9 Φεβ 2010

Κύπρος: Ανακοινώθηκε η αποχώρηση της ΕΔΕΚ από τη συγκυβέρνηση

Με 115 ψήφους υπέρ, 8 κατά και 3 αποχή, η ΕΔΕΚ αποφάσισε την αποχώρησή της από τη συγκυβέρνηση, κατόπιν εισήγησης του Προέδρουτου κόμματος.

Αμέσως μετά τη λήξη της έκτακτης συνεδρίας, ο Γιαννάκης Ομήρουπροέβη σε δηλώσεις υπογραμμίζοντας την υποχρέωση της παράταξής τουγια αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα. «Ήταν η ώρα της δικής μαςευθύνης. Ήταν Εθνική ανάγκη η αποχώρησή μας, λόγω των επιλογών τουΠροέδρου στο Κυπριακό».
Συγκεκριμένα, σε αυτούς που ψήφισαν εναντίον της απόφασηςπεριλαμβάνονται και οι Μάριος Χανίδης, Αλέκος Ορουντιώτης, ΑντώνηςΑλεξάνδρου, Μάριος Καρατζιάς, Ηλίας Ιωακείμ, Ευθύμιος Φλουρέντζος,Aργυρούλα Ιωακείμ και Πανίκος Πένγκας. Ενώ στις αποχές οι ΠέτροςΆσσιας, Μαρία Σωκράτους και ο υπουργός Νίκος Νικολαΐδης.
Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Αντώνη Κουταλιανού, ο οποίος,υποστηρίζοντας την αναγκαιότητα αποχώρησης από την Κυβέρνηση,κατήγγειλε τον Πρόεδρο Χριστόφια ότι παρακολουθεί ακόμη και τατηλέφωνα. Επίσης, οι τόνοι ανέβηκαν και στην τοποθέτηση ΜάριουΧανίδη για παραμονή στην Κυβέρνηση. Ο πρώην Πρόεδρος της νεολαίαςτης ΕΔΕΚ δέχθηκε σκληρή επίθεση από το Δημήτρη Παπαδάκη. Οτελευταίος τον κάλεσε «να κάνει μετεγγραφή στο ΑΚΕΛ και να τουςαφήσει ήσυχους».
Τέλος, ο Μαρίνος Σιζόπουλος φρόντισε να υπογραμμίσει τηναναγκαιότητα υποστήριξης της πρότασης Ομήρου, αφού οποιοδήποτε άλλοαποτέλεσμα «ισοδυναμεί με κατευθείαν αμφισβήτηση του ΓιαννάκηΟμήρου».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη