24 Φεβ 2010

Καμία σχέση το ελληνικό με το Γερμανικό FOCUS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Η ελληνική έκδοση του περιοδικού Focus διαμαρτύρεται για την προσβλητική ανθελληνική «σάτιρα» του γερμανικού Focus!

Διευκρινίζουμε ότι η ελληνική έκδοση του περιοδικού Focus ουδεμία σχέση έχει με το ...

γερμανικό Focus.

Πρόκειται για απλή εμπορική συνωνυμία.

Εκείνο είναι ένα πολιτικό-ειδησεογραφικό περιοδικό και ανήκει σε εντελώς διαφορετική κατηγορία εντύπων. Το αντίστοιχο με εμάς γερμανικό περιοδικό τιτλοφορείται P.M.

Το ελληνικό Focus σαφώς και έχει αγαστή συνεργασία με όλα τα περιοδικά Focus του κόσμου, εκτός από το γερμανικό που δεν ανήκει στη διεθνή οικογένειά μας και το οποίο στο τελευταίο τεύχος του προέβη σε μια νοσηρή ενέργεια εναντίον της χώρας μας. Κυκλοφόρησε με τίτλο «Απατεώνες στην Ευρω-οικογένεια», φιλοξενώντας ως εικονογράφηση την Αφροδίτη της Μήλου, ντυμένη μόνο με την ελληνική σημαία, να κάνει μια απρεπή χειρονομία. Απαράδεκτη συμπεριφορά… βαρβάρων! Γιατί και το εθνικό μας σύμβολο είναι ιερό και η Αφροδίτη λατρευόταν ως ολύμπια θεά στην αρχαία Ελλάδα, εκπροσωπώντας ως εικόνα το διαχρονικό πολιτισμό μας. Η όποια διάθεση σάτιρας έχει και τα όριά της. Εξάλλου, η ποιότητα ενός ανθρώπου φαίνεται από το κατά πόσο σέβεται οτιδήποτε ο άλλος έχει ιερό, έστω και αν για τον ίδιο δε σημαίνει τίποτα.

Είναι δίκαια λοιπόν η οργή της ελληνικής κοινής γνώμης για την ασέβεια των Γερμανών δημοσιογράφων προς την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Η συντακτική ομάδα του ελληνικού Focus (Εκδόσεις Λυμπέρη) ενώνει τη φωνή της με όσους αγανακτούν, αλλά και προβληματίζεται με το γεγονός ότι παραχωρήσαμε οικιοθελώς το δικαίωμα σε ανιστόρητους να μας λοιδορούν.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη