14 Φεβ 2010

ΠΑΣΟΚ και Goldman Sachs. Διαχρονικός έρωτας ή κολυμβήθρα του Σιλωάμ για το πλιάτσικο του εκσυγχρονισμού;

http://berry82.files.wordpress.com/2009/09/simit-gap.jpg?w=358&h=282… και ως φαίνεται το επερχόμενο πλιάτσικο της “Νέας Διακυβέρνησης“;

Γράψαμε χθες για το Πως η Goldman Sachs “βοήθησε” την Ελλάδα του Σημίτη να καλύψει το πραγματικό της χρέος.

Αμέσως ήρθαν οι ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις από το άρθρο των ΝΥ Times.

Με απλά λόγια, οι Αμερικανοί αποκαλύπτουν αυτά που δε μπόρεσαν να βρουν, να τεκμηριώσουν ή δεν ήθελαν να ανακοινώσουν οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι όπως στήθηκε το.. χρηματοοικονομικό προϊόν, δεν ήταν δυνατόν να ταυτοποιηθεί στην απογραφή (υπάρχει βέβαια και το μεγάλο κενό με τη Hoechtief που δεν αναφέρεται στο άρθρο). Μήπως η GS και η Hoechtief ήταν ένα αγαπημένο ζευγαράκι όπως η Siemens με την SAIC που απλά δεν χάλασαν τη σχέση τους;

Διότι όπως αποκαλύψαμε, το πλιάτσικο του εκσυγχρονισμού δεν θα γινόταν εάν δεν υπήρχε η συνέργεια της Γερμανοτραφούς ΕΚΤ. Κάθε σκάνδαλο, κάθε υπερτιμολόγηση, κάθε υπέρβαση προϋπολογισμού είχε πίσω του μία Γερμανική Εταιρεία. Δηλαδή, τα χρήματα της ΕΕ, μαζί με την ίδια Ελληνική συμμετοχή, επέστρεφαν πανηγυρικά στα Γερμανικά χέρια. Ως φαίνεται, συχνά με Αμερικάνικη συνοδεία.

Εάν δεν υπήρχε η ρηξη μεταξύ Siemens και SAIC, πιθανότατα να μην έβγαιναν ποτέ στη φόρα τα μαύρα ταμεία.

Διαβάστε σχετικά όσοι δεν το έχετε δει, για να δείτε μία προς μία τις εταιρείες και την μεθόδευση: http://olympia.gr/2009/12/12/german-lies/

Πάμε τώρα στην επεξήγηση του άρθρου από τον Ρήσο:

η Goldman σου δίνει λεφτά τώρα..

εσύ δίνεις το δικαίωμα στην Goldman να πάρει όλα τα λεφτά στο μέλλον που εσύ θα έπαιρνες από το αεροδρόμιο της Αθήνας για 25 χρόνια..

τα λεφτά που παίρνεις αν και δάνειο χαρακτηρίζετε λογιστικα έσοδα για εκείνη την χρόνια. Φαίνεσαι ήρωας..

τον επόμενο χρόνο όμως δεν έχεις το έσοδο του αεροδρόμιου γιατί το έσοδο πάει στην Goldman. Αυξάνεις τα ελλείμματα.

Δείτε στο άρθρο πόσες φόρες το έκαναν Παπαντωνίου Χριστοδουλάκης. (σσΟ: με την επιστασία βέβαια των κυρίων Σημίτη και ΓΑΠ)

http://www.neolaia.gr/wordpress/wp-content/uploads/2009/09/simitis_papandreou.jpgIn dozens of deals across the Continent, banks provided cash upfront in return for government payments in the future, with those liabilities then left off the books. Greece, for example, traded away the rights to airport fees and lottery proceeds in years to come.

Η πρώτη απάτη λοιπόν είναι αυτή που επισημαίνει ο Αρίστος από την DEUTSCHE WELLE : Σε σημερινό τους δημοσίευμα οι New York Times υποστηρίζουν ότι η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs βοήθησε για πολλά χρόνια την Ελλάδα να αποκρύψει τα στοιχεία που αφορούσαν το χρέος της. Υπάρχουν στοιχεία που καταδεικνύουν ότι η Wall Street βοήθησε την Αθήνα να παρακάμψει τα κριτήρια ένταξης στην ΟΝΕ, αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα. Συγκεκριμένα επισημαίνεται ότι το 2001, λίγο μετά από την απόφαση για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, η Goldman Sachs δάνεισε στην Αθήνα πολλά δισεκατομμύρια δολάρια, χωρίς αυτό να δημοσιοποιηθεί. Η συναλλαγή κατεγράφη ως αγορά συναλλαγματικών αποθεμάτων και όχι ως δάνειο. Έτσι η Goldman Sachs συνέβαλε στο να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η Ελλάδα πληροί τα κριτήρια για την ΟΝΕ, παρατηρεί η εφημερίδα επικαλούμενη εμπλεκομένους στην υπόθεση.

Η Deutsche Welle όμως “ξεχνά’ να μας πει μία σημαντική λεπτομέρεια…

Ποιά είναι αυτή; Αυτή που εάν την διασταυρώσουμε, ΘΑ ΚΛΟΝΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

Την Τρίτη το πρωΐ, ετοιμαστείτε για μία μεγάλη αποκάλυψη…
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη