14 Ιαν 2010

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η ΟΔΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ


Η Βορειοδυτική είσοδος της πόλης της Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζεται από την ιστορική λεωφόρο της οδού Λαγκαδά. Τα τελευταία χρόνια μετά από πολλές προσπάθειες και εμπόδια η οδός Λαγκαδά διαπλατύνθηκε με αποτέλεσμα να καταστεί έναν από τους πιο σύγχρονους αυτοκινητόδρομους της πόλης της Θεσσαλονίκης. Δυστυχώς λόγω κακού σχεδιασμού της σε κάποια σημεία,...
οι πολίτες της Σταυρούπολης και των ομόρων δήμων κινδυνεύουν.

Αρχικά το σχέδιο προέβλεπε την δημιουργία παραδρόμων προς τις δύο κατευθύνσεις της σε όλο της το μήκος. Δυστυχώς, αφενός λόγω επίσπευσης του έργου το 2007, αφετέρου λόγω εν γένη κακού σχεδιασμού στο κομμάτι που ενώνεται με την περιοχή ΟΜΟΝΟΙΑ Σταυρούπολης (ύψος Στροφής Καρατάσσου) δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στην περιοχή που συνδράμουν στο να καταστεί η οδός Λαγκαδά επικίνδυνη για τους πολίτες.. Οι φωτογραφίες που σας επισυνάπτω τεκμηριώνουν την επικίνδυνη παρούσα κατάσταση και καθιστούν αναγκαία την άμεση παρέμβαση σας.

Όλοι οι κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής ζητούν λύσεις οι οποίες είναι αφενός τεχνικά εφικτές, αφετέρου δίνουν άμεση λύση στο πρόβλημα.

Το φωτογραφικό υλικό που επισυνάπτεται επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα και την κρισιμότητα της κατάστασης.

Ελπίζουμε όλοι οι κάτοικοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης μετά την δημοπράτηση του δρόμου στον Φοίνικα Καλαμαριάς (σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του κ Μαγκριώτη) να γίνουν συνολικά οι παρεμβάσεις που απαιτούνται για την σύνέχιση του έργου της οδού ΛΑΓΚΑΔΑ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη