11 Ιαν 2010

ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ: Μεθύστακας ο Πάγκαλος, μας παραδίδει και μαθήματα..

Σε ένα ακόμη παραλήρημα εθνικιστικού παροξυσμού, το εθνικιστικό ακροδεξιό κόμμα των Σκοπιανών στην Ελλάδα, "Ουράνιο Τόξο (VINOZITO)"κατηγορεί και πάλι, συλλήβδην, όλους τους Έλληνες πολιτικούς, κυρίως του ΠΑΣΟΚ, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, αλλά και ...τα blogs που δημοσίευσαν τις δηλώσεις τους ως ...εθνικιστικά. Ξέρασμα !

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΟΖΙΤΟ, ΝΑ ΘΑΥΜΑΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ....

(όπου αναγράφεται το "εθνικά Μακεδόνες", εννούν τους τριάντα νοματαίους, του Βοσκόπουλου, που κάνουν φασαρία)

Δελτίο Τύπου
Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010

Δηλώσεις πολιτικών από τα 2 κόμματα εξουσίας που έγιναν μέσα στο 2009 και είχαν σχέση με τους εθνικά Μακεδόνες στην Ελλάδα.

Με αφορμή την έλευση της νέας χρονιάς, η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία- Ουράνιο Τόξο αποφάσισε να παραθέσει τις πλέον αμετροεπείς δηλώσεις πολιτικών από τα 2 κόμματα εξουσίας που έγιναν μέσα στο 2009 και είχαν σχέση με τους εθνικά Μακεδόνες στην Ελλάδα αλλά και με βασικά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Στόχος είναι - πέραν της υπενθύμισης σε όσους ξέχασαν - να καταδειχθεί για ακόμα μια φορά η ολέθρια διακομματική γραμμή που επικρατεί σε αυτά τα ζητήματα και η οποία κρατά την Ελλάδα καθηλωμένη στον προηγούμενο αιώνα.
Θαυμάστε λοιπόν:
«Οι μηχανισμοί που αποβλέπουν στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν μπορεί να μετατρέπονται σε όχημα για εκείνους που συνειδητά επιχειρούν την προώθηση δικών τους σκοπιμοτήτων σε επίπεδο διακρατικών σχέσεων. Και να πω μια κουβέντα, ευθέως όπως τη νιώθω. Μακεδονική μειονότητα δεν υπάρχει. Ως Μακεδόνας δεν αισθάνομαι μέλος καμίας μειονότητας».
Κ. Καραμανλής, τ. Πρωθυπουργός, κατηγορώντας ευθέως τον ΟΗΕ για την έκθεσή του, στην οποία καλεί την Ελλάδα να παράσχει στοιχειώδη δικαιώματα στους εθνικά Μακεδόνες.

«Γνωρίζουμε όλοι ότι στην Ελλάδα δεν ζει καμία μακεδονική μειονότητα. Η συγκεκριμένη έκθεση αντανακλά μόνο τις απόψεις των συντακτών της».
Ντόρα Μπακογιάννη, τ. Υπουργός Εξωτερικών, προσπαθώντας με αστείο τρόπο να υποβαθμίσει την έκθεση του State Department που κάνει για μια ακόμα φορά λόγο για εθνικά Μακεδόνες και μακεδονική γλώσσα.

«Η εμμονή της κυβέρνησης των Σκοπίων στο ιδεολόγημα του Μακεδονισμού θα έχει υψηλό κόστος γι' αυτό το κράτος. Η μονοπώληση του όρου Μακεδονία και των παραγώγων του στο όνομα του κράτους, της εθνότητας και της γλώσσας δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα της περιοχής. Είναι καταχρηστική. Όσο τα Σκόπια επιμένουν τόσο θα κρατούν την πόρτα του ΝΑΤΟ κλειστή και την ενταξιακή διαδικασία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση παγωμένη».
Κ. Παπούλιας, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γνωστός και για την παλαιότερη δήλωση περι «σλαβόβυθων» στην Ελλάδα, σε ένα από τα δεκάδες «μηνύματα» αισχρού εκβιασμού προς τη γειτονική χώρα τη χρονιά που μας πέρασε.

"Ο προσδιορισμός της μειονότητας, όπως υπάρχει στον ΟΗΕ και αλλού, δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα που διατυπώνουν ορισμένοι άνθρωποι στην Ελλάδα σχετικά με την αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας...O αυτοπροσδιορισμός είναι αναφαίρετο δικαίωμα. Όμως, αποτελεί θέμα και με βρίσκει αντίθετο η αποδοχή οποιουδήποτε στοιχείου (πολιτισμικού κλπ) που συνιστά αποδοχή χαρακτηρισμού μειονότητας. Φυσικά στο ατομικό επίπεδο, κανένας δεν έχει πρόβλημα να πιστεύει αυτά που θέλει»
Α. Λοβέρδος, υπουργός Εργασίας, σε ένα από τα γνωστά ρεσιτάλ ΠΑΣΟΚικής υποκρισίας και ψεύδους.

«Η Μακεδονική ταυτότητα είναι μέρος της ταυτότητας κάθε Έλληνα. Δεν τη διαπραγματευόμαστε. Με αυτήν γεννιόμαστε, με αυτήν πεθαίνουμε και αυτό είναι καλό να το ακούσουν όχι μόνο στα Σκόπια, αλλά και στη Νέα Υόρκη και όπου χρειάζεται.»
Δ. Δρούτσας, Ελληνοαυστριακός αναπλ. Υπουργός Εξωτερικών, αποκαλύπτοντας επιτέλους το πραγματικό πρόσωπο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και το πόσο «ειλικρινής» υπήρξε η χώρα μας έναντι των Ευρωπαίων εταίρων της, του ΟΗΕ και της Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

«Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά δύσκολη γειτονιά. Έχουμε κακούς γείτονες- και δεν αναφέρομαι στους Τούρκους απλώς για το θέμα της εθνικής ασφάλειας -, οι οποίοι είναι πάρα πολύ επικίνδυνοι σε ότι αφορά την εθνική και την κοινωνική μας ασφάλεια».
Μ. Χρυσοχοίδης, υπουργός «Προστασίας του Πολίτη», σε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα μισαλλοδοξίας εναντίον των γειτονικών μας λαών.

«Οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι εφαρμοστέες και στην Ελλάδα ενώ οι καταδίκες και τα πρόστιμά του τεράστιας σημασίας».
Χ. Καστανίδης, υπουργός «Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», εξηγώντας προφανώς γιατί η Ελλάδα ενώ διαρκώς καταδικάζεται από το ΕΔΑΔ (μεταξύ των άλλων για τη μη αναγνώριση της «Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού» στη Φλώρινα / Lerin), εν τούτοις ποτέ δεν συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του.

«Έχετε το όνομα μιας επαρχίας ενός τμήματος της χώρας μας. Δεν είσαστε μόνοι σε αυτή την περιοχή, σίγουρα υπάρχετε εκεί, αλλά υπάρχει και η ευρύτερη Μακεδονία.
Και οι Βούλγαροι έχουν γύρω από την πόλη του Πιρίν επαρχία που ονομάζεται Μακεδονία... Όταν πήγα στα Σκόπια την τελευταία φορά, με μεγάλο ενδιαφέρον παρατήρησα ότι μένω στο ξενοδοχείο Μέγας Αλέξανδρος, "Alexander Belic" και δίπλα υπήρχε ένα άλλο μεγάλο ξενοδοχείο που λεγόταν Βεργίνα...».

Θ. Πάγκαλος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, παραδίδοντας- ως συνήθως επηρεασμένος από το κρασί που παράγει-μαθήματα μακεδονικής γεωγραφίας και μακεδονικής γλώσσας.

Οι ανωτέρω δηλώσεις αποτελούν -δυστυχώς- ένα μικρό μόνο μέρος των όσων ακούσαμε την χρονιά που μας πέρασε. Ως επί το πλείστον, μάλιστα, έτυχαν θερμής υποδοχής από τα ελληνικά Μέσα Μαζικής Διαστρέβλωσης και τα εθνικιστικά/φασιστικά blogs που ξεφυτρώνουν γύρω μας με κινηματογραφική ταχύτητα.

Το μόνο που η Ε.Ε.Σ-Ουράνιο Τόξο θα μπορούσε να ευχηθεί για την καινούρια χρονιά είναι αυτές οι άκρατες εκδηλώσεις ψεύδους, μισαλλοδοξίας και υποκρισίας να λιγοστέψουν. Δυστυχώς όμως, το να πιστεύουμε ότι αυτό θα συμβεί, είναι σαν να πιστεύουμε ότι υπάρχει ο Αι-Βασίλης...

Καλή Χρονιά.

Το Γραφείο Τύπου της Ε.Ε.Σ.-Ουράνιο Τόξο
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη