13 Ιαν 2010

Συγνώμη ζήτησε το Ισραήλ από την Τουρκία !

«Συγγνώμη» και επίσημα ζήτησε σήμερα από την Τουρκία το Ισραήλ, για τη συμπεριφορά που αντιμετώπισε ο Τούρκος πρεσβευτής στο Τελ Αβίβ, χθες Δευτέρα, όπως επιβεβαιώθηκε από το πρωθυπουργικό Γραφείο.

Το ισραηλινό πρωθυπουργικό Γραφείο με την κίνηση αυτήν εξέφρασε ταυτοχρόνως την ελπίδα «η πρόσφατη ένταση στις διμερείς σχέσεις να υποχωρήσει».

«Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντορ Λίμπερμαν συντόνισαν τις κινήσεις τους με την επιστολή για συγγνώμη που απέστειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αρμόδιος για τις εξωτερικές σχέσεις, Ντάνι Αγιαλόν στον Τούρκο πρεσβευτή, προσδοκώντας να τεθεί τέρμα« στην υπόθεση αυτή, αναφέρεται στη σχετική πρωθυπουργική ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι από τους αρμόδιους υπουργούς ζητήθηκε να εργαστούν βρίσκοντας τρόπους ώστε «να μειωθεί η ένταση στις σχέσεις» με την Τουρκία κι «οι διμερείς σχέσεις να αναθερμανθούν».

Μπροστά στους εικονολήπτες και τους φωτογράφους ο Τούρκος πρεσβευτής στο Τελ Αβίβ, προχθες Δευτέρα, ταπεινώθηκε όταν ο κ. Αγιαλον δεν του έκανε χειραψία, διαμαρτυρόμενος προφανώς για τη μετάδοση από ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο στην Τουρκία ενός σήριαλ που η ισραηλινή κυβέρνηση κρίνει ότι, έχει χαρακτήρα αντισημιτικό.

Όχι μόνον δεν του έτεινε το χέρι ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης, αλλα άφησε τον Τούρκο διπλωμάτη -επί μακρόν- να αναμένει σε ένα διάδρομο του υπουργείου του, ενώ τελικά στον Τούρκο διπλωμάτη δόθηκε θέση σε σημείο χαμηλότερο στην αίθουσα, συγκριτικά με άλλους διπλωμάτες.

Έπειτα από όλα αυτά η Άγκυρα ενημέρωσε την ισραηλινή κυβέρνηση ότι, εάν έως απόψε τα μεσάνυκτα δεν ζητούνταν «συγγνώμη για το συμβάν, με την πρέπουσα μορφή, τότε ο πρεσβευτής της στο Ισραήλ θα ανακαλείτο επ' αόριστον, για διαβουλεύσεις».

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters NAYTEMPORIKH
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη