11 Ιαν 2010

ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΤΟ ΣΙΓΑΝ ΚΑΙ ΕΓΧΩΡΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Κυρίες και Κύριοι, η έκρηξη βόμβας έξω από την Βουλή λίγα μόλις μέτρα από τον Άγνωστο Στρατιώτη αποτελεί άνευ άλλου ένα μίνι στραπάτσο της δημόσιας εικόνας του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως (αδυνατώ να θυμηθώ την νυν εκλεπτυσμένη ονομασία του υπουργείου) κ. Χρυσοχοϊδη.
Υποτίθεται ότι το τρίγωνο Βουλή – Κολωνάκι – Μέγαρο Μαξίμου είναι η καλύτερα...

φυλαγμένη περιοχή της Αθήνας, αποδείχθηκε όμως ότι οι εκτιμήσεις αυτές δεν είναι τίποτε άλλο παρά ευσεβείς πόθοι όσων αρέσκονται σε επί χάρτου σχέδια.
Απεδείχθη επίσης για ακόμη μία φορά, ότι ένας αποφασισμένος τρομοκράτης είναι σε θέση να κτυπήσει παντού και πάντοτε, πόσω μάλλον εις την Ελλάδα όπου η λέξη δημόσια ασφάλεια αποτελεί ένα από τα καλύτερα σύντομα ανέκδοτα.
Ο κ. Χρυσοχοϊδης ευθύς αμέσως όταν ανέλαβε την ηγεσία του Υπουργείου, έλαβε αποφάσεις για σκληρά κατασταλτικά μέτρα εναντίον του άβατου των Εξαρχείων. Έχοντας την εμπειρία από την προηγούμενη θητεία του, ο κ. Χρυσοχοϊδης είχε αντιληφθεί ότι τα σκληρά αυτά μέτρα θα γίνονταν ασμένως αποδεκτά από την πλειοψηφία της κοινής γνώμης που είχε απηυδήσει από την ανεπάρκεια και την ανικανότητα της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου επί κυβερνήσεως Καραμανλή.
Είναι άλλωστε εμφανές ότι ο κ. Χρυσοχοϊδης λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την δημοφιλία των ενεργειών του, έχοντας πάντα κατά νου του την επόμενη ημέρα εις το Κίνημα, οποτεδήποτε και αν τεθεί σχετικό θέμα ηγεσίας. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιογραφικές πηγές ο κ. Χρυσοχοϊδης δεν είχε δει και με πολύ καλό μάτι την τοποθέτησή του εις το υπουργείο αυτό, καθώς προσδοκούσε να αναλάβει ένα πιο παραγωγικό υπουργείο που θα του προσέδιδε και μεγαλύτερη αίγλη.



Έτσι, από την πρώτη στιγμή αποφάσισε να πουλήσει κατά το κοινώς λεγόμενο «τσαμπουκά». Λογάριασε όμως χωρίς τον ξενοδόχο, ήτοι χωρίς τους νεοφώτιστους τρομοκράτες την επιστασία των οποίων έχουν αναλάβει οι «παππούδες» της εγχώριας τρομοκρατίας. Αυτούς δηλαδή τους «παππούδες» που για άγνωστους ή «μυστήριους» λόγους δεν συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ. επί ηγεσίας του κ. Χρυσοχοϊδη, όταν εξάρθρωσε την 17Ν και τον Ε.Λ.Α.Σ.
Οι νέοι τρομοκράτες με την καθοδήγηση των παλιών απεδείχθησαν περισσότεροι θρασείς, αποφασισμένοι και αιμοδιψείς από την προηγούμενη γενιά τρομοκρατών. Δεν διστάζουν να χτυπούν στο ψαχνό για να σκοτώσουν (βλ. επίθεση εναντίον του Α.Τ. Αγίας Παρασκευής όταν γάζωσαν τους αστυνομικούς), δεν διστάζουν να εκτελούν εν ψυχρώ αστυνομικούς (βλ. φρουρό «προστατευόμενου» μάρτυρα), δεν διστάζουν να γεμίζουν την Αθήνα με βόμβες σε κατσαρόλες, χύτρες, γάστρες, δεν διστάζουν εν τέλει να εκτεθούν και να διακινδυνέψουν τη σύλληψη κατά την διάρκεια της απόπειρας. Έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν κανένα ηθικό φραγμό γεγονός που τους καθιστά εντελώς απρόβλεπτους και απείρως πιο επικίνδυνους.
Όλα τα ανωτέρω ο κ. Χρυσοχοϊδης φαίνεται ουχί μόνο να τα αγνόησε, αλλά προτίμησε μάλιστα να κλιμακώσει την ένταση προβαίνοντας σε άσκοπες δηλώσεις και σε συλλήψεις ατόμων που εν συνεχεία αφέθηκαν ελεύθεροι ελλείψει προφανώς ικανών αποδεικτικών στοιχείων.
Εν ολίγοις αυτή η επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης δύναται να οδηγήσει σε θλιβερά αποτελέσματα και σε καταστάσεις που δύναται να θυμίζουν πραγματικό αντάρτικο πόλεων. Αντί λοιπόν για βαρύγδουπα λόγια, αντί για υπερφίαλες δηλώσεις και υποσχέσεις, αντί για το χιλιοειπωμένο σε σημείο γελοιότητας «η δημοκρατία μας δεν κινδυνεύει και δεν τρομοκρατείται», η πολιτική ηγεσία του υπουργείου καλό θα ήταν να αναλογιστεί επιτέλους την επικινδυνότητα της καταστάσεως και να προβεί μεθοδικά και χωρίς τυμπανοκρουσίας σε έργα.
Κρείττον το σιγάν.
Τα Σέβη μου.
ΜΥΣΤΗΡΙΟΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη