14 Ιαν 2010

Κάθε μέρα και ένα θέμα που δεν αγγίζει ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! Γιατί άραγε;

Φίλοι αναγνώστες μάλλον θα πρέπει πλέον να μας θεωρείτε γραφικούς…
Κάθε μέρα σας γράφουμε και από ένα θέμα ταμπού της Ελληνικής Πολιτικής πρακτικής.

Χθες γράφαμε για την εξεταστική (για τα ψευδή στατιστικά στοιχεία) που δεν θα γίνει ποτέ.

Προχθές (και άλλες δεκαπέντε χιλιάδες φορές!) για το άγαλμα του Αλεξάνδρου που δεν θα τοποθετηθεί ποτέ στην Αθήνα!

Σήμερα θα μιλήσουμε για ένα θέμα ταμπού για το οποίο
… ξαναγράψαμε τον Δεκέμβριο (Εδώ: http://taxalia.blogspot.com/2009/12/blog-post_8184.html#ixzz0cbh9BMXW)

Τον Δεκέμβριο λοιπόν, είχαμε κάνει ανάρτηση με ερώτημα –παράκληση προς τον κύριο Παπακωνσταντίνου, για ένα ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ.

Δεν είναι άλλο από το θέμα της φορολόγησης των δεύτερων ή και τρίτων δουλειών των δημοσίων υπαλλήλων, που πολλές φορές τους δίνουν το κύριο εισόδημα.

Μάλιστα η συγκεκριμένη δραστηριότητα, εκτός από παράνομη, αποτελεί πολλές φορές και βασική πηγή γέννησης της διαφθοράς (Θέλω να έχω άκρες στην εφορία… κρατάει τα βιβλία μου ο εφοριακός υπάλληλος…, θέλω να έχω καλούς βαθμούς στο σχολείο, μας κάνει μάθημα το παιδί ο καθηγητής από το πρωινό σχολείο κ.λ.π.).

Επίσης, είναι εξαιρετικά προκλητικό σε μία εποχή κρίσης που υπάρχει πολύ μεγάλη ανεργία, ιδίως στις ηλικίες των νέων εώς τριάντα χρονών… να έχουμε δημοσίους υπαλλήλους να δουλεύουν το απόγευμα (ορισμένες φορές και εν ώρα εργασίας…)!

Το αίσθημα δικαίου, προκαλείται ιδιαιτέρως με την συμπεριφορά αυτή!

Γιατί όμως, ΟΛΟΙ στρέφονται ΜΟΝΟΝ, κατά των ελευθέρων επαγγελματιών και ΚΑΝΕΙΣ και με κανένα τρόπο ενάντια των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων που ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ασκούν ελεύθερα επαγγέλματα;

Παρόλα αυτά ΚΑΝΕΙΣ δεν ασχολείται με αυτό το θέμα! ΚΑΝΕΙΣ!

Σε αυτό το θέμα υπάρχουν ΟΛΑ! Διαφθορά, Μαύρο χρήμα, χαμένα έσοδα, χαμένες θέσεις εργασίας, και αίσθημα αδικίας για τον πολίτη. Μία συμπεριφορά, βαθύτατα αντι-κοινωνική που έλεγε και ο προηγούμενος πρωθυπουργός.

Εξάλλου, ο ρόλος των (κατά γενική ομολογία, υπεράριθμου και μειωμένης απόδοσης) δημοσίων υπαλλήλων, δεν είναι παρά να εξυπηρετούν τους υπόλοιπους πολίτες, που –θεωρητικά- παράγουν τον πλούτο. Δεν είναι να τους ανταγωνίζονται ή να τους παίρνουν την πελατεία!

Δεν είναι λίγες οι φορές, που η δουλειά κάποιων στο δημόσιο, λειτουργεί ως χώρος δημοσίων σχέσεων και εύρεση πληροφοριών ή και μηχανισμών για την ολοκλήρωση υποθέσεων… κλπ κλπ

Να λοιπόν, μερικά επαγγέλματα τα οποία ο Ιδιωτικός τομέας χτυπιέται (αλύπητα όμως) από τον Δημόσιο τομέα.

Γιατροί.
Οι γιατροί του ιδιωτικού τομέα πρέπει να επενδύσουν απίστευτα μεγάλα ποσά σε εξοπλισμό για να κάνουν την δουλειά τους, κάτι που οι δημόσιοι κάνουν με χρήση των μηχανημάτων του δημοσίου, υπό πολύ θολές συνθήκες και όρους.

Μηχανικοί.
Πλήθος υποθέσεων, όπως οικοδομικές άδειες, νομιμοποιήσεις, τοπογραφικά διαγράμματα, διεκπεραιώνονται από τεχνικούς (και όχι μόνο) του δημόσιου τομέα με χρήση σφραγίδων κάποιων μηχανικών (εδώ φταίνε και οι συγκεκριμένοι μηχανικοί…). Σε μία περίοδο που «βγαίνουν» ελάχιστες οικοδομικές άδειες, το 50% διεκπεραιώνεται από δημοσίους υπαλλήλους!

Τεχνικά επαγγέλματα.
Υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, βαφείς, κλπ κλπ
Βρίσκουν πολλές φορές απέναντί τους «προσφορές» από δημοσίους υπαλλήλους που στον «ελεύθερο χρόνο» τους, κάνουν αυτά τα επαγγέλματα.

Λογιστές.
Επίσης πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι, «κρατάνε» τα βιβλία μεγάλης μερίδας ιδιωτών.
Πολλοί έχουν και λογιστικά γραφεία ή είναι πίσω από αυτά!

Ενοικιαζόμενα δωμάτια - τουρισμός
Πάρα πολλοί έχουν κάνει έναρξη σε άλλα ονόματα και διαχειρίζονται επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος.

Καθηγητές - εκπαίδευση
Εδώ όλοι μας ξέρουμε το πρόβλημα…
Το πρωί καθηγητής στα σχολεία, το απόγευμα σβάρνα τα σπίτια για ιδιαίτερα κλπ

Δημοσιογράφοι
Μην νομίζετε ότι οι δημοσιογράφοι τα έχουν μόνο με τους bloger… έχουν και αυτοί τα θέματάκια τους με το δημόσιο σύστημα… (λιγότερα πάντως με άλλους).

Το ερώτημα παραμένει… ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΊΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ;


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΊΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη