11 Ιαν 2010

Ανεβάζει στροφές η Χρύσα Αράπογλου


ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ»

Τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης και την Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού επισκέφθηκαν σήμερα εκπρόσωποι της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια», με επικεφαλής την κυρία Χρύσα Αράπογλου. Στις συναντήσεις συμμετείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Δήμητρα Αγκαθίδου, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, Λευτέρη Παπαδόπουλος, ο...
γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπαστεργίου, ο υπεύθυνος για τον Δήμο Θεσσαλονίκης μέλος της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Λάζαρος Ζαχαριάδης, ο Λάμπρος Νικολαίδης μέλος της συντονιστικής γραμματείας της παράταξης και γραμματέας της Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Τούμπας και εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ στο Δήμο Θεσσαλονίκης.


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στον ΣΜΑ η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Κώστα Καζαντζίδη και τους διευθυντές των υπηρεσιών και συζήτησε μαζί τους το θέμα της μετεγκατάστασης τμήματος του σταθμού μεταφόρτωσης λόγω των εργασιών του ΜΕΤΡΟ και ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και στον τρόπο αποκομιδής και στις μεθόδους ανακύκλωσης.


Μεταξύ των άλλων η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Χρύσα Αράπογλου έθεσε τα εξής:

Το θέμα της μη επαρκούς εκπαίδευσης και προστασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα και συγκεκριμένα των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου που αποτελούν το 50% περίπου του συνόλου των εργαζομένων.
Την κατάληξη των υλικών που συγκεντρώνονται στο πλαίσιο της ανακύκλωσης και την αδυναμία συνεννόησης για την αξιοποίηση τους ανάμεσα στις υπηρεσίες του Δήμου και τον Σύνδεσμο ΟΤΑ μείζονος Θεσσαλονίκης που έχει και την ευθύνη της διαχείρισης του συγκεκριμένου έργου. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η κυρία Αράπογλου: « Η Θεσσαλονίκη κατέχει ένα από τα μικρότερα ποσοστά στον τομέα της ανακύκλωσης. Είναι όμως τουλάχιστον απογοητευτικό να μην γνωρίζουμε που καταλήγει το χαρτί και το γυαλί που συγκεντρώνουν οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης.»
Την τήρηση των κανόνων ασφαλείας και ιδιαίτερα τα μέτρα πυρασφάλειας


Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Αντιδημαρχία Αρχιτεκτονικού η οποία και κατέληξε σε συνάντηση εργασίας με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βενιαμίν Καρακωνστάνογλου και τους διευθυντές των υπηρεσιών. Τα θέματα στα οποία εστιάστηκε η συζήτηση αφορούσαν στην καταγραφή του συνόλου των χαρακτηρισμένων οικοπέδων του Δήμου Θεσσαλονίκης για κοινωφελή χρήση και τα ζητήματα διάσωσης των διατηρητέων της πόλης. Η κυρία Αράπογλου ζήτησε ολοκληρωμένο κατάλογο των χαρακτηρισμένων οικοπέδων, προκειμένου όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: « να έχουμε ακριβή εικόνα των σημερινών αναγκών της πόλης και να θέσουμε τις προτεραιότητες αξιοποίησης για σχολική στέγη, άλλες κοινωφελείς λειτουργίες αλλά και για πράσινο». Για τα διατηρητέα μνημεία, για τα οποία όλοι συμφώνησαν ότι δεν υπάρχει επαρκές θεσμικό πλαίσιο και κίνητρα διάσωσης και συντήρησης, ανέφερε: « θα πρέπει ως πόλη να αναλάβουμε διαπαραταξιακά την πρωτοβουλία για την προστασία και ανάδειξη των διατηρητέων μνημείων της νεότερης αρχιτεκτονικής της Θεσσαλονίκης, τα οποία και αποτελούν την πιο χαρακτηριστική εικόνα της πρόσφατης ιστορικής της διαδρομής. Θα πρέπει άμεσα να δοθούν κίνητρα για την διάσωση των διατηρητέων γιατί η απώλεια τους θα προκαλέσει ανήκεστο βλάβη στη φυσιογνωμία της πόλης».


Τις επόμενες μέρες η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια» θα συνεχίσει τις επισκέψεις και σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη