6 Ιαν 2010

Ευάγγελος Βενιζέλος. Τι είπε για το Δημο Θεσσαλονίκης

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στον εορτασμό των Θεοφανείων σήμερα, στην Θεσσαλονίκη.

Μετά το πέρας της δοξολογίας και της τελετής αγιασμού των υδάτων ο ΥΕΘΑ,...

απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε τα εξής :

Ευ.Βενιζέλος : Όλοι μαζί με εθνική ενότητα και κοινωνική συνοχή πρέπει να κάνουμε αυτή την χρονιά-και τις άλλες δυο που ακολουθούν, αλλά κυρίως φέτος –μια μεγάλη προσπάθεια να υπερβούμε την δημοσιονομική κρίση, να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο. Αυτό θα μας επιτρέψει να στηρίξουμε τα εισοδήματα των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, να ενισχύσουμε την πραγματική οικονομία, να αλλάξουμε το μοντέλο ανάπτυξης, να δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες και καλύτερες προοπτικές σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες. Είμαστε σε ένα τούνελ που έχει φως στο τέλος.

Το σχέδιο μας έχει αρχή, μέση και τέλος και στο σχέδιο αυτό όλοι οι Eλληνες έχουν μια θέση. Όλοι θα βρουν κάτι καλύτερο την επόμενη της εξόδου από την κρίση και γι αυτό πρέπει να κυριαρχεί ένα αίσθημα αισιοδοξίας. Αυτό το αίσθημα από μόνο του λειτουργεί ως αναπτυξιακή παράμετρος και αυτό πρέπει να το διαφυλάξουμε. Πρέπει να ξεπεράσουμε την απαισιοδοξία και την ανασφάλεια που έχει κατακλύσει την ελληνική κοινωνία, αλλά και την εθνική μας οικονομία.



Δημοσιογράφος: κ. Υπουργέ, η αίσθηση είναι ότι θα πληρώσουν πάλι αυτοί που πλήρωναν μέχρι τώρα και όχι αυτοί που διαφεύγουν…..

Ευ.Βενιζέλος : Όλοι πρέπει να έχουν την βεβαιότητα ότι οι πολιτικές μας λειτουργούν αναδιανεμητικά. Πάντα το κριτήριο μας είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, η αποκατάσταση των ανισοτήτων, η άρση των αδικιών. Αυτό όμως χρειάζεται μια πανεθνική, συλλογική προσπάθεια, γιατί πρέπει όλοι μαζί να περάσουμε από την παραοικονομία στην οικονομία, από τις άτυπες και ανεξέλεγκτες σχέσεις, σε σχέσεις θεσμικά οργανωμένες και διαφανείς.

Για να πιστέψει ο Έλληνας σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια, πρέπει να βεβαιωθεί ότι έχει να κερδίσει. Και έχουμε να κερδίσουμε. Όλοι μαζί ως τόπος και η κάθε οικογένεια, η κάθε επιχείρηση, ο κάθε εργαζόμενος χωριστά.



ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δημοσιογράφος: Ένα σχόλιο για την συνεργασία στο δήμο Θεσσαλονίκης. Άνοιξε η συζήτηση με τον κ. Κουβέλη ο οποίος έκανε μια πρόταση για ευρύτερη συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων…..

Ευ.Βενιζέλος : Η καθιέρωση της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και ο ‘’Καποδίστριας 2’’,δηλαδή ένας μεγαλύτερος, ισχυρότερος δήμος είναι δυο μεγάλες θεσμικές αλλαγές αυτής της χρονιάς, που επιβάλλουν να αλλάξει συνολικά η ατμόσφαιρα και το κλίμα στις τοπικές κοινωνίες.

Άρα μπορούν να αλλάξουν οι συσχετισμοί και ιδίως στην Θεσσαλονίκη, που είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ακινησίας και συντηρητισμού πρέπει πράγματι να υπάρξει μια συστράτευση όλων των δυνάμεων που αγαπούν την πόλη, όλων των προοδευτικών δυνάμεων, ώστε να γιορτάσουμε το 2012,τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης με μια άλλη αντίληψη για την πόλη, με ένα άλλο σχέδιο ανάπτυξης.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη