12 Ιαν 2010

Απόλυτα ικανοποιημένος έμεινε από την κ.Μπατζελή, ο Παν.Ψωμιάδης


«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για την άμεση ανταπόκριση και τη διάθεση να προχωρήσει στην επίλυση θεμάτων που χρονίζουν. Ευελπιστώ σε μια πολύ καλή συνεργασία στο μέλλον» δήλωσε ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στην Αθήνα με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή, η οποία εμφανίστηκε πλήρως ενημερωμένη για όλα τα θέματα. Η συνάντηση έγινε... παρουσία των διευθυντών Προγραμματισμού της ΝΑΘ Απόστολο Γιάντση και Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΑΘ Κλήμη Γούναρη και του αντιπροέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ Γρηγόρη Αλεξιάδη.

Η κ. Μπατζελή υποσχέθηκε χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας (ΕΠΑΛ), ώστε να προχωρήσουν το δυνατόν συντομότερα οι διαδικασίες για να ανοίξουν τα προγράμματα που αφορούν α) στη βελτίωση των εγκαταστάσεων της Ιχθυόσκαλας στη Μηχανιώνα και β) στην πληρωμή αποζημιώσεων, μέσω του ΕΠΑΛ, στους παραγωγούς μυδιών και στους αλιείς για τις απαγορεύσεις εμπορίας προϊόντων από βιοτοξίνες.

Σχετικά με προβλήματα Αγροτικής Ανάπτυξης του νομού Θεσσαλονίκης, η Υπουργός α) δεσμεύτηκε για την πληρωμή των σχεδίων βελτίωσης των νέων αγροτών που εκκρεμούν (αφορά όλη την Ελλάδα), για τη χρηματοδότηση της συνέχισης του αρδευτικού έργου του Αξιού (σημαντικό για την αγροτική οικονομία της περιοχής, β) ενέκρινε τη χρηματοδότηση του αρδευτικού του δήμου Κουφαλίων κόστους 5 εκατ. ευρώ. και γ) υποσχέθηκε ότι θα δοθούν 47 εκατομμύρια ευρώ ως ενίσχυση για τη γαλακτοπαραγωγή και την αγελαδοτροφία σε όλη την Ελλάδα (περί το 25% στην Κεντρική Μακεδονία).

Επίσης, ο Νομάρχης έθεσε στην Υπουργό:

Θέματα που αφορούν τους νέους αγρότες οι οποίοι εντάχθηκαν πρόσφατα στο σχετικό πρόγραμμα
Το πρόβλημα των χαμηλών τιμών στα σιτηρά, στο ρύζι, στο γάλα.
Το πρόβλημα των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών του νομού και το αν θα εκπονηθούν προγράμματα αντιμετώπισης (η κ. Μπατζελή επιφυλάχθηκε να απαντήσει).
Το θέμα της ΠΟΑΥ (Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών) για την περιοχή της Χαλάστρας - Κυμίνων. Η Υπουργός είπε ότι θα ζητήσει να γίνει μια κοινή επιτροπή των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών και Περιβάλλοντος, μαζί με μυδοκαλλιεργητές και ιχθυοκαλλιεργητές, για να δοθούν λύσεις στα νομικά προβλήματα για την ίδρυση των μονάδων της ΠΟΑΥ.

Από την πλευρά του το Υπουργείο εξέδωσε το εξής δελτίο τύπου:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με τον Νομάρχη Θεσσαλονίκης, κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη συναντήθηκε σήμερα η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή.

Ο κ. Νομάρχης συζήτησε με την Υπουργό θέματα κοινού ενδιαφέροντος με επίκεντρο την ίδρυση Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ). Ο κ. Ψωμιάδης πρότεινε την σύσταση Ομάδας Εργασίας για τις ΠΟΑΥ όπου θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των ιχθυοκαλλιεργητών, μυδοκαλλιεργητών, της Νομαρχίας, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και του Υπουργείου Οικονομικών.

Οι δυο πλευρές αντάλλαξαν επίσης απόψεις για το ζήτημα της ασφάλειας των Τροφίμων, την διαδικασία ελέγχου της αγοράς και την λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών σε όλα τα επίπεδα (Νομαρχία, Υπηρεσίες Υπ.Α.Α.Τ, ΕΦΕΤ)

Το αυριανό πρόγραμμα των συναντήσεων του Νομάρχη Π. Ψωμιάδη στην Αθήνα συνεχίζεται ως εξής:


Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

11.00 π.μ. Συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου

12.00 μ.μ. Συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

13.00 μ.μ. Συνάντηση με την Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου

15.15 μ.μ. Συνάντηση με την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη