11 Ιαν 2010

Aπόσυρση ακατάλληλων προϊόντων

Με εντολή του Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και του αρμόδιου εντεταλμένου νομαρχιακού συμβούλου για θέματα εμπορίου Δημήτρη Ευθυμιάδη, ανακοινώνεται ότι μετά από δειγματοληψία του Τμήματος Τεχνικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Εμπορίου της ΝΑΘ βρέθηκαν τα παρακάτω αποτελέσματα :

Στις 15-07-2009, από κατάστημα επεξεργασίας και εμπορίας καφέδων - ξηρών καρπών της Θεσσαλονίκης και μετά την έκδοση των εργαστηριακών αναλύσεων από το Γενικό Χημείο του Κράτους, το προϊόν κεράσι κόκκινο (ΣΠΙΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ ΠΗΛΙΟΥ) σε σφραγισμένα βάζα των 450gr με ημερομηνία λήξης 12-2010, το οποίο είναι παραγωγής της βιοτεχνίας ζαχαρωδών προϊόντων- Γλυκά Κουταλιού του ΑΛΜΠΑΝΗ Ι. ΝΙΚΟΛΑΟΥ που βρίσκεται στον Κισσό Μαγνησίας, κρίθηκε μη κανονικό, διότι επί της συσκευασίας δεν αναγράφει την κατηγορία του τροφίμου και τον αριθμό παρτίδας και μη ασφαλές, διότι σύμφωνα με την ανάλυση περιέχει την χρωστική Ε127, που δεν αναφέρεται στον κατάλογο συστατικών. Κατά συνέπεια απαγορεύεται η διάθεσή του στην κατανάλωση, ως ακατάλληλου και λανθασμένα επισημασμένου.
Στις 31-07-2009, από σουπερμάρκετ της Θεσσαλονίκης και μετά την έκδοση των εργαστηριακών αναλύσεων από το Γενικό Χημείο του Κράτους, το προϊόν κοκτέιλ κόκκινα κερασάκια με το κοτσάνι LUCIANO σε γυάλινη συσκευασία καθαρού βάρους 225gr με ημερ. λήξης 20-01-12 και L 20/09, εισαγωγής της εταιρίας Γ & Ι. ΠΑΣΣΑΛΗΣ ΑΕΒΕ, κρίθηκε μη κανονικό και μη ασφαλές και απαγορεύτηκε η διάθεσή του στην κατανάλωση, γιατί έχει ως συντηρητικό – αντιοξειδωτικό διοξείδιο του θείου 191,4±19,4 mg/Kg αντί όχι περισσότερο από 100 mg/Kg.
Δόθηκαν οδηγίες για την απόσυρση των παραπάνω προϊόντων.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη