5 Ιαν 2010

"πάρτε τα όμορφα ηλιοβασιλέματα και βάλτε τα στον κώλο σας"

Μη γκρινιάζεται καλέ με τον τίτλο! Από την προοδευτική ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ είναι.
Μη μας πείτε και φασίστες !
Δείτε τι ωραία γράφουν οι μορφωμένοι "αντιρατσιτές", "προοδευτικοί" και λοιπά σούργελα της Συμμαχίας των Πρόθυμων:
Κι ας δούμε πρώτα τι έχει να μας πει η Λένα Κιτσοπούλου, η πεζογράφος με τις βραβευμένες Νυχτερίδες.

...πρεζού μάνα ξεπουλά τυφλό παιδί στις γύφτισσες..... πιο κάτω, η δεκατριάχρονη άδοξα, χαζά ξεπαρθενιάζεται μια νύχτα, δίχως κανείς να καταλάβει κάτι, ούτε και.....
η ίδια σχεδόν, ούτε ο χορός των κροκοδείλων-συγγενών· και ο Σάκης νιαουρίζει αηδιασμένος, μην αντέχοντας να βλέπει από την κλειδαρότρυπα τα οικογενειακά, αιμομικτικά αίσχη -και ο μπάτσος αδελφός δέρνει την αδελφή που θέλει να γαμήσει - για την ακρίβεια, τη δέρνει για να μην τη γαμήσει....Κι αυτός που πέθανε στις τρεις τα ξημερώματα πήρε πολλά μαζί του, που όμως δεν δηλώνονται, υπονοούνται απλώς, με μια αφαίρεση σχεδόν σπαραχτική.

Και ύστερα έρχεται το θέατρο, η Μαιρούλα.

Τρελαμένη, ευνουχισμένη, συγχυσμένη, κούκλα τριανταεξάρα, ένα μουνί με τα όλα του, όπως το θέτει η ίδια, που όμως πάσχει από μια ιδιάζουσα κατάθλιψη, όχι ψυχαναλυτική, αλλά δικής της επινόησης· η Μαιρούλα, πλάσμα που από ανάγκη δημιουργεί εξ υπαρχής τον εαυτό του, με όπλα της την αντίσταση, την άρνηση, την κοφτερή της γλώσσα κι ένα θαυματουργό χάπι· δημιουργεί έναν εαυτό εξ υπαρχής, μόνο και μόνο για την ηδονή τού να μπορέσει με μια απλή, αλλά καταλυτική χειρονομία να τον ακυρώσει εκ των υστέρων μ' ένα χάπι.


ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΛΕΝΑ ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ 
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=92678
Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. αφήγημα, εκδ. Κέδρος. Εγινε θεατρικό - παίχτηκε στο Εθνικό Θέατρο το 2008, με τη Μαίρη Πρωτόπαππα, σε σκηνοθεσία της Λένας Κιτσοπούλου.
....
Τι;
δεν σας άρεσε;
Αντε να χαθείτε ρε χωριάτες.
Που να καταλάβετε εσείς από υψηλή διανόηση !

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη