4 Ιαν 2010

"το Περιβάλλον πρέπει να αναβαθμιστεί στην ατζέντα της ΝΔ"

Στην αναβάθμιση του τομέα "Περιβάλλον", θα πρέπει να στραφεί η ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με την αναπληρώτρια Γραμματέα, στη Γραμματεία Περιβάλλοντος της Ν.Δ. Λιάνα Γούτα.
"Η απόφαση του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά να με ορίσει σε αυτό τον τόσο κρίσιμο τομέα του Περιβάλλοντος είναι τιμή για μένα αλλά και πρόκληση. Είναι σίγουρο ότι το Περιβάλλον πρέπει να αναβαθμιστεί στην ατζέντα της ΝΔ. Σήμερα το Περιβάλλον, η Ενέργεια και το σύγχρονο μοντέλο Ανάπτυξης είναι όλα παράμετροι της ίδιας συζήτησης. Η Αειφόρος Ανάπτυξη είναι μονόδρομος και επιλογή της ΕΕ. Και η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει. Η Αειφόρος Ανάπτυξη είναι...
επίσης πρώτης προτεραιότητας για την ευρωπαϊκή κεντροδεξιά και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο ανήκει και η ΝΔ.
Γι αυτό και στο σχεδιασμό της ΝΔ πρέπει να δυναμώσουμε τη παρουσία μας και την παρέμβασή μας στα περιβαλλοντικά ζητήματα, να βάλουμε τη σημαία μας στον τομέα αυτό, όχι μόνο ακολουθώντας αυτά που υπαγορεύει η ΕΕ, όχι ως ουραγοί αλλά με το Όραμα του Πρωτοπόρου. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πρωτοπόρος χάρη στο τεράστιο ανανεώσιμο ενεργειακό της δυναμικό, καθώς και στον φυσικό της πλούτο συνολικά.
Πρέπει επίσης να συντονιστούμε με αυτό που η κοινωνιά απαιτεί από τα πολιτικά κόμματα να ενεργήσουν για τη ζωή και για τις μελλοντικές γενιές καθώς και να σχεδιάσουν την προοπτική ενός νέου μοντέλου Ανάπτυξης σύμφωνα με τις κλιματικές αλλαγές αλλά και όλες τις υπόλοιπες περιβαλλοντικές προκλήσεις του 21ου αιώνα".
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη