26 Μαρ 2010

Άγαλμα του Μεγ.Αλεξάνδρου στην Αθήνα

Ένα από τα σημαντικότερα επιχειρήματα για την ίδια την ιστορική συνέχεια του ελληνισμού, συνετρίβει στις συμπληγάδες του κομματισμού.
Οι ηλίθιοι Έλληνες, έχουν μια μαγική ικανότητα, μοναδική στον κόσμο, να θυσιάζουν όλα τα μεγάλα, τα ιερά και τα σημαντικά, στο βωμό του κομματισμού.
Χρόνια τώρα παλεύουμε για την ανέγερση και το στήσιμο του αδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην Αθήνα. Όχι βέβαια για να γίνει ένα ακόμη άγαλμα. Όχι γιατί μας...

ενθουσιάζουν οι ..αρχαίοι ημών πρόγονοι. Μακριά από μας κάθε ακρότητα, κάθε φθηνός ψευτοπατριωτισμός, κάθε σπέκουλα.
Το άγαλμα, έχει τεράστια σημασία για έναν απλούστατο λόγο: γιατί θα βοηθούσε στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών της Βαλκανικής.
Γιατί είναι μια κίνηση κόντρα στον εθνικισμό. Ειναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θέλουν να πλασσάρουν κάποιοι ψευτοαριστεροί. Είναι κορυφαία κίνηση, που κάθε αριστερός, ώφειλε να κάνει!
Δυστυχώς, δεν μπορεί να εξηγηθεί σε ένα άρθρο.
Πολύ συνοπτικά: είναι μια κίνηση που συνδέει την Ελλάδα με τη Μακεδονία και τοποθετεί την ιστορία στο σωστό βάθρο. Τοποθετεί το σωστό πιόνι στο σωστό κουτάκι της σκακιέρας, αντίθετα με την παρά φύσιν, χρήση του ιδίου αγάλματος στα Σκόπια π.χ.
Γα αυτό φωνάζουμε τόσα χρόνια.
Για αυτό άλλωστε και το άγαλμα ΔΕΝ μπήκε στην Αθήνα, τόσα χρόνια.
Γιατί θα δώσει το μήνυμα που θα φέρει την ειρήνη στα Βαλκάνια, κι αυτό δεν το θέλουν οι "φίλοι" και "σύμμαχοί" μας. Αν το ήθελαν, θα έλεγαν απλά στους βόρειους φίλους μας " "αφού το ξέρετε ότι είστε Σλάβοι και δεν έχετε καμία σχέση με τον Μ.Αλέξανδρο, τον Φίλιππο, τον Αριστοτέλη, τη Θεσσαλονίκη, την Ολυμπιάδα. Γιατί επιμένετε στη βλακώδη αρχαιολατρεία σας;"
Δεν το λένε, για να συνεχίζεται ες αεί η πολιτική του "διαίρει και βασίλευε".
Έτσι, μια ενέργεια εξόχως δημοκρατική, που θα βοηθούσε στην ειρήνη στα Βαλκάνια και θα έπρεπε να είναι πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, δεν την έκανε ούτε η Ν.Δ., δεν την έκανε ούτε ο Κακλαμάνης, παρά τις δεκάδες δημόσιες δεσμεύσεις του, κι έτσι σήμερα ακούσαμε στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ, τον Άδωνι Γεωργιάδη, να παρουσιάζει την πρωτοβουλία του Γιώργου Καρατζαφέρη, να (προσπαθήσει) να στήσει με προσωπική του φροντίδα, ένα αληθινά όμορφο άγαλμα. Βέβαια, από την εξαγγελία μέχρι την πράξη, υπάρχει πολύς δρόμος.
Το άγαλμα είναι καλλιτεχνικά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ, η πρωτοβουλία του Καρατζαφέρη, καθόλου δε μας χαλάει, όμως αυτό το ανθρώπινο (δε λέω καν εθνικό) θέμα, θα πνιγεί στις κομματικές καλένδες.
Επειδή ακριβώς είναι πρωτοβουλία του Καρατζαφέρη, φυσικά και δεν θα του δώσουν άδεια, το θέμα θα κομματικοποιηθεί, θα βρουν χρυσή ευκαιρία, οι ψευτοπατριώτες να σπεκουλάρουν και οι ψευτοδιανούμενοι να βγάλουν το άχτι τους, εναντίον οποιουδήποτε κάνει περήφανους τους Έλληνες. Θα ξαναδιχαστούμε.
Και οι κανονικοί άνθρωποι, αυτοί που δεν είναι των άκρων και δεν βρίσκουν το λόγο, γιατί να μην τοποθετηθεί ένα όμορφο άγαλμα ενός σπουδαίου Έλληνα, χωρίς πολλές φανφάρες, θα μείνουν στη μέση.
Το άγαλμα του Μεγ.Αλεξάνδρου στην Αθήνα, δεν πρέπει να απευθύνεται στους Έλληνες. Δεν έχει κανένα νόημα. Η ουσία βρίσκεται στο συμβολισμό, προς τους ξένους: Ο Αλέξανδρος ο Μακεδόνας ήταν Έλληνας, (λέμε εμείς οι Αθηναίοι). Τόσο απλά.
Αλλά, όπως πάντα θα νικήσουν οι ακραίοι, δηλαδή οι συνήθεις ύποπτοι "πρόθυμοι" να ξεράσουν πάνω σε οτιδήποτε ελληνικό.
Ένα θέμα που θα έπρεπε να το τελειώσει χωρίς πολλές κουβέντες, ο Νικήτας Κακλαμάνης, θα οδηγηθεί στον ευτελισμό, γιατί θα ασχοληθούν με αυτό οι πολιτικοί !
Ο Μέγας Αλέξανδρος μας εκδικείται από τον μηδέποτε ανακαλυφθέντα τάφο του.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη