7 Ιαν 2010

Πετάει ο τούρκος?

Με δηλώσεις (όπως τα έντονα διαβήματα, την ψυχραιμία, και την στρατηγική ψυχραιμία δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Τίποτα άλλο έχει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ στο μανίκι? Επί τη ευκαιρία ... Πού είναι ο Αντώνης? ... Αντώνη Αντώνη είσαι δω?



Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι στο Αιγαίο


Να σεβαστεί πλήρως το εθνικό δίκαιο και την εθνική μας κυριαρχία, προκειμένου να γίνει το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης και γέφυρα στις σχέσεις των δύο χωρών, κάλεσε χθες την Τουρκία, από το Αγαθονήσι όπου παρέστη στον αγιασμό των υδάτων, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημ. Δρούτσας.



Δημ. Δρούτσας: «Η Τουρκία να σεβαστεί πλήρως την εθνική μας κυριαρχία».

Ωστόσο, δύο σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών, αποτελούμενοι συνολικά από 16 αεροσκάφη, από τα οποία τα τέσσερα ήταν οπλισμένα, προκάλεσαν χθες στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο, δύο παραβάσεις και έξι παραβιάσεις. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από τα ελληνικά μαχητικά.

Ευχόμενος καλή χρονιά στους κατοίκους του Αγαθονησίου, ο αναπληρωτής υπουργός είπε ότι η Ελλάδα σε ό,τι αφορά στα κυριαρχικά δικαιώματα είναι «απόλυτη και αυστηρή».

«Έχει και τη βούληση και τα μέσα να απαντήσει στις όποιες προκλήσεις και να υπερασπιστεί αποτελεσματικά τα δικά της κυριαρχικά δικαιώματα», τόνισε.

Μετά την κοπή της βασιλόπιτας από τον πρόεδρο της Κοινότητας Ευ. Κότορο, ο αναπληρωτής υπουργός είχε συνάντηση με τους κατοίκους, με τους οποίους συζήτησε για τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

«Σας διαβεβαιώ ότι είμαστε κοντά σας γιατί η ελληνική πολιτεία σας το οφείλει», είπε ο κ. Δρούτσας, ο οποίος παρέδωσε στον κοινοτάρχη έναν φορητό υπολογιστή για το σχολείο του νησιού.

Ταυτόχρονα πρότεινε το υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές να διαμορφώσει μια ιστοσελίδα στο διαδίκτυο για το Αγαθονήσι, ώστε να συμβάλει αποτελεσματικά στο να γνωρίσει τις ομορφιές του νησιού ο κόσμος και να προωθηθεί η οικονομική και τουριστική του ανάπτυξη.



Πηγή
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη