5 Ιαν 2010

χωρίς τίτλο. βάλτε εσείς όποιον τίτλο θέλετε....

4-2-2007, από τα πρακτικά της Βουλής:
"Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, συμπληρώνονται τρία χρόνια διακυβέρνησης της χώρας μας από τη Νέα Δημοκρατία και η κρυφή ατζέντα της έχει ξεδιπλωθεί σε όλο της το μεγαλείο. Δεν είναι τυχαίο ότι, για να απαντήσουν στην πρόταση μομφής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., χρειάζεται να επιστρατεύσουν όλη τη Κυβέρνηση, Υπουργούς, Υφυπουργούς, τους πάντες, και αυτό δείχνει πραγματικά την αδυναμία στην οποία βρίσκονται.
Κύριοι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας, ήρθατε στη Κυβέρνηση με πολλές υποσχέσεις και, θα έλεγα, και ελπίδες για ορισμένους, γιατί είχατε φιλοτεχνήσει με επαγγελματικό, θα έλεγα, τρόπο το προσωπείο σας.

Προσπαθείτε να δημιουργήσετε μία εικονική πραγματικότητα για την οικονομία και θέλετε οι Έλληνες να αισθάνονται ευτυχείς, λες και δεν ζουν τις συνέπειες της πολιτικής σας και δεν τις αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.
Τα χρόνια που είσαστε στην Κυβέρνηση προχωρήσατε σε μία τεράστια αναδιανομή του εισοδήματος. Το 2004 για κάθε 100 ευρώ που πλήρωναν τα νομικά πρόσωπα, δηλαδή, οι επιχειρήσεις σε φόρο αντίστοιχα, τα φυσικά πρόσωπα πλήρωναν 160 ευρώ. Το 2007 θα πληρώσουν 212 ευρώ. Οι έμμεσοι φόροι που έχετε βάλει, επιβαρύνουν την οικογένεια το μήνα κατά.....
245 ευρώ και ταυτόχρονα έχετε κάνει πολλά δωράκια σε επιχειρήσεις, αλλά και σε συγκεκριμένα συμφέροντα.
Κύριοι συνάδελφοι χαρίσατε 1.000.000.000 το χρόνο μόνο από τη μείωση της φορολογίας. Το 2005 χαρίσατε 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε τριάντα χιλιάδες επιχειρήσεις με την περαίωση ανέλεγκτων υποθέσεων. Μετά λέτε ότι δεν έχετε χρήματα να δώσετε στην παιδεία και την υγεία. Βεβαίως, γιατί τα χρήματα τα πηγαίνετε στους ολίγους και εκλεκτούς.
Ο δανεισμός των νοικοκυριών από το 2003 μέχρι το 2006 αυξήθηκε κατά 90%. Παραλάβατε το χρέος στις 18.000 κατά κεφαλήν, και μας λέτε ότι είχαμε χρεώσει τα παιδιά μας, και τώρα το φθάσατε στις 23.000 ευρώ κατά κεφαλήν, χρεώσατε και τα εγγόνια μας.
Έρχεστε μετά να μας πείτε ότι ο προϋπολογισμός υλοποιείται κανονικά. Οι αλχημείες είναι στην ημερήσια διάταξη. Μόνο για τα ασφαλιστικά ταμεία δεν γράψατε 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2006. Οδηγείτε το ασφαλιστικό σύστημα σκόπιμα σε χρεωκοπία για να ευνοηθούν ιδιωτικά συμφέροντα.
Χαρίζετε δισεκατομμύρια στις τράπεζες και τα ρίχνετε στο Ι.Κ.Α. και ταυτόχρονα μειώνετε τις συντάξεις των επαγγελματιών. Και μετά ήρθε το καινούργιο κόλπο του κ. Αλογοσκούφη πέρα από την απογραφή, έκανε το νέο κόλπο για την αναθεώρηση του Α.Ε.Π.. Λέει ότι μέσα σε μία νύκτα η Ελλάδα έγινε κατά 25% πλουσιότερη. Αλλά, κύριε Αλογοσκούφη, ξεχάσατε να πείτε στους Έλληνες ότι αυτό θα το πληρώσουν τουλάχιστον 4.000.000.000 ευρώ: 2.000.000.000 αναδρομικά, 1.500.000.000 από το ταμείο συνοχής, 500.000.000 επιπλέον το 2007 και κάθε χρόνο από εδώ και πέρα θα δίνουμε το 0,2 του Α.Ε.Π. επιπλέον απ’ ό,τι δίναμε στο ταμείο της Κοινότητας.
Έτσι δεν παίρνετε μόνο από τους πολλούς για να τα δώσετε στους λίγους μέσα από την Ελλάδα, αλλά παίρνετε και από την Ελλάδα για να τα δώσετε στους λίγους πλούσιους της Ευρώπης. Συγχαρητήρια.
Τώρα βρήκατε ότι υπάρχει φτώχεια στην Ελλάδα και θα δώσετε λέτε 2.000.000.000 τα επόμενα πέντε χρόνια, δηλαδή, 400.000.000 το χρόνο στους φτωχούς, όταν θα δώσετε 4.000.000.000 στους πλούσιους Ευρωπαίους και όταν έχετε δώσει αρκετά δισεκατομμύρια σε ολίγους και ισχυρούς.
Θυμηθήκατε μετά και τη φοροδιαφυγή. Μα, εσείς την ενισχύσατε με πλήθος διατάξεων και πλήθος νόμων. Θα σας πω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτικής σας, που δείχνει πραγματικά ποιος είναι ο πυρήνας της πολιτικής σας, ποιους θέλετε να εξυπηρετήσετε και ποιους επιβαρύνετε. ¨Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η συμφωνία που κάνατε για την αύξηση του φόρου στα τσιγάρα κεκλεισμένων των θυρών. Κλειστήκατε σ’ ένα γραφείο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου με την «PHILIP MORRIS» και απεφάσισαν….
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
…. Θα δώσουμε κάποια εκατομμύρια ευρώ στη «PHILIP MORRIS», ενάντια στους Έλληνες αγρότες, ενάντια στους Έλληνες εργαζόμενους στις ελληνικές βιομηχανίες, ενάντια στους Έλληνες καταναλωτές των χαμηλών εισοδημάτων, που καταναλώνουν τα φθηνά τσιγάρα. Αυτό είναι ένα δείγμα της πολιτικής που ακολουθείτε σε όλα σας τα θέματα, η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων ενάντια σε πολλούς.
Και έρχεται τώρα, στο όνομα των μεταρρυθμίσεων και του ανταγωνισμού -ο οποίος ανταγωνισμός πάει από το κακό στο χειρότερο από τότε που ήρθατε- και προωθείτε όλες τις εκποιήσεις δημόσιας περιουσίας και χαίρεστε όταν εξαγοράζονται οι ελληνικές επιχειρήσεις και μάλιστα με αδιαφανείς διαδικασίες, από ξένους και το ονομάζετε αυτό ξένες επενδύσεις.
Κύριε Υπουργέ, ξένη επένδυση σημαίνει να έρθουν ξένα κεφάλαια, να δημιουργήσουν καινούργια εργοστάσια, καινούργιες θέσεις απασχόλησης, να φέρουν τεχνολογία, να βοηθήσουν την ανάπτυξη αυτού του τόπου.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)
Ξένη επένδυση δεν σημαίνει η Εθνική να περνάει σε ξένα χέρια, όπως ήδη έχει περάσει, δεν σημαίνει όλο το Χρηματιστήριο να περνάει σε ξένα χέρια, δεν σημαίνει ο Ο.Τ.Ε. να περνάει σε ξένα χέρια, δεν σημαίνει η Δ.Ε.Η. να περνάει σε ξένα χέρια. Πώς θα ασκήσετε πολιτική στα Βαλκάνια όταν το τραπεζικό σύστημα, ο ενεργειακός τομέας, οι τηλεπικοινωνίες, που είναι οι πλέον βασικοί τομείς για την ανάπτυξη μιας χώρας, γίνουν υποκαταστήματα πολυεθνικών επιχειρήσεων;
Ήδη κύριε Υπουργέ, πουλήσατε την Εμπορική Τράπεζα. Οι τοπ θέσεις στην Εμπορική πλέον είναι Γάλλοι. Οι τοπ θέσεις στην Ιντρακόμ είναι Ρώσοι. Οι τοπ θέσεις σε άλλες επιχειρήσεις είναι Γερμανοί και Αμερικάνοι. Αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες θα πρέπει να ικανοποιηθούν με θέσεις χαμηλών προσόντων.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η κυβερνητική Πλειοψηφία θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση. Δεν ήταν άλλωστε αυτή η δική μας πρόθεση. Η δική μας επιδίωξη είναι να μιλήσει ο ελληνικός λαός γιατί σήμερα πλέον γνωρίζει ποια είναι η πολιτική σας και τα αποτελέσματα της πολιτικής σας τα βιώνει καθημερινά. Να μιλήσει ο ελληνικός λαός για να μπορέσει να επανακαθορίσει τη μοίρα του και αυτό θα το κάνει όποτε και αν κάνετε τις εκλογές.
Ευχαριστώ.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.)

....

καμία σημασία δεν έχει ποιός ήταν ο ομιλητής, αλλά πόσο μπαρούφες είναι οι πολιτικοί, όταν είναι στην αντιπολίτευση και πόσο γελοία λίγοι όταν αναλάβουν το τιμόνι

άλλωστε,
"όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν"



 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη