17 Μαρ 2010

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ & ΝΕΟΙ


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ:
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ & ΝΕΟΙ

Η ΜΚΟ ΝΕΟΙ υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του ΣΕΠΒΕ και τη συμμετοχή οργανισμών, επιχειρήσεων, κυβερνητικών φορέων και μη κυβερνητικών οργανώσεων πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα την Ασφαλή και Σωστή χρήση του Διαδικτύου από παιδιά και Νέους. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» τη Δευτέρα 22 Μαρτίου και ώρα 7:30μ.μ..

Μέσα από το σεμινάριο αυτό ευελπιστούμε στην ενημέρωση, εκπαίδευση και ενεργοποίηση του...
Ευρωπαίου πολίτη και ειδικότερα παιδιών και νέων προκειμένου να υιοθετήσουν υπεύθυνη συμπεριφορά απέναντι στις Νέες Τεχνολογίες, έτσι ώστε να ωφεληθούν από τις δυνατότητές τους.

Απώτερος στόχος είναι η αλλαγή του τρόπου συμπεριφοράς και η δημιουργία μιας υπεύθυνης στάσης απέναντι στο Διαδίκτυο, προωθώντας παράλληλα τις θετικές πλευρές και τα οφέλη της χρήσης των νέων τεχνολογιών. Σκοπός της ενημέρωσης είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, η ενημέρωση, η πρόληψη και η αντιμετώπιση κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες πληροφορικής και ηλεκτρονικών επικοινωνιών, καθώς και η κατάρτιση προτύπων και προτάσεων πολιτικής για την ασφάλεια έναντι των ψηφιακών κινδύνων.

Θεματικοί άξονες της εκδήλωσης είναι:

Πρόληψη Ψηφιακών Κινδύνων
Αντιμετώπιση Ψηφιακών Κινδύνων και Απειλών
Ενημέρωση για Ψηφιακούς Κινδύνους – Οδηγός Χρήσης FACEBOOK
Παρουσίαση αποτελεσμάτων πανελλαδικής έρευνας σε νέους που πραγματοποίησε η οργάνωση το 2009 με θέμα: «Παρενόχληση και ασφάλεια προσωπικών δεδομένων σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης»
Κατάρτιση προτάσεων πολιτικών & προτύπων



Συμμετέχοντες:

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε σχολεία, κέντρα νεότητας, εκπαιδευτικά ιδρύματα και κρατικούς φορείς.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό:

κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, Νομάρχης Θεσσαλονίκης

κ. Βασίλειος Παπαγεωργόπουλος, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

κ. Σταύρος Καλαφάτης, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Υπέυθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών Νέας Δημοκρατίας


Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Χρήστος Νικολαϊδης, δημοσιογράφος


Ομιλητές:

Άννα Ευθυμίου, Δικηγόρος, Εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα νεολαίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Αντώνης Παπαντωνίου, Προϊστάμενος Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Β. Ελλάδος

Μαρία Ράμμου, Σύμβουλος Νέων Τεχνολογιών, Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων ΜΚΟ ΝΕΟΙ

Γεώργιος Τσαπρούνης, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων «WIND Ελλάς»

Σπύρος Ιγνατιάδης, Γ. Διευθυντής Συνδέσμου Εταιριών Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος



Θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα πανελλαδικής έρευνας σε νέους που πραγματοποίησε η οργάνωση το 2009 με θέμα: «Παρενόχληση και ασφάλεια προσωπικών δεδομένων σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης»

Η Πρόεδρος της οργάνωσης NEOI με την ιδιότητά της ως Δικηγόρος, Άννα Ευθυμίου υπογραμμίζει: «Το Διαδίκτυο θα μπορούσε άνετα να διεκδικήσει τον τίτλο ενός από τα θαύματα του σύγχρονου κόσμου. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να συνειδητοποιήσει κάθε χρήστης του Διαδικτύου είναι ότι ο παγκόσμιος ιστός δε διαφέρει σε τίποτα από μία κοινωνία. Από αυτήν την άποψη λοιπόν κρύβει αντίστοιχους κινδύνους και απαιτεί και αντίστοιχα μέτρα προστασίας από αυτούς. Η σωστή και τακτική ενημέρωση σχετικά με τη φύση των κινδύνων αλλά και με τον τρόπο αντιμετώπισής τους γίνεται έτσι απαραίτητη, προκειμένου αφενός να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος έκθεσης των χρηστών των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του Διαδικτύου στους βασικότερους τουλάχιστον κινδύνους και αφετέρου να καταπολεμηθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ηλεκτρονικό έγκλημα.»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη