12 Ιαν 2010

Παπαγεωργόπουλος: "Οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης ήταν τελείως γενικές και αόριστες"

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης συμμετείχε στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ για το νέο Αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας, όπου μεταξύ των άλλων τόνισε :

«Οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης ήταν τελείως γενικές και αόριστες.

Δεν ελέχθη απολύτως τίποτε για το θέμα της «χωροθέτησης» των νέων Δήμων όταν αυτό είναι προϋπόθεση του διαλόγου μετά από ομόφωνη απόφαση του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ., ενώ δεν υπήρξε αναφορά για το θέμα των «ορίων» και των «αρμοδιοτήτων» της Μητροπολιτικής Διοίκησης Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Επίσης δεν ελέχθη τίποτε απολύτως για το θέμα της «κοστολόγησης» των νέων αρμοδιοτήτων, μία διαδικασία που είναι εξαιρετικά χρονοβόρος, ούτε για το συγκεκριμένο για το ύψος των πόρων που θα πρέπει να καλύψουν τον καινούριο σχεδιασμό»… …. …..

και κατέληξε : «Θα πρέπει η κυβέρνηση να μη βιαστεί να νομοθετήσει μετά από μία σύντομη διαδικασία ενός κατ’ επίφαση διαλόγου και να προχωρήσει άμεσα στην παρουσίαση των θέσεών της γύρω από τα θέματα των νέων αρμοδιοτήτων, της κοστολόγησης αυτών και της μεταφοράς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αντίστοιχων πόρων σύμφωνα με τη Συνταγματική επιταγή.

Αν δεν υπάρξουν οι παραπάνω προϋποθέσεις δεν μπορεί να γίνει ουσιαστικός διάλογος για το μέγα αυτό θέμα».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη