14 Ιαν 2010

Η εμπάθεια των Financial Times εναντίον της Ελλάδας συνεχίζεται..

Διαβάζουμε στο γειτονικό greece-salonika

Η εμπάθεια των Financial Times εναντίον της Ελλάδας συνεχίζεται..
Με τίτλο «Ο Έλληνας πρωθυπουργός απορρίπτει τους φόβους περί εξόδου από την ευρωζώνη» ανταπόκριση των Financial Times από την Αθήνα επισημαίνει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου απέκλεισε το ενδεχόμενο τόσο της αποπομπής της χώρας από τη ζώνη του ευρώ όσο και της προσφυγής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Σημειώνεται ότι οι...

διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού δίνονταν την ώρα που η διαφορά απόδοσης των ελληνικών ομολόγων από τα αντίστοιχα γερμανικά είχε εκτοξευθεί στα επίπεδα των μέσων Δεκεμβρίου, όταν η εμπιστοσύνη των αγορών στο μέλλον της ελληνικής οικονομίας είχε πέσει σε πρωτοφανές χαμηλό επίπεδο.
Η εφημερίδα σχολιάζει ότι το άλμα της τιμής του spread δείχνει πως οι αγορές δεν έχουν πεισθεί ότι η κυβέρνηση θα μπορέσει να επιτύχει τους φετινούς φιλόδοξους δημοσιονομικούς στόχους της. Επισημαίνονται επίσης οι «ανησυχίες» του υπουργείου Οικονομικών για την εξασφάλιση 54 εκατομμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση του δημόσιου χρέους, καθώς και η δήλωση Παπανδρέου ότι όπου είναι δυνατό θα επισπευσθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

http://greece-salonika.blogspot.com/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη