12 Ιαν 2010

Ισόβια για το θάνατο της Σκοπιανής, που έκαψαν για να εισπράξουν ασφάλεια

Έπεσε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, η αυλαία ενός στυγερού εγκλήματος, που είχε συγκλονίσει την Ελλάδα, το φθινόπωρο του 2003.
Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο δράστης και σε κάθειρξη 25 ετών η σύζυγός του, οι οποίοι έκαψαν μέσα σε ΙΧ, στο 8ο χλμ Έδεσσας-Άρνισσας, μια 46χρονη Σκοπιανή, για να παραπλανήσουν τις ασφαλιστικές εταιρείες και να εισπράξουν αποζημίωση.
Η υπόθεση τελεσιδίκησε μετά από 7 σχεδόν χρόνια, αφού το έγκλημα έγινε στις 18-11-2003 και η δίκη σε πρώτο βαθμό στις 23-3-2005.
Να θυμίσουμε τι είχε γίνει:
Ενα "σατανικό ζευγάρι" ελλήνων μεταναστών στη Γερμανία (που κατάγονται από τους Λόφους Φλώρινας) έστησε ολόκληρη φρικιαστική επιχείρηση, παίρνοντας την ιδέα από... αστυνομική ταινία. Παραπλάνησαν την 39χρονη Σκοπιανή Βιολέτα Βελιανόφσκα ότι ήθελαν να την απασχολήσουν στο εστιατόριό τους στη Γερμανία και την επιβίβασαν στο αυτοκίνητό τους. Το Νοέμβριο του 2003, στην εθνική οδό Έδεσσας - Φλώρινας, αφού την υπνώτισαν, έβαλαν φωτιά και την έκαψαν ζωντανή, μπροστά στα μάτια του 1χρονου γιου τους. Στη συνέχεια ο βασικός κατηγορούμενος Νικόλαος Γκεσόπουλος υποστήριξε στην αστυνομία ότι η νεκρή ήταν η σύζυγός του, που έπεσε θύμα τροχαίου, "αναγνώρισε" μάλιστα στο νεκροτομείο το πτώμα της τόσο ο ίδιος όσο και ο γιος του. Σκοπός τους κατηγορήθηκαν ότι ήταν να εισπράξουν 1.500.000 ευρώ, ποσό για το οποίο είχε ασφαλιστεί η σύζυγός του, Μαρία Γκεσοπούλου, η οποία μετά το στυγερό έγκλημα κρύφτηκε στο πατρικό σπίτι της οικογένειας στους Λόφους της Φλώρινας. Το έγκλημα αποκαλύφτηκε από τον ίδιο τον Γκεσόπουλο, ο οποίος από τη φωτιά που έβαλε κάηκε στο χέρι και στη συνέχεια ομολόγησε, επιρρίπτοντας τις ευθύνες του σατανικού σχεδίου στη γυναίκα του. Και οι δύο καταδικάστηκαν και είναι στη φυλακή.
Μητέρα δύο παιδιών ήταν η άτυχη γυναίκα από τα Σκόπια που δολοφονήθηκε από την οικογένεια του Αλέκου Γκεσόπουλου σε επαρχιακό δρόμο της Φλώρινας. Πρόκειται για τη 46χρονη Βιολέτα Βελιανόφσκα, από το Μοναστήρι της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Οι αστυνομικές αρχές ξεδιάλυναν το μυστήριο της νεκρής γυναίκας σε συνεργασία με την αστυνομία της γειτονικής χώρας. Η οικογένεια Γκεσοπούλου δολοφόνησε την αλλοδαπή γυναίκα με σκοπό να παραπλανήσει τις αρχές και την ασφαλιστική εταιρεία της οικογένειας ούτως ώστε να εισπράξει τα ασφάλιστρα ύψους ενάμισι εκατομμυρίου ευρώ. Σήμερα η οικογένεια Γκεσοπούλου οδηγήθηκε στον τακτικό ανακριτή Έδεσσας και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προφυλακίστηκαν τρία μέλη της.

Προφυλακίστηκαν τρία μέλη της οικογένειας

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας τους, κρίθηκαν προφυλακιστέοι ο Αλέξανδρος Γκεσόπουλος, η σύζυγός του, Μαρία, και ο 17χρονος Ηλίας Γκεσόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ανάκριση ο πατέρας ανέλαβε την ευθύνη της στυγερής δολοφονίας, ενώ η σύζυγος και τα δύο παιδιά υποστήριξαν ότι δεν είχαν την παραμικρή ανάμειξη στο έγκλημα. Ωστόσο, έπεσαν σε αντιφάσεις, καθώς μετά τη σύλληψή τους στην Ασφάλεια Έδεσσας, είχαν αποκαλύψει ότι συμμετείχαν στο έγκλημα.

Ο εισαγγελέας Έδεσσας, Βασίλης Χαλντούπης, είχε ασκήσει σε βάρος του 50χρονου Αλέξανδρου Γκεσόπουλου και του 17χρονου γιού του, Ηλία, ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατά της 45χρονης συζύγου του, Μαρίας, δίωξη για απλή συνέργεια, ενώ στο 19χρονο Τριαντάφυλλο, είχε ασκηθεί δίωξη για αποσιώπηση εγκλήματος.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη