14 Ιαν 2010

Κοντά στη διαλεύκανση της δολοφονίας του Άντη Χατζηκωστή

Αισιοδοξία επικρατεί στην Αστυνομία για την εξιχνίαση της στυγερής δολοφονίας του Άντη Χατζηκωστή αφού έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για τρία άτομα ενώ.. δεν αποκλείεται και η έκδοση τέταρτου εντάλματος. Οι αστυνομικοί ανακριτές είναι πεποισμένοι ότι τα κίνητρα των δραστών της άγριας δολοφονίας είναι οικονομικά και στρέφονται στο επαγγελματικό κυρίως περιβάλλον του Άντη Χατζηκωστή.

Τα εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν ύστερα από τις έρευνες στα τηλεφωνικά δεδομένα πέντε ατόμων, περιλαμβανομένου και του θύματος, μετά από το σχετικό διάταγμα που εξασφάλισε την Πέμπτη η αστυνομία.

Δόθηκε άδεια για την διερεύνηση 17 τηλεφωνικών αριθμών που ανήκαν σε πέντε άτομα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Λουκάς Λουκά παρουσιάστηκε το απόγευμα αισιόδοξος. Ερωτηθείς αν είναι αισιόδοξος ότι εντός των ημερών μπορεί να εξιχνιαστεί το έγκλημα αυτό, ο κ. Λουκά απάντησε ότι ''ναι, είμαστε αισιόδοξοι.

''Από ό,τι μου έχουν αναφέρει οι ανακριτές ναι, είμαι αισιόδοξος'', είπε, προσθέτοντας πως οι ανακριτές είναι αυτοί που θα κρίνουν πότε θα προχωρήσουν σε σύλληψη.

Ερωτηθείς αν κάποια έγγραφα που βρέθηκαν στο γραφείο του θύματος έχουν βοηθήσει την Αστυνομία, ο κ. Λουκά περιορίστηκε να αναφέρει πως όλα αξιολογούνται από τους ανακριτές της υπόθεσης οι οποίοι προχωρούν αναλόγως των τεκμηρίων που βρίσκουν.

Ερωτηθείς αν τα εντάλματα σύλληψης θα αφορούν τους εκτελεστές ή τους ηθικούς αυτουργούς, ο κ. Λουκά απάντησε ότι ''όπου υπάρξει μαρτυρία εναντίον οποιουδήποτε, είτε είναι ηθικός αυτουργός, είτε εκτελεστής βεβαίως θα προχωρήσουμε''.

Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι υπάρχει μια γραμμή όσον αφορά το ποιοί κρύβονται πίσω από το έγκλημα, ο κ. Λουκά είπε ότι ''βεβαίως υπάρχουν υποψίες, οπωσδήποτε''.



iKypros
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη