζουν κατάματα πλέον, το τέλος των προνομίων τους.»








*Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 85 χρόνων του προχθές ο Κύρκος κάλεσε στην αίγλη όλους τους Βολεματούχους πολιτικούς της Ελλάδος. Τι έπαθε ξαφνικά ο άνθρωπος μόλις τους είδε? Πήγε στο νοσοκομείο και κόντεψε να πεθάνει. Γιατί άραγε?


*Καλά που έσκασε η οικονομική κρίση και αποκαλύπτονται σιγά, σιγά κάποιες σκανδαλώδεις αποδοχές που δεν θα τις φανταζόμασταν ποτέ. Οι υπάλληλοι της βουλής λέει, αμείβονται με 16 μισθούς τον χρόνο! Παρόλα αυτά οι φραπεδοπατέρες του έθνους αποφάσισαν προχθές να μην περικόψουν ούτε τον 15ο, αλλά ούτε και τον 16ο μισθό!!!!! Καλημέρα στον Τρίτο κόσμο ...


* "Το 2010 θα είναι έτος ανατροπών" . Αυτό δεν είχε πει ο Γιωργάκης (πάει κιόλας το «Γιώργος», ξεχάστηκε..). Που την είδε ο ανοιχτομάτης την ανατροπή και δεν την είδαμε εμείς? Εκτός κι αν εννοεί την Ανατροπή (την μόνη ανατροπή που ευδοκίμησε τα τελευταία χρόνια στη χώρα) του Ντερμπεντέρη στο Mega!





*Όλο δράματα αυτή η χώρα. Δεν πάει άλλο. θέλουμε μια μέρα να τη περάσουμε χωρίς κλάψα. Γι αυτόν τον λόγω, την Τρίτη 19 Ιανουαρίου συντονισθείτε με τον Alpha. Ο Λάκης Λαζόπουλος επιστρέφει. Αυτό, πραγματικά "αξίζει να το δεις"



*Μετά την προοδευτική (λέμε τώρα...) Ντόρα Μπακογιάννη και η σύζυγος και χήρα Παπανδρέου, με την πράσινη (οικολογικά πράγματα) σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ, είναι έτοιμη να σαρώσει τα αυτιά μας. Ναι φίλοι μου, η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου μετά από μια επιτυχημένη «καριέρα» ως συγγραφέας, και ώρες ηλιοθεραπείας σε κοσμικά νησιά, θα ξεκινήσει ραδιοφωνική καριέρα στο δικό της web-radio. Το ντεμπούτο (σαν ρομαντικό θηλυκό που είναι), αποφάσισε να το κάνει στις 14 Φεβρουαρίου. That’s amoreeeeeeeee…..




*Την ίδια ώρα , που όλοι στα δελτία κλαίνε, μια ποδηλατική ομάδα στη Καλαμάτα παίζει μαξιλαροπόλεμο στο δρόμο, και μια άλλη ομάδα στην Νέα Υόρκη μπήκε στο μετρό δίχως να φοράει παντελόνια. Επιτέλους και κάποιες εικόνες χαράς.

*Μια ακόμη ποδηλατική ομάδα έδρασε χθες. Η Θεσσαλονικιώτικη παρεμβατική ομάδα ενεργών πολιτών «Σφήνα», στα πλαίσια της κοινωνικής της ευθύνης και ευαισθησίας αποφάσισε να μεταφέρει μια σειρά από ελπιδοφόρα μηνύματα, όσον αφορά την ατμοσφαιρική ρύπανση, το κυκλοφοριακό πρόβλημα και την ασφάλεια στις μετακινήσεις με το ποδήλατο. Tο σύνθημα τους: «Αγαπητοί οδηγοί, είστε ελεύθεροι να ΜΗΝ παρκάρετε στους ποδηλατοδρόμους»

*Απορώ με το σύνθημα της "σφήνας". Δηλαδή τι υπονοεί η ποδηλατική ομάδα? Ότι στην κοινωνικά ευαίσθητη Ελλάδα υπάρχουν οδηγοί που έχουν μπερδέψει τους δρόμους με τους ποδηλατοδρόμους και παρκάρουν όπου βρουν χωρίς να σέβονται αναπήρους εγκυμονούσες και μητέρες με παιδιά και ποδηλάτες? Τι την πέρασαν την Αθάνατη Ελλάδα μας και βγάζουν τέτοια συνθήματα? Τεχεράνη?
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη