21 Φεβ 2010

Η Μαίρη Χρονοπούλου σε νοσοκομείο του Ισραήλ


Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗΣ ΗΘΟΠΟΙΟΥ

Ανεβαίνει άλλον ένα Γολγοθά, αλλά αποδεικνύει (για μία ακόμη φορά) ότι είναι γεννημένη μαχήτρια, δεν το βάζει κάτω και είναι αποφασισμένη να βγει και πάλι νικήτρια. Μπορεί, όπως αποδεικνύεται, η μοίρα να είναι πολύ σκληρή για τη μεγάλη κυρία του ελληνικού σινεμά Μαίρη Χρονοπούλου, όμως εκείνη είναι δυνατή και στη νέα δοκιμασία που περνάει. Μάλιστα, αυτή τη φορά ...δίνει τη μεγάλη μάχη της εκτός της αγαπημένης της Ελλάδας και συγκεκριμένα στο Ισραήλ. Εκεί νοσηλεύεται στο ξακουστό νοσοκομείο Χαντάσα.

Η δημοφιλής πρωταγωνίστρια που έγραψε τη δική της (τεράστια) ιστορία στον ελληνικό κινηματογράφο και το θέατρο δεν κατάφερε να αναρρώσει πλήρως μετά τα εγκαύματα που υπέστη από την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο σπίτι της. Μπορεί η κατάστασή της να βελτιωνόταν συνεχώς, όμως μια ξαφνική λοίμωξη ήρθε να ανατρέψει την κατάσταση, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η μεταφορά της στο εξειδικευμένο νοσοκομείο του Ισραήλ το οποίο έχει άμεση συνεργασία με το Memorial Hospital της Νέας Υόρκης.Την είχαν ενημερώσει οι δικοί της άνθρωποι τότε ότι οι γιατροί εκεί μπορούν να τη βοηθήσουν ουσιαστικά. Και επειδή ένα ταξίδι στην Αμερική ήταν πολύ πιο δύσκολο, προτίμησε το πιο κοντινό Ισραήλ.Η Μαίρη Χρονοπούλου και σε αυτή τη νέα της περιπέτεια αποδεικνύει ότι είναι πραγματικό παλικάρι. Οπως μας πληροφόρησαν άνθρωποι από το στενό περιβάλλον της, η κατάσταση της υγείας της παρουσιάζει εμφανή βελτίωση, κάτι που έχει αναπτερώσει αρκετά το ηθικό της. Μάλιστα, εάν δεν υπάρξει κάποια επιπλοκή, τότε υπάρχει η αισιοδοξία ότι πολύ σύντομα θα επιστρέψει στην αγαπημένη της Αθήνα.Ο καινούργιος Γολγοθάς για τη μοιραία και αγέρωχη «γυναίκα του κεφιού», που με την ομορφιά και το μπρίο της είχε κατακτήσει τους πάντες, ξεκίνησε περίπου πριν από ένα χρόνο. Στις 28 Μαρτίου συγκεκριμένα, όταν έσβησε τα φώτα για την «Ωρα της Γης». Πηγαίνοντας προς το παράθυρο έκανε μια απρόσεκτη κίνηση, με αποτέλεσμα να λαμπαδιάσει από ένα κεράκι που είχε ανάψει. Τότε είχε περάσει πολύ δύσκολες ώρες στο Λάτσειο Κέντρο Αποκατάστασης, αλλά όπως είπαμε η Μαίρη είναι παλικάρι. Μετά την έξοδό της από το Λάτσειο η κατάσταση της υγείας της είχε βελτιωθεί αρκετά. Η ηθοποιός ήταν πολύ ευχαριστημένη από την ιατρική περίθαλψη και γενικά τη φροντίδα και την αγάπη με την οποία την περιέβαλαν όλοι εκεί μέσα. Τα εγκαύματα είχαν θεραπευθεί και όλα έδειχναν ότι η περιπέτεια πλησίαζε στο τέλος. Μια μόλυνση όμως, η οποία εμφανίστηκε απρόσμενα, οδήγησε ξανά την ηθοποιό στο νοσοκομείο. Τότε πήρε και τη μεγάλη απόφαση.

Μαζί με την Ταμάρα, τη γυναίκα από τη Γεωργία που τη φροντίζει, ταξίδεψε στο Ισραήλ. Εκεί την υποδέχτηκαν οι φίλοι της και τη βοήθησαν στην επικοινωνία με τους γιατρούς που ανέλαβαν να τη θεραπεύσουν.Στην Αθήνα οι φίλοι και οι γνωστοί περιμένουν με αγωνία να επιστρέψει και να την υποδεχτούν γερή, όπως τη θυμούνται από παλιά. Επικοινωνούν μεταξύ τους και ρωτούν «τι νέα από τη Μαίρη;» ελπίζοντας να ακούσουν ευχάριστα νέα. Το τηλέφωνο στο σπίτι δεν απαντάει, καθώς η ηλικιωμένη μητέρα της ηθοποιού, η κυρία Καίτη, ανήμπορη πλέον και ηλικιωμένη, δεν είναι σε θέση να απαντήσει και να δώσει πληροφορίες. «Είναι δυνατή και στο τέλος θα τα καταφέρει» υποστηρίζουν οι φίλοι της. Και είναι σίγουροι ότι θα τα καταφέρει και θα υλοποιήσει τα όνειρά της: μια ραδιοφωνική εκπομπή αρχικά και στη συνέχεια την επιστροφή της στο θέατρο, από το οποίο αποχώρησε τόσο νωρίς! Χωρίς να το θέλει…"Εσπρεσσο
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη