1 Φεβ 2010

Για τα ακίνητα που ενοικιάζονται... πράσινος "έλεγχος"… σε δύο χρόνια… Διετή αναστολή εφαρμογής του ενεργειακού πιστοποιητικού!


Διετή αναστολή εφαρμογής του ενεργειακού πιστοποιητικού για τα ακίνητα που ενοικιάζονται, επιδότηση έως 100 % του κόστους έκδοσης του πιστοποιητικού για παλιά ακίνητα που ανήκουν σε ιδιοκτήτες με χαμηλό εισόδημα και κίνητρα για ενεργειακή θωράκιση των κτιρίων ανήγγειλε η ειδική γραμματέας Επιθεωρήσεων Περιβάλλοντος και Ενέργειας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Μαργαρίτα Καραβασίλη (μιλώντας στο 27ο ετήσιο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Αθήνα).

Η κα M. Καραβασίλη ανέφερε ότι...
το πρόγραμμα ενισχύσεων για την ενεργειακή θωράκιση των κτιρίων θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και ΚλιματικήςΑλλαγής κα Τίνα Μπιρμπίλη και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων φοροαπαλλαγές, επιδότηση επιτοκίου και δάνεια ενεργειακής απόδοσης για θερμομόνωση, αντικατάσταση κουφωμάτων και λέβητα, εγκατάσταση ηλιακού συλλέκτη.

Αναφορικά με το ενεργειακό πιστοποιητικό, που θεσπίζεται με το νέο Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων ο οποίος θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, η κα Καραβασίλη είπε ότι το κόστος θα είναι «ρεαλιστικό» ενώ ανακοίνωσε δύο σχετικές αποφάσεις:
1. Το πιστοποιητικό σε αυτή τη φάση θα εκδίδεται μόνο για κτίρια που πωλούνται και όχι για όσα ενοικιάζονται, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά. Για τα ακίνητα προς μίσθωση θα υπάρξει διετής αναστολή της υποχρέωσης έκδοσης ενεργειακού πιστοποιητικού ώστε να δημιουργηθεί πρώτα ο μηχανισμός και να αποκτηθεί εμπειρία.
2. Θα υπάρξει επιδότηση του κόστους έκδοσης του πιστοποιητικού για παλιά κτίρια που ανήκουν σε ιδιοκτήτες χαμηλού εισοδήματος και αναβαθμίζονται.

Με πληροφορίες από το 27ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΜΙΔΑ το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010 στον Κινηματογράφο ΑΠΟΛΛΩΝ στην Αθήνα και τον διαδικτυακό τόπο της ΠΟΜΙΔΑ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη