6 Ιαν 2010

“Απάντηση Γ.Μαγκριώτη σε σημερινά δημοσιεύματα”

“Ενός λάθους μύρια έπονται. Μάλιστα όταν το πρώτο λάθος δεν έχει αναγνωρισθεί, τότε ακολουθούν συνεχή και όλο μεγαλύτερα. Η επιμονή στο πρώτο λάθος, δηλαδή η μη ανάκληση της δημοσίευσης στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» την Κυριακή 3/1/2010, δείχνει έλλειψη γνώσης και θάρρους. Όσον αφορά στην επιστολή της Εγνατία Οδός Α.Ε. καθώς και σε όλη την άλλη σχετική αλληλογραφία με τον Παραχωρησιούχο (ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.), πρέπει να γνωρίζετε:...α) η επιστολή αυτή, όπως και όλη η αλληλογραφία με τον Παραχωρησιούχο, έχει κατατεθεί από την πρώτη στιγμή στην δικαστική αρχή που διερευνά το συμβάν, από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ Α.Ε.
β) η επιστολή αυτή αυτούσια έχει δημοσιοποιηθεί εδώ και αρκετές ημέρες, βρίσκεται επίσης και στην κατοχή της «Κίνησης Πολιτών», στην οποία φαντάζομαι βρίσκεται και όλη η αλληλογραφία της Εγνατία Οδός Α. Ε. με τον Παραχωρησιούχο. Ενδιαφέρον είναι γιατί δεν την δημοσιοποίησε.
γ) όλη η σχετική αλληλογραφία αποδεικνύει ότι η Εγνατία Οδός Α.Ε., ως διαχειριστής της σύμβασης παραχώρησης για λογαριασμό του Δημοσίου, άσκησε πλήρως και με αποφασιστικότητα τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητές της.
Η σύμβαση παραχώρησης, η οποία έχει κυρωθεί στην βουλή με Νόμο το 2007, καθορίζει με σαφήνεια ποιος έχει και ποιες ευθύνες.
Με την σύμβαση παραχώρησης, ο Παραχωρησιούχος έχει αναλάβει την βελτίωση, συντήρηση, λειτουργία, ασφάλεια και εκμετάλλευση και του υφιστάμενου οδικού τμήματος των Τεμπών.
Το βράδυ της 16/12/2009 (δηλαδή την προηγούμενη του συμβάντος), ο Παραχωρησιούχος, όπως προβλέπεται από την σύμβαση παραχώρησης, ενημέρωσε την Εγνατία Οδός Α.Ε. για την εμφάνιση έντονων βραχοπτώσεων και ζήτησε τη διακοπή της κυκλοφορίας στην κοιλάδα των Τεμπών. Η Εγνατία Οδός Α.Ε. και το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αποδέχθηκαν αμέσως την πρόταση αυτή και η Tροχαία, το ίδιο βράδυ, έκλεισε τα Τέμπη.
Η Kοινοπραξία Kατασκευής, που αποτελεί υποκείμενο φορέα του Παραχωρησιούχου, είχε την ευθύνη της τεχνικής αντιμετώπισης του προβλήματος. Με δεδομένη την τραγική εξέλιξη των γεγονότων, θεωρώ την αναφορά σας στην απώλεια του διευθυντή της κοινοπραξίας το πρωί της επόμενης μέρας, άκρως απαράδεκτη.
Όσο αφορά τα δώρα τις ημέρες των εορτών, από επιχειρηματίες του κατασκευαστικού κλάδου και φορείς, προς εμένα ως Υφυπουργό, θα ήθελα να σημειώσω:
α) Δώρα σχετικής αξίας δεν έγιναν δεκτά. Χαρακτηριστικό είναι και το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 25-12-09, το οποίο αναφέρεται στην επίμονη προσπάθεια του «ανώνυμου» τηλεφωνητή προς το γραφείο μου, να αποδεχθεί το Lap-Top, και προς τον οποίο δηλώθηκε κατηγορηματικά, ότι δεν γίνεται δεκτό.
β) Έντυπα, λευκώματα, αναμνηστικά και δώρα μικρής αξίας, όπως είδη τροφίμων, ποτά κ.τ.λ., με εντολή της διευθύντριάς μου, καταγράφηκαν από το γραφείο μου. Με επιστολή μου την Δευτέρα 28-12-09 προς το γραφείο του Πρωθυπουργού πρότεινα συγκεκριμένο τρόπο συγκέντρωσης και διαχείρισης των αντίστοιχων δώρων από όλα τα κυβερνητικά, κρατικά ή άλλα γραφεία, προς τα οποία στέλνονται αντίστοιχα δώρα.
Αυτό που πρότεινα να αλλάξει, επειδή δεν μπορείς να απαγορεύσεις σε κάποιον να στείλει ένα συμβολικό δώρο, είναι ο τρόπος διαχείρισής τους. Η πρότασή μου δηλώθηκε πως είναι καλή και θα συμπεριληφθεί στον «Κώδικα Δεοντολογίας».
Όμως δεν καταλαβαίνω γιατί δεν δημοσιοποιείτε τη λίστα όλων αυτών που έστειλαν δώρα αυτού του χαρακτήρα στο γραφείο μου, τις ημέρες των εορτών.
Όπως καταλαβαίνετε εγώ τίποτα δεν απέκρυψα και τίποτα δεν έχω να κρύψω.
Μάλιστα όπως έχω πει, περιμένοντας την απάντηση του «Πρώτου Θέματος» την Κυριακή, προτίθεμαι εγώ να παρουσιάσω το περιεχόμενο του «επίμαχου» φακέλου που εστάλει στο Μαξίμου και με το οποίο υποτίθεται έχω καταγγελθεί.
Θα σας παρακαλέσω μάλιστα και εσάς να παρευρεθείτε στην παρουσίαση και να δείτε το περιεχόμενο του φακέλου, για να διαπιστώσετε, τόσο το αρχικό σας λάθος, όσο και τα λάθη που συνεχίζετε να κάνετε.

Γιάννης Μαγκριώτης
Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων”
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη