20 Μαρ 2010

Να ...ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα


Αγαπητοί φίλοι,

Σε αυτό εδώ το blog, είχε πολλές φορές επισημανθεί έγκαιρα το ότι κύρια στόχευση των εκτάκτων μέτρων που επεβλήθησαν με τις ευλογίες της Ε.Ε. στους Έλληνες εργαζόμενους, ήταν η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και το σύστημα αποδοχών του ιδιωτικού τομέα. Προφανής σκοπός η μείωση του μισθολογικού σκέλους του κόστους παραγωγής προκειμένου να καταστεί...
ανταγωνιστικότερος, κάτι που ενδεχομένως να συμβάλλει στην προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων.

Ένα σημερινό ιδιαίτερα αποκαλυπτικό επιστημονικό άρθρο των J. Pérez & A. Sánchez, με τον χαρακτηριστικό τίτλο: Is there a signalling role for public wages? Evidence for the Eurozone based on macro data, http://www.voxeu.org/index.php?q=node/4786 , έρχεται να επιβεβαιώσει αυτή την υπόθεση εργασίας και να επισημάνει για μια ακόμη φορά την αναγκαιότητα συμπαράταξης των εργαζομένων, προκειμένου να μην τους αφαιρούνται με βίαιο τρόπο οι κατακτήσεις δεκαετιών.

Διαβάστε το δημοσίευμα για να διαπιστώσετε και μόνοι σας ποιούς στόχευε τελικά κατά κύριο λόγο, η καθοδική προσαρμογή αποδοχών στο Δημόσιο τομέα!
Μα, φυσικά τους εργαζόμενους στον Ιδιωτικό τομέα! Δηλαδή, εκείνους ακριβώς που κάποιοι επιτήδειοι manipulators, τους χρησιμοποίησαν ως «εργαλεία» του κοινωνικού αυτοματισμού και του κανιβαλισμού, ωθώντας τους πριν λίγο καιρό να κραυγάζουν: «Μειώστε τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων».

Είναι γνωστή σε όλους μας, η ιστορία-ανέκδοτο με τον τύπο πού ο γείτονάς του είχε μία κατσίκα, και ο οποίος όταν ερωτήθηκε από ένα τζίνι τι θα επιθυμούσε, δεν είπε ότι θα ήθελε να έχει (και εκείνος) μία ή και περισσότερες (έστω) κατσίκες που να κάνουν πολύ καλό γάλα, αλλά αντ' αυτού ζήτησε -άκουσον-άκουσον- να... ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα!!!

Και καλά, μπορεί να μην ήξεραν, αλλά δεν ρώταγαν; Το «διαίρει και βασίλευε» συνεχίζει να αποτελεί τον ασφαλέστερο τρόπο μείωσης του επιπέδου διαβίωσης και παράλληλα αύξησης της εργασιακής ανασφάλειας!!!

Σταύρος Κυριαζής
taxalia.blogspot.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη