10 Μαρ 2010

Δεν είναι και ότι πιο έξυπνο να κατηγορείς και να βρίζεις τον δανειστή σου και μετά να περιμένεις να σου δανείσει φθηνά!

Προσοχή γιατί ο διακαής πόθος της αποκλιμάκωσης των spreads...θα παραμείνει πόθος.
Γνώμη Greece Salonika.

Στις 310.5 μονάδες διαμορφώθηκε το spread των Ελληνικών ομολόγων σήμερα και προς το παρόν το όνειρο του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης που ανέμενε δραστική αποκλιμάκωσή τους,μετά τις επαφές στο εξωτερικό,δεν φαίνεται να πραγματοποιείται..

Αλήθεια,έχουν άραγε σκεφθεί στην Κυβέρνηση πως θα φανεί στους δανειστές μας η προσπάθεια της Ελλάδας να δαιμονοποιήσει τη δράση τους ,χαρακτηρίζοντάς τους περίπου ως...αιμοσταγείς κερδοσκόπους,δείχνοντας μάλιστα στη διεθνή κοινότητα διάθεση να γίνει η μικρή Ελλάδα σημαιοφόρος της προσπάθειας για περιορισμό της δράσης τους;

Ας μη ξεχνάμε πως τα κερδοσκοπικά funds μπορεί όντως να τριγυρίζουν σαν γύπες πάνω απ΄το πτώμα της Ελλάδας αλλά γι'αυτό το πτώμα δεν ευθύνονται εκείνοι.Άλλοι παράγοντες μας έφεραν σ'αυτή την κατάσταση την οποία τώρα εκμεταλλεύονται οι κερδοσκόποι του πλανήτη μέσα στα όρια όμως μιας νομιμότητας την οποία οι ίδιοι "μεγάλοι ηγέτες" -που τώρα φαίνονται ενοχλημένοι απ΄τη δράση τους- έχουν θεσπίσει.

Mπορεί στο εσωτερικό της χώρας να υπάρχουν πολλά ευήκοα ώτα που αρέσκονται και έχουν εξασκηθεί στο να ακούν αστήριχτες θεωρίες συνομωσίας,καλό θα ήταν όμως να σταματήσει η ακατάσχετη εξαπόλυση κατηγοριών εναντίον των funds απ΄την πολιτική ηγεσία του τόπου διότι σε τελική ανάλυση απ'αυτά κυρίως θα προσπαθήσουμε να αντλήσουμε τα δάνεια των επόμενων μηνών.

Δεν είναι και ότι πιο έξυπνο να κατηγορείς και να βρίζεις τον δανειστή σου (ή τον "τοκογλύφο" σου,αν προτιμάτε) και μετά να περιμένεις να σου δανείσει φθηνά...

Σ.Αντωνιάδης. / http://greece-salonika.blogspot.com/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη